افت قند خون در دیابتی ها؛ خطری که باید جدی گرفته شود
کیاپرس/عضوهیات علمی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، افت قند خون را از مشکلات شایع بیماران تزریق کننده انسولین برشمرد و تاکید کرد که با تغذیه صحیح می تواند از بروز آن پیشگیری کرد.
به گزارش کیاپرس از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر غزاله اسلامیان به مناسبت هفته دیابت اظهار کرد: افت قند خون یا هیپوگلیسمی زمانی اتفاق می افتد که سطح قند خون بسیار پایین باشد.
به گفته وی دلایل گوناگونی می تواند باعث افت قند خون شود، اما شایعترین علت افت قند خون در بیماران دیابتی پس از تزریق انسولین یا مصرف داروهای کاهنده قند خون ممکن است به دلیل مصرف ناکافی مواد غذایی و یا ورزش شدید رخ دهد.
دکتر اسلامیان افت قند خون را یکی از مشکلات شایع در بیماران تزریق کننده انسولین عنوان کرد که نشانههای آن با تعریق، لرزش، احساس خستگی یا گرسنگی همراه است.
وی با بیان این که بیماران دیابتی به ویژه افرادی که انسولین تزریق میکنند در خطر افت قند خون قرار دارند، دریافت منظم میان وعدهها و وعدههای غذایی را از جمله راهکارهای مهم برای رفع این مشکل عنوان کرد.
این استادیار دانشگاه به بیماران دیابتی توصیه کرد: دو ساعت پس از تزریق انسولین از میان وعده مناسب طبق نظر متخصص تغذیه استفاده کنند.
به گفته وی بیمار اگر داروهای جدیدی مصرف می کنند یا برنامه غذایی و دارویی خود را تغییر میدهند، یا یک ورزش جدید را شروع میکنند حتما باید با متخصص تغذیه خود درباره تاثیر این تغییرات بر نحوه مدیریت بیماری و خطر افت قند خون مشورت کند.
دکتر اسلامیان همچنین تاکید کرد: بیماران دیابتی باید با متخصص تغذیه درخصوص نوع و میزان میان وعده آخر شب خود به منظور پیشگیری از افت قند خون در هنگام خواب مشورت کند.