تب شالیزار؛ کشنده اما قابل پیشگیری /تب شالیرار یکی از معضلات بهداشتی گرفتاری مازندران

اختصاصی — کیاپرس / مدیر گروه بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: اگر چه تب شالیزار در مواردی کشنده است اما با اقداماتی مانند مصرف برخی داروها یا استفاده از چکمه و دستکش؛ به راحتی قابل پیشگیری می باشد.
دکتر فرهنگ بابامحمودی در پاسخ به این سوال خبرنگار کیاپرش که آیا تب شالیزار؛ کشنده است یا نه، افرود: اگر افراد به نوع شدید بیماری مبتلا شوند؛ در این به برخی از اندام ها آسیب جدی می رسد به عنوان مثال کبد درگیر؛ کلیه نارسا می شود؛ به عبارتی می توان گفت که در این حالت ۵ تا ۴۰ درصد مبتلایان جان خود را ار دست می دهند.
وی ادامه داد: خوشبختانه ۹۰ درصد افراد به نوع خفیف بیماری مبتلا می شوند که پس از مدتی بهبودی خود را بدست می آورند اما ۱۰ درصد باقیمانده در معرض ابتلا به نوع شدید بیماری هستند.
بابامحمودی از شالیکاران درخواست کرد که بدون چکمه و دستکش وارد شالیزار نشوند و ادامه داد: این کار هرچند از سرعت کار آنان می کاهد اما سلامت آنان به خطر نمی افتد.
تب شالیرار یکی از معضلات بهداشتی گرفتاری مازندران
وی تب شالیزار را یکی از معضلات بهداشتی این استان اعلام کرد و گفت: هر ساله در زمان کشت برنج شاهد شیوع این بیماری هستیم.
وی بیان داشت: تب شالیزار از طریق تماس با آب، غذا و خاکی که با ادرار حیوانات وحشی و اهلی آلوده شده باشد، به افرادی که آنها در تماس هستند، منتقل میشود.
بابامحمودی افزود: مهمترین راه ورود انگل این بیماری به بدن از طریق پوست خراشیده، چشم و غشاهای مخاطی است.
وی تب شالیزار را یکی از بیماری های مشترک بین انسان و حیوان اعلام کرد و گفت: تب، سردرد، درد عضلانی، تهوع و استفراغ و لرز، درد شکم و استخوان، ورم ملتحمه (التهاب و قرمزی چشم) و بزرگ شدن غدد لنفاوی از جمله علائم این بیماری است که با مشاهده آن باید به پزشک مراجعه تا تحت درمان قرار گرفت.
وی مهمترین علامت این بیماری را تب بالا به صورت ناگهانی، دردهای عضلانی به ویژه درد کمر، سردرد، ساق پا و پشت چشم اعلام کرد و گفت: دوره نهفتگی این بیماری را ۲ تا ۱۴ روز است.
آیا بیماری فقط شالیکاران را درگیر می کند؟
وی با طرح این سوال که آیا بیماری فقط شالیکاران را درگیر می کند؟ اظهار داشت: این بیماری فقط کشاورزان و شالیزارها را درگیر نمی کند؛ دامداران، ماهیگیران و افرادی که در آب شنا می کنند می توانند به بیماری تب شالیزار مبتلا شوند.
وی افرود:این بیماری می تواند ارگان های مختلف از جمله کبد و کلیه ، ریه ، مغز و لوزالمعده را آسیب بزند.
وی تاکید کرد که هرچند تب شالیزا واکسن ندارد اما با پیشگیری داروی می توان از عوارض از آن دور ماند.
وی با اشاره به اینکه تشخیص تب شالیزار کار سختی نیست، افزود: با پشیرفت های انجام شده؛ تشخیص این بیماری کار سختی نیست و همچنین با آشنایی بسیاری از پزشکان کشور، این کار به سادگی انجام می گیرد.