رییس کل بانک مرکزی گفت: حذف صفر از پول ملی اقدامی است که باید اتفاق بیفتد و برنامه‌ریزی لازم برای این اقدام صورت گرفته است؛ هر چند بهتر است ابتدا نرخ تورم را تک رقمی کنیم.

به گزارش ایرنا، ولی‎الله سیف در حاشیه همایش استانداران در تالار پیامبر اعظم وزارت کشور در جمع خبرنگاران در خصوص حذف صفر از پول ملی با توجه به کاهش نرخ تورم، افزود: هم برای حذف صفر از پول ملی و هم میزان انتشار اسکناس متناسب با شرایط روز برنامه‌ریزی‌های لازم در بانک مرکزی صورت گرفته است.

وی درباره ارائه تسهیلات به بنگاه‌های تولیدی با توجه به طرح بسته خروج از ضد رکود، گفت: این موضوع یکی از مباحث مورد توجه دولت است و در این همایش نیز از استانداران خواسته شد لیست بنگاه‌های اقتصادی نیازمند به سرمایه در گردش که با صد درصد ظرفیت در مدار تولید قرار دارند را اعلام کنند.

رییس بانک مرکزی اظهار داشت: طی بخشنامه‌ای به بانک‌ها اعلام شده تا بنگاه‌هایی با چنین ظرفیت‌های در اولویت قرار گیرند و در مواردی که بنگاه‌ها مشکل‌شان موضوع سرمایه در گردش نیست نیز مورد بررسی قرار گیرد.

سیف در خصوص آمار تسهیلات ارائه شده در سال جاری نیز گفت: بر اساس تصمیم‌گیری‌های صورت گرفته قرار است 280 هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش تولید ارائه شود که از این میزان 50 درصد به حفظ وضع موجود و 140 هزار میلیارد تومان به پرداخت تسهیلات متناسب با ظرفیتی که نظام بانکی از آن برخوردار است، اختصاص دارد.

وی درباره اولویت ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدی نیز گفت: اولویت اصلی ما در سال جاری در زمینه سرمایه‌گذاری جدید نیست بلکه بر اساس نیاز بنگاه‌های تولیدی در زمینه سرمایه در گردش است.

رییس بانک مرکزی در خصوص اظهارات دادستان کل کشور مبنی بر ناقص بودن لیست بدهکاران بانکی، گفت: تعامل خوبی میان بانک مرکزی و مراجع قضایی وجود دارد و نگاه مثبت این مرجع به کمک نظام بانکی می‌آید و این همراهی ادامه خواهد داشت.

سیف خاطرنشان کرد: بانک مرکزی هر آنچه را که در زمینه شفاف‌سازی نیاز باشد، انجام خواهد داد.

رییس بانک مرکزی درباره کاهش نرخ قانونی سپرده‌ها نیز گفت: این نرخ در حال حاضر 13.5 درصد است، و دو درصد در اختیار بانک‌ها قرار داده شده که به نظر نمی‌رسد خیلی کاهش یافته باشد.

سیف اظهار داشت: سیاست بانک مرکزی در جهت این است که بانک‌ها در جهت مأموریت‌های سال 93 انجام وظیفه كند.

وی در خصوص استقلال بانک مرکزی نیز گفت: عملکرد دولت در یک سال گذشته نشان می‌دهد که هیچ نگاهی به منابع بانک مرکزی ندارد و از جمله پیچیده‌ترین مسائل در گذشته موضوع مسکن مهر بود که از حساسیت زیادی برخوردار است.

رییس بانک مرکزی اضافه کرد: این برخوردها منجر به استقرار انضباط در بازار پولی و مالی شده است.

مهر نيز نوشت: رئیس کل بانک مرکزی با اعلام اینکه مصوبه وام مسکن خبرنگاران در حال بررسی است، گفت: دوستان وزارت راه فکر می‌کنند که می‌تواند سقف وام خرید مسکن تا 80 میلیون تومان افزایش یابد اما هنوز کار کارشناسی بانک مرکزی در این خصوص نهایی نشده و در صورت نهایی شدن و نتایج حاصله به بانک‌ها اجازه داده خواهد شد که مورد به مورد در این زمینه فعال شوند.

