وضعیت مطلوب ذخایر خونی در مازندران

وضعیت مطلوب ذخایر خونی در مازندران / پوشش کامل بیماران خاص و مراکز درمانی توسط انتقال خون استان
به گزارش کیاپرس، مدیرکل انتقال خون مازندران از وضعیت مطلوب ذخایر خونی، ارتقای شاخصهای اهدای خون و پوشش جمعیت فراتر از ظرفیت استانی خبر داد.
دکتر محمدی، مدیرکل انتقال خون مازندران با اشاره به نقش چندوجهی این سازمان گفت: «انتقال خون یک نهاد فرهنگی، فنی، علمی و آموزشی است که وظیفه و رسالت آن تهیه، تأمین و توزیع خون سالم و کافی برای بیماران است.»
وی با بیان اینکه در سال جاری عملکرد استان مازندران فراتر از تعهدات بوده است، افزود: «در حالی که تعهد ما ۱۴ هزار واحد پلاسما بود، توانستیم بیش از ۱۲۰ هزار واحد پلاسما تولید کنیم و در حال حاضر تمامی سردخانههای استان پر از پلاسما هستند.»
پوشش کامل مراکز درمانی مازندران و جمعیت شناور
به گفته دکتر محمدی، انتقال خون مازندران نیاز تمام بیمارستانهای استان را به صورت کامل تأمین کرده و حتی در شرایط بحرانی نیز خللی در خدمترسانی به وجود نیامده است.
وی افزود: «در ایام تجاوز ۱۲ روزه اخیر، مازندران با وجود حضور ۹ میلیون نفر جمعیت شناور، علاوه بر پاسخگویی به نیازهای بیماران محلی، خدمات موردنیاز بیماران خاص، دیالیزی، تالاسمی، سرطانی و حتی مصدومان احتمالی مسافران را نیز پوشش داد.»
ارتقای شاخص اهدای خون؛ مازندران فراتر از میانگین کشوری
مدیرکل انتقال خون مازندران گفت: «میانگین کشوری اهدای خون ۲۷ نفر به ازای هر هزار نفر جمعیت است، در حالی که این شاخص در استان مازندران به ۴۱ نفر رسیده که نشان از مشارکت بالای مردم دارد.»
نوسازی ناوگان و راهاندازی سامانههای نوین
دکتر محمدی از نوسازی کامل ناوگان انتقال خون از سال ۱۴۰۱ تاکنون خبر داد و افزود: «پیش از این سالانه حدود ۵۰۰ نمونه به صورت دستی پردازش میشد، اما اکنون با ورود دو دستگاه پیشرفته، روند انجام تستها بهصورت تماماتوماتیک انجام میشود.»
وی ادامه داد: «در شهرستان نکا، یک سامانه سیار پیشرفته مستقر شده که شنبهها به صورت هفتگی آماده پذیرش داوطلبان اهدای خون است.»
وی افزود: پایگاه جدیدی با همکاری خیرین و با جذب ۷۰ میلیارد تومان اعتبار، در بابلسر در حال تجهیز است.»
مشکلات زیرساختی و نیاز به حمایت بیشتر
ساختمان فعلی مرکز اهدای خون ساری بهعنوان ناایمن اعلام شده و قرار است به پارکینگ تبدیل شود. مدیرکل انتقال خون یکی از دلایل کاهش استقبال مردم از اهدای خون را نبود جای پارک مناسب عنوان کرد.
تأمین کامل نیاز بیماران خاص و مراکز درمانی پیشرفته
دکتر محمدی بیان کرد: «در استان مازندران بیش از ۱۴ هزار بیمار خاص شامل بیماران تالاسمی، هموفیلی، دیالیزی و سرطانی تحت پوشش هستند. همچنین ۸ مرکز جراحی قلب باز و ۲ مرکز پرتودرمانی فعال نیز بهصورت روزانه نیاز به خون و فرآوردههای خونی دارند. بیش از ۴۰ درصد خونهای اهدایی صرف بیماران تالاسمی میشود.»
تأمین پایدار خون در استان بدون هیچ بحران
مدیرکل انتقال خون تأکید کرد: «از دیماه سال گذشته تاکنون هیچگونه بحران خونی در استان رخ نداده است. روزانه حدود ۶۰۰ واحد خون در مازندران نیاز داریم که بهطور میانگین ۵۰۰ تا ۵۵۰ واحد آن تأمین و توزیع میشود و در مواردی این عدد به ۶۰۰ واحد نیز میرسد.»
با توجه به اینکه نیاز به خون و فرآوردههای آن مستمر و همیشگی است و همچنین مدت زمان نگهداری خون محدود میباشد، ضروری است که هماستانیهای عزیز با مشارکت مستمر خود در اهدای خون، در نجات جان بیماران سهیم باشند.