دستگاه بازیافت انرژی از حرارت توسط نخبه مازندرانی ساخته شد

image_pdfimage_print

مخترع و پژوهشگر مازندرانی موفق به ساخت دستگاهی شد که با استفاده از آن امکان بازیافت تولید انرژی الکتریسته از حرارت فراهم می‌شود.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مازندران سعید احمدی اتوئی و محدالدین گنجی دو مخترع مازندرانی هستند که موفق به طراحی و ساخت دستگاه بازیافت و برداشت انرژی الکتریکی با استفاده از سیستم ترکیبی ترموالکترونیک و مواد فاز دهنده شدند.

دی این روش تولید انرژی الکتریکی از هر نوع حرارتی امکان پذیر است و حتی نمونه‌ای در حال ساخت است که امکان تبدیل انرژی گرمای بدن به انرژی الکتریسیته را دارد.

سعید احمدی اتوئی در ارتباط با ساخت این دستگاه، بیان کرد: نمونه آزمایشگاهی این دستگاه طراحی و ساختی شده و در آزمایشگاه با استفاده از این روش به نتیجه رسیدیم.

وی اندازه دستگاه را بستگی به منبع حرارتی گرمائی عنوان کرد و افزود: در نوع آزمایشگی دستگاهی ساخته شد که وزن آن ۳۰ گرم تا ۳۰ کیلوگرم است.

این پژوهشگر مازندرانی خاطر نشان کرد: کاربرد این دستگاه در صنایع دفاعی، نظامی است و حتی امکان تولید انرژی از اگزوز خودروها مهیا می‌شود.

وی با اعلام اینکه ساخت این دستگاه جز رساله دکتری بنده بوده است، گفت: کاربرقی با بنده و اقدمات مکانیکی با همکاری مهندس گنجیان انجام شده است و با استفاده از این روش امکان بازیافت انرژی از دودکش‌های نانوایی فراهم شده و می‌توان با این تکنولوژی ۳۰ درصد برق مورد نیاز این امکان را با حرارات موجود از دودکش‌ها به چرخه برگردانیم.

احمدی اتوئی با اعلام اینکه بسیاری از کشورهای که قیمت برق در آنها زیاد است مورد استقبال قرار می‌گیرد، افزود: دانشگاه آلبورگ دانمارک بودجه کلانی را برای تحقیق و تولید این سیستم اختصاص داده است.

وی دیگر موارد مورد استفاده این روش را در صنایع هوا و فضا اعلام کرد.

محی‌الدین گنجیان با اعلام اینکه به صورت مشترک بر روی این طرح کار کردیم، گفت: این طرح مورد استقبال بسیاری از کشورهای که به دنبال صنعت سبز هستند قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه امکان اجرای این طرح در کشور هم وجود دارد، گفت: برای راه اندازی این شیوه سرمایه گذاری اولیه مناسبی نیاز است.

این نخبه مازندران در ارتباط با حمایت از تولید کنندگان و نبخگان بیان کرد: یکی از چالش‌های اساسی در کشور عدم ارتباط بین صنعت و دانشگاه است و در کشور به جای حمایت از نخبگان واردات کالاها بیشتر مورد توجه است،در این بخش وقت چندانی برای نخبگان گذاشته نمی شود.

گنجیان با اعلام اینکه بسیاری از کشورهای پیشرفته از مهندسی معکوس برای پیشبرد امور خویش استفاده می‌کنند، گفت: یکی از دلائل پیشرفت چین استفاده از مهندسی معکوس بوده است ولی در کشور ما این موضوع چندان مورد توجه نیست.

وی اظهار امیدواری کرد که روزی متولیان کشور به جای توجه به بحث واردات نسبت به حمایت از نخبگان گام‌های مناسبی بردارند.

ح.م

این سایت توسط سید حسن موسوی کیاسری با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های خبری فعالیت می کند

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo