پیگیری متخلفان تغییر کاربری جنگل توسط قوه مجریه و قضائیه

image_pdfimage_print

معاون عمرانی وزیر کشور با بیان اینکه کسانی که تغییر کاربری جنگل و اراضی را به وجود آوردند شناسایی و برخورد می‌کنیم، گفت: این مسئله در بالاترین سطح قوه مجریه و قضائیه در حال بررسی است.

به گزارش  کیاپرس به نقل از فارس، هوشنگ خندان‌دل بعد از ظهر امروز در جلسه شورای اداری در سالن شماره یک استانداری مازندران، اظهار داشت: بنا به دلایلی کشور با مشکلاتی مواجه است که بیشتر این مشکلات هم در حوزه اقتصادی است.

وی با بیان اینکه شاخص‌های کلان اقتصادی، شاخص‌های خوبی نیست، گفت: از جهت مقابله با بیکاری، مقابله با پایین بودن سطح تولید و مقابله با افزایش نرخ تورم، نیازمند همکاری همه هستیم.

این مسئول یادآور شد: فعالیت‌های عمرانی پیامدهای مثبت با خود به همراه دارد و در مازندران هم شاهد اجرای پروژه‌های عمرانی خوبی هستیم که البته هر یک از اینها با مشکلاتی مواجه هستند و گام‌های سازنده‌ای برای حل این مشکلات باید برداشته شود.

خندان‌دل با اشاره به اینکه شمال کشور تنها متعلق به انسان‌های عصر حاضر نیست و نسل‌های آینده هم باید از این نعمت الهی بهره‌مند شوند، گفت: تغییر کاربری‌های غیرمجاز در شمال کشور نشان می‌دهد دست‌هایی وجود دارد ‌که این نعمت را نه تنها از مردم حال حاضر بلکه از آیندگان هم بگیرد.

معاون عمرانی وزیر کشور با بیان اینکه جنگل به عرصه کاربری‌های غیرمناسب تبدیل می‌شود، ادامه داد: سرعت و آهنگ تغییر کاربری اراضی جنگلی بسیار نگران‌کننده است.
وی با اشاره به اینکه در شمال کشور، هیچ چیز مهم‌تر از این مسئله نیست، اظهار داشت: چرا که در مقابل نعمت خدادادی نباید ناسپاسی کرد.

خندان‌دل با بیان اینکه کسانی که این وضعیت را به وجود آوردند شناسایی و برخورد می‌کنیم، گفت: این مسئله در بالاترین سطح قوه مجریه و قضاییه در حال بررسی است.

وی با اشاره به اینکه زباله هم از دیگر مشکلات مازندران است، تصریح کرد: جای تاسف است که در این سرزمین زیبا و بی‌بدیل در کشور، با نازیبایی‌های ناشی از قرار گرفتن زباله در طبیعت مواجه می‌شویم.‌

خندان‌دل با بیان  اینکه انباشتی از زباله در نزدیکی مجامع شهری و انسانی به وجود آمده است، گفت: زباله مخاطراتی را برای سلامت و  بهداشت مردم و تولیدات کشاورزی به وجود آورده است.

*توجه جدی فرمانداران به طرح‌های دریا/امکان تحول مازندران با این بودجه وجود ندارد

استاندار مازندران نیز در این نشست با اشاره به مشکلاتی که در مازندران وجود دارد اظهار داشت: مشکلات استان باید توسط مسئولان استانی حل و فصل شود.

فلاح  تصریح کرد: خیلی نباید از مسئولان بالادستی کشور توقع خاصی داشته باشم، مسئولان ارشد استان وظیفه دارند امکانات را برای توسعه استان فراهم و مسئولان درون استان نسبت به رفع مشکلات اقدام کنند.

استاندار مازندران با اشاره به ابلاغ بودجه بیش از 400 میلیارد تومان برای مازندران، خاطرنشان کرد: با این رقم بودجه امکان تحول در استان وجود ندارد.

وی اضافه کرد: فرمانداران در شهرهای استان پروژه‌های اولویت‌دار را مشخص و نسبت به تکمیل و اجرای این پروژه‌ها اقدام کنند.

نماینده عالی دولت در مازندارن خواستار به‌کارگیری صندوق توسعه ملی برای ایجاد فضای کار در استان شد و گفت: اعتبار این صندوق بیش از 6 هزار میلیارد تومان است و برای برداشت استان‌های کشور سقفی تعیین نشد و باید زمینه مناسبی برای بهره‌برداری از این صندوق در استان فراهم شود.

