کاهش 40درصدی هزینه کشاورزی با روش مکانیزه
استاندار مازندران ر مراسم اولين نشاء مكانيزه برنج كشور در سال جاري در روستاي چوكلا شهرستان مياندرودگفت: بر اساس برآوردهاي انجام شده، كشاورزي مكانيزه هزينه توليد را بيش از 40 درصد كاهش مي دهد كه بايد در اين مسير حركت كرد.
به گزارش کیاپرس، ربيع فلاح جلودار با بیان اینکه 225 هزار هکتار از اراضی مازندران زیرکشت برنج است، افزود: يش از 40 درصد برنج كشور در اين استان توليد مي شود
وی، تامين امنيت غذايي مردم را يكي از مهم ترين دغدغه هاي مسوولان دانست و اظهار داشت: استان مازندران به تنهايي مي تواند مواد غذايي كل كشور را تامين كند.
استاندار مازندران، با تاکید بر اینکه مكانيزاسيون كشاورزي به ويژه كشت برنج بايد با سرعت تداوم يابد، افزود: كشاورزي سنتي به دليل هزينه هاي سنگين، براي كشاورزان به صرفه نيست و موجب اتلاف وقت و انرژي خواهد شد بنابراین ضرروی است نتايج تحقيقات و پژوهش هاي علمي به صورت كاربردي در توليد محصولات كشاورزي بهره گيري شود.
فلاح، به مصرف زیاد سموم شيميايي در توليد محصولات كشاورزي اشاره و تصریح کرد: مصرف سموم در محصولات کشاورزی باید كاهش يابد و روش هاي جديد جايگزين آن شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز با بیان اینکه این استان توانسته در 14 محصول کشاورزی رتبه اول را در کشور به خود اختصاص دهد، گفت: استفاده از دانش نوین و بهره گیری از مکانیزاسیون در تولید و کاهش هزینه ها در چند سال اخیر در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است.
مهندس حیدرپور، بیان اینکه تولید محصولات کشاورزی، به خصوص برنج نسبت به دیگر محصولات، سنتی تر و دارای هزینه های بالایی است افزود: 260 واحد بانک نشا در کشور وجود دارد که از این تعداد 101 واحد در مازندران قرار دارد.
وی ادامه داد: برای توسعه مکانیزاسیون بخش کشاورزی کشور 750 میلیارد تومان اعتبار در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته که از این میزان 32 میلیارد تومان سهم مازندران بوده و تا اسفند ماه سال گذشته بیش از 50 میلیارد تومان طرح به بانک عامل معرفی شده است که صد در صد اعتبارات (32 میلیارد تومان) جذب شده است.