نقش رسانه‌ها در ترغیب مردم برای حضور حداکثری در انتخابات

image_pdfimage_print

هر نظام و جامعه‌ای که مبتنی بر مردم‌سالاری باشد، مردم نقش اساسی در آن داشته و از جایگاه ویژه‌ای برخوردار هستند.

با توجه به اینکه یکی از برکات انقلاب اسلامی در کشور ما تشکیل نظامی اسلامی مبتنی بر مردم‌سالاری دینی است که مردم تعیین‌کننده سرنوشت خویش هستند و در تمامی صحنه‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و … حضور مسئولانه و مشارکت همه‌جانبه دارند، در نتیجه همین انقلاب درونی و فکری بود که ملت در برابر طغیان سردم‌داران رژیم منحوس شاهنشاهی ایستادگی و مبارزه کرده و پس از پیروزی، اهتمام به تشکیل نظام حکومتی و اداره کشور با نظر و آراء خودشان داشتند.

از سوی دیگر مشارکت عمومی مردم سبب تثبیت نظام سیاسی موجود در کشور شده است و به هر میزان این مشارکت پرشورتر و بیشتر باشد، میزان مشروعیت و مقبولیت نظام سیاسی نیز بیشتر می‌شود، از این‌رو رسانه‌ها نقش بزرگی در حمایت مردم از نظام موجود و در نهایت تثبیت نظام و ارزش‌های دموکراتیک دارند.

در واقع تببین این سناریو برای افکار عمومی در حال حاضر یکی از مسایل بسیار مهمی‌ است که اساتید حوزه و دانشگاه، طلاب و دانشجویان، صدا و سیما، اصحاب هنر و رسانه، مطبوعات، فعالان فضای مجازی و … جهت تنویر افکار عمومی آن‌هم به‌دور از سلیقه‌ها و نظرهای متعصبانه، حب و بغض، افراط و تفریط و دامن زدن به مشکلات و اختلافات بر اساس رهنمودهای حکیمانه مقام معظم رهبری برای مشارکت همه‌جانبه و حضور حداکثری مردم در انتخابات و ناامید کردن دشمنان و بدخواهان ملت و نظام و رهبری، نقش به‌سزایی دارند.

* رسانه نهادی در تنویر افکار عمومی

امام جمعه شهرستان چالوس با بیان اینکه انتخابات یک حرکت اجتماعی‌ است که شرکت تمام مردم در آن و رأی دادن به‌ فرد مورد نظر در واقع شرکت در سرنوشت افراد است، اظهار کرد: رسانه‌ها به‌عنوان دستگاه و نهادی‌ است که در تنویر افکار عمومی و آگاهی‌بخشی عمومی نقش تعیین‌کننده‌ای دارد.

حجت‌الاسلام محمد‌مهدی راشدی‌نوری با اشاره به اینکه رسانه و مطبوعات رسالت تبیین وظایف، حقوق و مسئولیت‌ها و اختیارات مردم را برای آنها دارد، افزود: رسانه‌ها می‌توانند در امر انتخابات مهم و سرنوشت‌ساز کشور ما مردم را به اهمیت انتخابات در تحولات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و نقش مردم در این تحولات و انتخاب فرد یا افراد با شرایط لازم را تبیین کنند.

وی با بیان اینکه در این برهه حساس از زمان که مردم برای یک‌دوره چهار ساله و یا هشت ساله باید تصمیم‌گیری کنند، تصریح کرد: اگر در انتخاب درست و صحیح از سوی عموم مردم اقدامی صورت نگیرد، چه بسا سبب ندامت و پشیمانی شود، بنابراین مطبوعات و رسانه نقش تاریخی و رسالت سنگینی را به‌عهده دارند.