این مسئول خواستار توجه جدی فرمانداران مازندران به طرح‌های دریا شد و گفت: 192 نفر سال ‌گذشته به دلیل سهل انگاری یا عدم مسئولیت‌پذیری و یا بی‌توجهی خود افراد غرق شدند.

وی ادامه داد: نقاط ضعف در زیر ساخت‌های دریا شناسایی و نسبت به رفع آنها اقدام شود.

فلاح با اشاره به سفر دو استاندار همسایه بلاروس و استاندار یکی از شهرهای قزاقستان به مازندران گفت: مسئولان این دو استان در این سفرها اعلام کردند که همه محصولات کشاورزی مازندران را خریداری می‌کنند.

وی از اعلام آمادگی استاندار آسترارخان روسیه برای خرید گل مازندران خبر داد و گفت: در سفر هیئت تجاری روسیه برنامه‌ریزی برای صادرات محصولات باغی مازندران نیز در دستور کار قرار گرفت.

استاندار مازندران با اشاره به مطرح شدن ساخت قرنطینه در مرز بین دو استان برای تبادل محصولات و مواد غذایی گفت: مشکل قرنطینه‌ای برای صادرات محصولات استان وجود ندارد.

وی با اشاره به مشکلاتی که در زمینه پسماند مازندران وجود دارد، افزود: با رایزنی‌های انجام شده بودجه ساماندهی پسماند استان تامین شد و فرمانداران برای ساماندهی پسماند اعتبار و پروژه تعریف و نسبت به دریافت اعتبار اقدام کنند.

فلاح با اشاره به عدم توسعه راه‌آهن در مناطق غربی استان گفت: پیگیری برای ایجاد راه‌آهن در شهرهای بابل و آمل در دستور کار قرار گرفت و این امر نیاز به پیگیری دارد.

*ضریب آب آشامیدنی مازندران‌ کمتر از ‌سیستان و بلوچستان است
استاندار مازندراندر ادامه سخنانش،  با اشاره به شلوغ شدن محورهای مازندران در ایام تعطیلات و ترافیک خودرویی و انسانی، تصریح کرد: کارهای زیربنایی که در استان انجام شده بسیار محدود است و پاسخگوی این حجم از انسان و خودرو نیست.

فلاح یادآور شد: مازندران سه فرودگاه دارد اما وضعیت فرودگاه‌ها به گونه‌ای نیست که بتوانیم به نحو مطلوب استفاده کنیم چون هیچ‌یک از این فرودگاه‌ها بین‌المللی نیستند.

وی با بیان اینکه بیشتر استان‌ها به راه‌آهن و بزرگراه دسترسی دارند اما در مازندران اینگونه نیست، گفت: در مازندران خودروهای سنگین از درون شهرها عبور می‌کنند چون کمربندی نداریم و وضعیت غرب استان هم بدتر از مرکز استان است.

استاندار مازندران با اشاره به اینکه مازندران آب و هوای خوبی دارد و سالانه میزبان میلیون‌ها گردشگر هستیم، خاطرنشان کرد: در استانی با این میزان بارش و وجود رودخانه‌ها اما مشکل آب آشامیدنی داریم و ضریب آب آشامیدنی مازندران، کمتر از استان سیستان و بلوچستان است.

وی با بیان اینکه میلیاردها متر مکعب آب به دریا می‌ریزد، افزود: با کمبود آب آشامیدنی مواجه هستیم و کشاورزی ما هم در خشکسالی به‌سر می‌برد و نیازمند مدیریت منسجم و قوی در زمینه رفع این مشکل هستیم.

استاندار مازندران یادآور شد: تغییر کاربری اراضی در مازندران از مسائل مهمی است که البته مازندران در این زمینه ضربه خورده است و تغییر کابری اراضی در چند سال گذشته رها شده است.

وی با اشاره به تشکیل 12 هزار پرونده درباره تغییر کاربری اراضی در مازندران و صدور رای در 11 هزار و 500 پرونده توسط دستگاه قضا، اظهار داشت: فقط 500 رای اجرایی شده و اقدامات گذشته در این زمینه کافی نبوده است.

 

ح.م

این سایت توسط سید حسن موسوی کیاسری با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های خبری فعالیت می کند

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo