رئیس انجمن رادیوآنکولوژی ایران هشدار داد: اختلالات درمانی ناشی از شرایط جنگی، احتمال عود سرطان را افزایش میدهد. وی از آمادگی برای راهاندازی سیستمهای مجازی و بینشهری درمان سرطان با همکاری وزارت بهداشت خبر داد.
به گزارش کیاپرس، دکتر علی مطلق در گفتوگو با وبدا با اشاره به آسیبپذیری بیماران سرطانی در شرایط جنگی اظهار کرد:
«بیمارانی که در مرحله درمان فعال هستند بیش از همه در معرض آسیب قرار دارند. هر میزان تأخیر در درمان میتواند احتمال عود بیماری را افزایش دهد.»
راهکارهای انجمن برای بحران:
- هماهنگی بینشهری برای ادامه درمان بیماران در شهرهای دیگر
- راهاندازی پرونده الکترونیک و ویزیت مجازی بیماران
- اجرای نظام ارجاع الکترونیک برای درمان در شهرهای کوچک
- ادغام خدمات پیگیری در شبکه بهداشتی کشور
دکتر مطلق با اشاره به اقدامات انجام شده توضیح داد:
«در دو هفته اخیر با هماهنگی همکاران در شهرهای مختلف، نیازهای درمانی از جمله شیمیدرمانی در شهرهای دیگر تأمین شد. برای پرتودرمانی چالشهای بیشتری وجود دارد اما برای شیمیدرمانی این امکان فراهم است.»
هشدار پزشکی:«در درمان سرطان، زمان نقش حیاتی دارد. هر تأخیر قابل اجتناب میتواند هم احتمال عود بیماری را افزایش دهد و هم اثربخشی درمان را کاهش دهد.»
رئیس انجمن رادیوآنکولوژی بر ضرورت حمایت روانی تأکید کرد:
«در شرایط بحرانی، اضطراب بیماران افزایش مییابد. حضور مشاوران روانشناس در کنار تیم درمانی و نقش پزشکان در اطمینانبخشی به بیماران برای پذیرش درمان و پیگیری آن ضروری است.»
وی در پایان پیشنهاد داد:
«نیازمند تقویت جلسات مستمر با سیاستگذاران سلامت هستیم تا در کوتاهترین زمان، راهحلهای مؤثر برای کاهش مشکلات بیماران سرطانی در شرایط بحرانی ارائه شود.»