امام جمعه چالوس با تأکید بر اینکه رسانه‌ها باید به‌دور از جناح‌بازی و سلیقه‌های فردی، قومی و قبیله‌ای وارد عمل شوند، گفت: با توجه به رسالت سنگین مطبوعات باید تنها بر اساس معیارها و ملاک‌های اسلامی و بر اساس مصالح ملی و انقلابی وارد عمل شده و شرایط و معیارها را با توجه به موقعیت زمانی و اوضاع و شرایط سیاسی و اقتصادی برای مردم مطرح کرده تا خود مردم با شناخت کامل فردی اصلح را انتخاب کنند.

* رسانه‌ها ارکان تقویت نظام و اهداف انقلاب

فرماندار چالوس در مورد نقش رسانه‌ها در انتخابات به خبرنگار ما گفت: به‌طور طبیعی تمام رسانه‌ها نقش موثری در همه زمینه‌ها و در رشد و اعتلای فرهنگ جامعه داشته و سبب افزایش آگاهی مردم به‌ویژه در بحث انتخابات می‌شوند.

محمدناصر زندی خاطر‌نشان کرد: با توجه به اینکه انتخابات یک پروژه ملی و کشوری است که حضور گسترده مردم می‌تواند در استحکام و پایداری نظام موثر باشد، نقش اصحاب رسانه در این تاثیرگذاری بیشتر خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه اصحاب رسانه به‌عنوان یکی از ارکان مهم تقویت و استحکام نظام جمهوری اسلامی ایران و اهداف این انقلاب هستند، تأکید کرد: این قشر باید تلاش کنند تا در مورد افزایش آگاهی مردم و حضور واجدان شرایط به‌پای صندوق‌های رأی برای استفاده از حق انتخاب قانونی خود به‌درستی و آگاهانه و آن‌هم با انتخاب فرد اصلح نقش‌آفرینی کنند.

فرماندار چالوس گفت: رسانه‌ها در آستانه انتخابات، در صورتی که بتوانند بی‌طرف و متعهد به الزامات و قوانین همه‌پذیر رسانه‌ای عمل کنند، می‌توانند در هدایت مردم به‌سمت برنامه‌ها و توانایی‌های تیم‌های داوطلب نقش ایفا کنند.

* نقش موثر رسانه در افزایش میزان حضور مردم

یک فعال سیاسی در شهرستان چالوس نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ما با تأکید به نقش موثر رسانه‌ها و مطبوعات در انتخابات و تعیین سرنوشت کشور اظهار کرد: باید به این امر توجه داشت که امسال جهت‌گیری‌های انتخاباتی در این دور از رقابت‌ها بیشتر محتوایی و برنامه‌محور بوده و کاندیداها سعی دارند تا با رویکرد محتوایی به سمت انتخابات حرکت کنند، بنابراین  با توجه به نقش بی‌بدیل رسانه در جهت‌دهی آرای عمومی و تشویق مردم به‌سمت صندوق‌های رأی می‌توان مدعی شد که با ایفای این نقش تعیین‌کننده از سوی رسانه‌ها، میزان حضور مردم به‌مراتب بیشتر از دفعات قبلی است.

وی با اشاره به اینکه در آستانه این دو انتخابات مهم در کشورمان، رسانه‌های غربی و عوامل داخلی‌شان دست به‌کار شدند تا درصد مشارکت مردم را پایین بیاورند، خاط‌ر‌نشان کرد: این عوامل در هر دوره‌ای موضوعی را دست‌مایه تبلیغات‌شان می‌کنند؛ دوره‌ای با طرح استراتژی تقلب در انتخابات، در دوره‌ای با موضوع رد صلاحیت‌ها و … سعی در دلسرد کردن مردم و رد مشروعیت و مقبولیت نظام دارند.

این فعال سیاسی در پایان گفت: به‌نظر می‌رسد که رسانه‌های بیگانه با هماهنگی لابی‌های سیاسی، آمریکایی و صهیونیستی، درصدد القای اختلاف و نبود سلامت انتخابات و عدم حضور مردم در پای صندوق‌های رأی را در دستور کار خود قرار داده‌اند که در این میان وظیفه رسانه ملی برای پاسخ به این جنگ روانی بسیار مهم است.

