کاهش چشمگیر مرگ و میر نوزادان؛ حاصل تلاش تیمی در نظام سلامت

کیاپرس /رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به ارتقای چشمگیر شاخص‌های سلامت مادران و نوزادان در چهار دهه گذشته، از نقش کلیدی ماماها در این دستاوردها قدردانی کرد.

به گزارش کیاپرس از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر سیدرضا رئیس ‌کرمی در مراسم گرامیداشت روز جهانی ماما که با حضور جمعی از ماماهای دانشگاه در سالن آمفی تئاتر ستاد مرکزی برگزار شد، این بهبود را نتیجه فعالیت تیمی گسترده‌ای در سطوح مختلف نظام سلامت دانست و افزود: خانه‌ های بهداشت، پایگاه‌های سلامت، مراکز درمانی، اورژانس‌های زایمانی و مراکز آموزشی، همگی در این مسیر نقش داشته‌ اند، اما بدون تردید، نقش ماماها در این میان غیرقابل انکار و شایسته قدردانی است.

کاهش چشمگیر مرگ و میر نوزادان؛ حاصل تلاش تیمی در نظام سلامت

 رئیس ‌کرمی با بیان اینکه شاخص‌های مرگ‌ ومیر مادران و نوزادان، نه‌ تنها معیارهای عملکرد نظام سلامت، بلکه از شاخص‌های توسعه هر کشور محسوب می‌شوند، گفت: در چهار دهه گذشته، شاخص مرگ‌ ومیر نوزادان در کشور با کاهش چشمگیر و قابل ‌توجهی روبرو بوده است، به‌ گونه‌ای که امروز در مناطق تحت پوشش دانشگاه، این شاخص به یکی از پایین‌ ترین سطوح خود رسیده است.
وی این بهبود را نتیجه فعالیت تیمی گسترده‌ای در سطوح مختلف نظام سلامت دانست و افزود: خانه‌ های بهداشت، پایگاه‌های سلامت، مراکز درمانی، اورژانس‌های زایمانی و مراکز آموزشی، همگی در این مسیر نقش داشته‌ اند، اما بدون تردید، نقش ماماها در این میان غیرقابل انکار و شایسته تقدیر است.

ماماها، پیام‌آوران سلامت در جامعه 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن قدردانی از تلاش‌ های ماماهای شاغل در بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی و آموزشی، تأکید کرد: همکاران مامای ما نه تنها در عرصه بهداشت و درمان، بلکه در حوزه آموزش نیز نقش‌آفرینی می‌کنند و حاصل تربیت آنان امروز سلامت مادران، نوزادان و کودکان کشور را تأمین می‌کند.
وی افزود: شما پیام‌ آوران سلامت برای جامعه، خانواده‌ها، مادران، نوزادان و کودکان ما هستید و من برای همه شما آرزوی سلامتی، توفیق و موفقیت دارم.

تاکید بر نقش ماماها در اجرای طرح پزشکی خانواده

دکتر رئیس‌ کرمی همچنین به برنامه آتی دانشگاه برای اجرای طرح پزشکی خانواده اشاره کرد و گفت: در آینده‌ای بسیار نزدیک، طرح ارجاع و پزشکی خانواده در مناطق روستایی و شهرهای زیر بیست هزار نفر آغاز خواهد شد و در این طرح نیز، نقش ماماها بسیار کلیدی و پررنگ خواهد بود.


وی در ادامه، اظهار داشت: حضور در این مراسم برای من بسیار مهم و ارزشمند بود و از تلاش و حضور پرشور شما قدردانی می کنم.

مامایی؛ خدمتی به شریف ‌ترین انسان‌ها
در ادامه، دکتر رضا شروین بدو، معاون درمان دانشگاه، ضمن تبریک این روز به اهمیت نقش ماما در ارتقای سلامت جامعه تأکید کرد.
وی با اشاره به حضور مهمانان ویژه مراسم از جمله دکتر بابایی، دکتر اصلانی و دیگر مسئولان دانشگاه افزود: حضور اساتید و مسئولان در این مراسم نشانگر اهمیت جایگاه گروه مامایی در نظام سلامت است.
دکتر بدو با تأکید بر ضرورت همراهی و همکاری بین رشته‌ای، گفت: هدف همه ما ارائه بهترین خدمات به اشرف مخلوقات است. ماما به دو موجود بی‌دفاع و ارزشمند، مادر و نوزاد، خدمت می‌کنند؛ این افتخاری بزرگ است.
وی افزود: در دانشگاه خودمان شاهد همراهی و همدلی کم‌ نظیری میان گروه‌های مامایی، پرستاری و تخصصی زنان هستیم که نمونه‌ ای موفق از کار تیمی در راستای ارتقاء سلامت جامعه است.

