کیاپرس/سقط مکرر یکی از عارضه‌هایی است که با آسیب‌های جسمی و روانی به مادر همراه است. سرکلاژ یا دوختن دهانه رحم یکی از راه‌های پیشگیری از بروز سقط است.

به گزارش کیاپرس از پژوهشگاه و مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا، دکتر حدیث گیلانی، جراح و متخصص زنان و زایمان درباره اندیکاسیون‌ها یا مواردکاربرد سرکلاژ گفت: سرکلاژ یا دوختن دهانه رحم (سرویکس) در مواردی انجام می‌شود که خانم سابقه دو بار سقط یا زایمان زودرس در سه ماهه دوم داشته باشد.

عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا افزود: در چنین مواردی که نارسایی دهانه رحم علت سقط یا زایمان زودرس تشخیص داده می‌شود، در بارداری بعدی سرکلاژ در هفته‌های ۱۲ تا ۱۴ بارداری انجام می‌شود.

عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا درباره سرکلاژ در بارداری‌های دو یا چندقلویی توضیح داد: در بارداری دوقلویی و چندقلویی نیز انجام سرکلاژ به‌صورت پروفلاکسی (پیشگیرانه)، به جلوگیری از زایمان زودرس کمک نمی‌کند و دریافت پروژسترون چه به‌صورت واژینال (شیاف یا ژل) و چه به‌صورت تزریقی در هفته‌های ۱۶ تا ۳۶ بارداری، کفایت می‌کند.

دکتر گیلانی درباره نحوه انجام سرکلاژ بیان کرد: سرکلاژ به دو روش واژینال و شکمی انجام می‌شود. سرکلاژ واژینال که روش معمول سرکلاژ است یک عمل جراحی ساده است که تحت بیهوشی بی‌حسی نخاعی انجام می‌شود.

اشتراک این خبر در :