* توسعه پایدار با بی‌طرفی و حقیقت‌محوری

یکی از کاندیداهای مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه شهرستان‌های نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی با تشریح نقش رسانه‌ها در انتخابات و تبلیغات این حوزه اظهار کرد: نقش این قشر زمانی در جامعه نمود پیدا می‌کند که بدون توجه به مسائل سیاسی رویکردهای خوبی داشته باشند، چرا که اصحاب رسانه و قلم بهترین و امین‌ترین اطلاع‌رسان به مردم بوده و هستند.

سید‌هاشم فاطمی حقیقت‌محوری را مهم‌ترین رکن و ویژگی برای یک خبرنگار موفق خواند و افزود: رسیدن به توسعه پایدار در کشور وقتی محقق می‌شود که رسانه‌ها بی‌طرف و واقعیت‌نگر باشند.

وی با انتقاد از حضور کمرنگ رسانه‌ها در این دور از انتخابات در مقایسه با دوره‌های قبلی، اضافه کرد: با توجه به نقش رسانه‌های نوشتاری در مقایسه با سایر رسانه‌ها این امر می‌طلبد تا رسانه‌های محلی رسالت خود را به‌درستی ادا کرده و برای آگاهی‌بخشی به مردم جهت انتخاب فرد اصلح قلم بزنند.

فاطمی در پایان با اشاره به بداخلاقی‌هایی که برخی اوقات در فضاهای مجازی وجود دارد، گفت: با توجه به اینکه استفاده از فضای مجازی قابل دسترس برای تمام اقشار جامعه نیست، بنابراین نقش رسانه‌های نوشتاری در جهت تنویر افکار عمومی بیشتر است و با توجه به اینکه در مطبوعات فضا سالم‌تر است، بنابراین اقبال مردم نیز به این سمت بیشتر است.

* تبیین اهمیت انتخابات برای مردم

یکی دیگر از کاندیداهای مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه شهرستان‌های نوشهر، چالوس و کلاردشت نیز به نقش فزاینده رسانه‌ها برای جلب و هدایت مردم در زمینه‌های مختلف اشاره کرد و گفت: سیر تحولات و دگرگونی جوامع و تمدن بشری با فکر و اندیشه‌های دانشمندان و متفکران در حوزه‌های مختلف اجتماعی، سیاسی، فرهنگی جهت‌دهی و صورت می‌گیرد.

مهرداد کریمی اظهار کرد: در گذشته‌های دور ابزاری به‌نام باروت، تفنگ، توپ و تانک و … در دست حاکمان و سیاست‌مداران برای هدیت و راهبری جامعه بود اما امروزه ابزاری به‌نام رسانه جایگزین آن شده است که افکار عمومی را هدایت و جهت‌دهی می‌کند.

وی با بیان اینکه رسانه‌های گروهی در نقش‌دهی به افکار عمومی در انتخابات نقش جدی، فعال و سازنده می‌توانند داشته باشند، گفت: با توجه به اینکه رسانه مهم‌ترین وسیله برای جهت دادن افراد جامعه برای شرکت در انتخابات است، بنابراین باید اهمیت انتخابات را از طریق علما، بزرگان و کارشناسان بیان کنند تا مردم به شرکت در انتخابات تشویق شوند.

* ایجاد انگیزه ملی توسط رسانه‌ها

 با توجه به نقش حیاتی پنجمین دوره انتخابات خبرگان رهبری و دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در کشور و جهان رسانه‌ها باید تلاش کنند، تا انتخابات به چالش کشیده نشود زیرا معلومات و آگاهی دقیق در برگزاری انتخابات شفاف کمک می‌کند.

و اینکه به‌دلیل نقش موثر رسانه‌ها در برگزاری انتخابات و تعیین سرنوشت ملت و باید تمام رسانه‌ها در این راستا تلاش همه‌جانبه کرده تا یک انگیزه ملی ایجاد کنند، زیرا رسانه‌ها پل ارتباطی میان ملت و حکومت هستند./فارس

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo