ردیف کار دستی کاشت بذر در مازندران ساخته شده است

جابر فغانی در گفت و گو با خبرنگار علم و فناوری از استان مازندران درباره ساخت ردیف کار دستی کاشت بذر اظهار کرد: با استفاده از این دستگاه بذرها به صورت ردیف و با استانداردهای مشخص و تعین شده کاشته می شود.
وی تصریح کرد: این دستگاه طوری طراحی شده است که به ستون فقرات کشاورزان در حین کاشت بذر فشار زیادی وارد نمی شود و میزان کارائی کشاورزان برای کاشت محصولات افزایش پیدا می کند.
این مخترع مازندرانی که قبلا دستگاه بسته بندی سبزیجات را طراحی و ساخت، افزود: با این روش میزان خطا در کاشت بذر کشاورزی به شدت کاسته شده و بذر به انداز مورد نیاز و تعیین شده در خاک فرو میرود.
وی با اعلام اینکه برای ساخت این دستگاه تاکنون ۵۰۰ هزار تومان هزینه کرده است، گفت: در صورت حمایت و برنامه ریزی برای تولید انبوه قیمت دستگاه را تا ۳۰۰ هزار تومان هم کاهش میدهم.
فغانی با بیان اینکه این دستگاه در حال ثبت است، افزود: پس از ثبت این محصول برنامه دارم که به صورت انبوه در استان تولید شود.
وی در ارتباط با حمایتهای مالی انجام شده از طرح بسته بندی مکانیزه سبزیجات، بیان کرد: سازمان بسیجی علمی و پژوهشی از این طرح بنده حمایت کرده و هزینه ساخت دستگاه تولیدی را به صورت بلاعوض در اختیارم قرار دارد.
این مخترع مازندرانی خواستار حمایت جدی مسئولان از افراد نخبه و دارای ایده شد و افزود: در کشورهای پیشرفته و یا در حال رشد بر روی ایدهها سرمایه گذاری میشود و حتی دولت در سود یا زیان طرح شریک شده و در صورت موفقیت زمینه را برای تولید انبوه فراهم میکند.
وی اضافه کرد: بروکراسی اداری یکی از مشکلات جدی نخبگان در سطح کشور است، برای موفقیت و استفاده از ظرفیت نخبگان باید زمینهای ایجاد شود تا بروکراسی اداری حداقل در طرحهای که موفقیت آنها به اثبات رسیده است کاهش یابد.