ولی الله سیف امروز در حاشیه بیست و پنجمین همایش بانکداری اسلامی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه یکی از جهت گیری های مثبت دولت یازدهم ایجاد انضباط در فعالیت‌های پولی و مالی کشور بوده است، اظهار داشت: پیش بینی می شود این دستاوردها استمرار پیدا کند و همانطور که اعلام شده نرخ تورم متوسط سالیانه در پایان مردادماه به 23.2 درصد رسیده است.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: این درحالی است که نرخ تورم نقطه به نقطه که در پایان خردادماه سال گذشته بالاتر از 45 درصد بود، هم اکنون به 14.7 درصد رسیده است و پیش بینی می شود این نرخ در پایان سال جاری به کمتر از 20 درصد برسد.

وی درباره نظارت این بانک بر عملکرد بانک‌های دولتی و خصوصی، تصریح کرد: بانک مرکزی بر همه بانک‌ها نظارت دارد و تمام آنها را طبقه بندی کرده است. برخی بانک‌ها به شدت انضباط را رعایت می‌کنند و برخی تخلفاتی دارند که با این گروه برخورد خواهیم کرد.

وی درباره برخورد با 6 بانک متخلف، گفت: تمام بانک‌ها تحت نظارت هستند اما ممکن است منظور از این 6 بانک ،موسسات اعتباری غیر مجازی باشد که هنوز مجوز دریافت نکرده اند و در شرف ایجاد انضباط هستند.

سیف ادامه داد: تخمین زده می شود 20 تا 25 درصد نقل و انتقالات پولی کشور در موسسات پولی غیرمجاز و خارج از نظارت بانک مرکزی انجام می شود. بانک مرکزی به سرعت این موسسات را تحت پوشش قرار خواهد داد و برخی از آنها را منحل می کند و برخی دیگر نیز اگر خود را با ضوابط این بانک تطبیق دهند، مجوز فعالیت را دریافت خواهند کرد.

سیف در پاسخ به پرسشی درباره دریافت اقساط اول و دوم توافق دوم ژنو به میزان 2.8 میلیارد دلار پاسخ نداد.

رئیس کل بانک مرکزی درباره اینکه چرا عقدی با یک شیوه انجام و با شیوه دیگری انجام نمی شود (کنایه به رفتار بانک‌ها در جایگزین کردن عقود مبادله ای با مشارکتی)، گفت: بانک نهادی است که دارای ذینفعانی است و وظیفه دارد برای حفظ حقوق سپرده گذاران نسبت به وصول مطالبات اقدام کند و اگر بانکی این کار را انجام دهد، نباید مورد ایراد قرار گیرد اما اگر بانکی اجحافی در حق مشتری انجام دهد و از عدم آگاهی مشتری سو استفاده کند، مورد برخورد بانک مرکزی قرار می گیرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید براینکه پرداخت وام به بافت‌های فرسوده متوقف نشده است، تصریح کرد: نظام بانکی با توجه به منابعی که تجهیز کرده تسهیلات پرداخت می کند که بخشی از آن به مسکن و ساختمان اختصاص می یابد و این یک الزام است.

سیف در مورد توافق اخیر بانک مرکزی و وزارت راه و شهرسازی برای افزایش توان وام خرید مسکن، افزود: دوستان وزارت راه و شهرسازی فکر می‌کنند که می‌تواند سقف وام خرید مسکن تا 80 میلیون تومان افزایش یابد اما هنوز کار کارشناسی بانک مرکزی در این خصوص نهایی نشده و در صورت نهایی شدن و نتایج حاصله به بانک‌ها اجازه داده خواهد شد که مورد به مورد در این زمینه فعال شوند.

رئیس کل بانک مرکزی درباره مصوبه مجلس برای برداشت از صندوق توسعه ملی برای وام ازدواج، افزود: این امر هنوز تصویب نشده و تنها طرحی در این خصوص اعلام شده است. اما اگر مصوبه ای اعلام شود، باید طبق آن عمل کنیم.

وی درباره انتشار مصوبه وام مسکن خبرنگاران توسط انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامه نگاران، گفت: قرار است در خصوص این مصوبه کار کارشناسی در بانک مرکزی انجام شود.

اشتراک این خبر در :