لزوم پررنگ‌تر شدن نقش ماماها در بلوک‌های زایمان

معاون درمان دانشگاه با اشاره به ضرورت تقویت نقش ماما در فرآیند زایمان طبیعی اظهار کرد: اگر بخواهیم زایمان طبیعی و تغذیه با شیر مادر را ترویج دهیم، این بدون حضور پررنگ همکاران مامایی ممکن نیست. لازم است در هر زایمان یک ماما به‌ طور کامل در کنار مادر باشد.


وی ادامه داد: در برخی اورژانس ‌های زنان، شدت کار به ‌قدری بالاست که همکاران ما با همه وجود در حال خدمت ‌اند؛ باید بیش از پیش از ظرفیت آن‌ها در زمینه های بالینی استفاده کنیم.

اتحاد و همدلی، رمز موفقیت نظام سلامت

 دکتر بدو با اشاره به نقش چند وجهی گروه مامایی در بهداشت و درمان کشور خاطرنشان کرد: همه ما در یک مجموعه هستیم و باید مراقب باشیم تقسیم‌ بندی‌های ساختاری، ما را از هدف اصلی که خدمت به مردم است، دور نکند. اتحاد بین معاونت‌ها و گروه‌ های درمانی ضروری است.


وی افزود: اگر همکار درمان یا بهداشت احساس نکند که کرامتش حفظ شده، انگیزه‌اش کاهش می‌یابد. باید حقوق مادی و معنوی این عزیزان را حفظ و تقویت کنیم.

نقش کلیدی ماماها در کاهش مرگ‌ومیر مادران

 دکتر بدو تأکید کرد: هیچ فاجعه‌ای بدتر از مرگ مادر نیست. اگر نقش ماماها را تقویت کنیم، قطعاً شاهد کاهش مرگ ‌ومیر مادران و بهبود شاخص‌های ملی سلامت خواهیم بود.

  • اخبار مرتبط

    • خرداد 21, 1404
    از خودکفایی در کیسه‌های خون تا گشایش درهای صادرات

    کیاپرس/مصطفی جمالی رئیس سازمان انتقال خون کشور در حاشیه بازدید از نمایشگاه ایران‌هلث، از دستاوردهای بزرگ ایران در زمینه تجهیزات تخصصی انتقال خون خبر داد و گفت:امروز بیش از ۷۰ درصد نیاز کشور به تجهیزات حیاتی حوزه انتقال خون، از جمله کیسه‌های خون، توسط تولیدات داخلی تأمین می‌شود و در این زمینه به خودکفایی رسیده‌ایم. به گزارش کیاپرس،وی افزود: کیسه خون به عنوان مهم‌ترین مؤلفه فرآیند انتقال خون، در حال حاضر نه‌تنها در داخل تولید می‌شود، بلکه در مسیر صادرات نیز قرار گرفته‌ایم. این یک…

    • خرداد 21, 1404
    شرکت ایرانی در جمع ۶ تولیدکننده برتر ونتیلاتور جهان قرار گرفت

    نمایشگاه بین المللی ایران هلث شرکتهاEN شرکت ایرانی در جمع ۶ تولیدکننده برتر ونتیلاتور جهان قرار گرفت مقالات اخبار شرکت ایرانی در جمع ۶ تولیدکننده برتر ونتیلاتور جهان قرار گرفت شرکت دانش‌بنیان «احیا درمان پیشرفته» با تولید ۱۴ محصول پیشرفته در حوزه تجهیزات پزشکی، موفق شده جایگاه خود را در میان شش شرکت برتر تولیدکننده ونتیلاتور در جهان تثبیت کند. این شرکت که در سالن ۳۱A و غرفه زیست‌بوم فناوری سلامت استان خراسان رضوی در نمایشگاه بین‌المللی «ایران هلث» حضور دارد، محصولات خود از جمله…

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    اخبار گذشته

    از خودکفایی در کیسه‌های خون تا گشایش درهای صادرات

    از خودکفایی در کیسه‌های خون تا گشایش درهای صادرات

    نخستین پلتفرم هوشمند تمرینات ورزشی و توانبخشی با تکیه بر هوش مصنوعی در ایران راه‌اندازی شد

    نخستین پلتفرم هوشمند تمرینات ورزشی و توانبخشی با تکیه بر هوش مصنوعی در ایران راه‌اندازی شد

    شرکت ایرانی در جمع ۶ تولیدکننده برتر ونتیلاتور جهان قرار گرفت

    شرکت ایرانی در جمع ۶ تولیدکننده برتر ونتیلاتور جهان قرار گرفت

    نخستین استند پایش سلامت ایران در نمایشگاه ایران هلث رونمایی شد

    نخستین استند پایش سلامت ایران در نمایشگاه ایران هلث رونمایی شد

    تسکین ضایعات مفصلی عضلانی با محصولات گیاه گرما درمانی

    از سختگیری در واردات مواد اولیه تا عدم تامین ابزار جراحی مورد نیاز کشور

    enemad-logo