رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور: بیش از ۲۰ پروژه آماده ثبت در یونسکو داریم

image_pdfimage_print
معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، با بیان اینکه بناهای هم وزن میراث جهانی زیادی داریم، ادامه داد: بیش از ۲۰ پروژه آماده ثبت در یونسکو داریم که البته سهمیه ثبت سالانه، یک مورد است.
مسعود سلطانی‌فر شب گذشته در محل ستاد اجرایی خدمات سفر مازندران، اظهار کرد: به ۵۰۰ هزار نفر نوروز بان بی‌نوروز در ۴۶۲ ستادهای خدمات سفر خسته نباشید می‌گویم.

وی افزود: هر سال این سازماندهی، حضور و حمایت و تمرکز امکانات بین دستگاه‌ها کمک می‌کند تا کارنامه قابل قبول‌تری در جهت خدمت رسانی به مردم رقم بخورد.

معاون رئیس‌جمهور ، با بیان اینکه رقابتی برای خدمات رسانی بیشتر به مردم داریم، گفت: این رقابت مقدس، ریشه در انگیزه برای خدمت رسانی به مردم است که مورد تایید مسئولان مختلف قرار دارد.

سلطانی‌فر با اشاره به وضعیت خدمت رسانی نسبت به نوروز سال گذشته رشد داشته است، تصریح کرد: گزارش‌ها نشان می‌دهد وضعیت هماهنگی بهتر، باعث شده کارنامه مطلوب‌تری در خدمت رسانی به مردم داشته باشیم اگرچه که مردم استحقاق خدمت‌رسانی بیشتری دارند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه در گردشگری داخلی، سال به دو قسمت پرترافیک ۱۱۰ روزه و مابقی ایام کم‌ترافیک تقسیم می‌شود، ادامه داد: دوره ۲۰ روزه نوروز  قسمت پرترافیک‌تر  ایام ۱۱۰ روزه گردشگری کشور است.

وی با اشاره به اینکه مردم در هفته نخست نوروز ترجیح دادند به عزاداری ایام فاطمیه بپردازند، خاطرنشان کرد: بارندگی هم در سفرها تاثیرگذار بود و با پایان ایام فاطمیه به مرور در کشور شاهد رشد مسافرت‌ها بودیم.

سلطانی‌فر با بیان اینکه مقاصد گردشگری در کشور افزایش یافته است، افزود: استراتژی ما در گردشگری داخلی، ساماندهی مکانی و زمانی گردشگری است.

وی با تاکید بر ایجاد مقاصد گردشگری جدید، ادامه داد: باید با ایجاد تجهیزات، بتوانیم در پاییز و زمستان هم برای مردم سفر تعریف کنیم.

سلطانی‌فر گفت: شمال و به ویژه گیلان و مازندران در ایام پایانی هفته شاهد حضور گردشگران هستند و گردشگری در استان‌های شمالی به صورت امر دائم درآمده است.

وی با بیان اینکه گردش مالی گردشگری دنیا حدود ۶هزار و ۵۰۰ میلیون دلار است، تصریح کرد: از هر هفت شغل موثر در دنیا، یک شغل در بخش گردشگری تعریف می‌شود.

این مسئول اظهار کرد: به دلیل تحریم‌ها بخش‌هایی از اقتصاد ما در رکود بود که با تلاش دولت، با وجود همه مشکلات اما بخش گردشگری در دوره رونق و توسعه قرار گرفته است.

معاون رئیس‌جمهور با بیان اینکه ورود گردشگران خارجی به کشور افزایش یافته است، گفت: به ویژه شاهد ورود گردشگران غربی و آمریکایی به کشور هستیم.

وی با اشاره به اینکه آمار ورود گردشگران این کشورها به ایران در سال‌های گذشته به صفر رسیده بود، ادامه داد: رشد ۷۵ درصدی در ورودی گردشگران آلمان به کشور را شاهد هستیم.

سلطانی‌فر با بیان اینکه با وجود محدودیت‌ها اما شرایط صذور ویزا تسهیل شده است و صدور ویزا دو روز زمان می‌برد، افزود: برای اتباع ۱۹۰ کشور دنیا در فرودگاه کشور ویزای ۱۴ روزه صادر می‌کنیم که یک بار هم قابل تمدید است.

وی با اشاره به اینکه به سمت لغو روادید با بعضی کشورها به صورت متقابل می‌رویم.، گفت: صدور ویزای الکترونیک هم در دستور کار است و امیدواریم تا پایان سال ۹۴ راه‌اندازی شود.

سلطانی‌فر خاطرنشان کرد: توسط بخش خصوصی ۹۵۰ پروژه در دست اجرا داریم که اعتباری معادل ۲۰ هزا رمیلیارد تومان در حال اجرا است و این پروژه‌ها میانگین پیشرفت فیزیکی ۴۵درصد دارند.

وی با بیان اینکه گردشگری در کشور ما در بسیاری از رشته‌های تخصصی دارای ظرفیت است، ادامه داد: بین ظرفیت و وضعیت ما، فاصله وجود دارد.

این مسئول تصریح کرد: نزدیک به یک میلیون بنا، محوطه و سایت تاریخی داریم که شاید حدود ۱۵۰ هزار مورد قابل رویت و استفاده باشد.

سلطانی‌فر با اشاره به استقبال گردشگران عرب از گردشگری مذهبی  که مقصد دوم آنها گردشگری استان‌های شمالی است، افزود: ۵۰ درصد از گردشگران ما با هدف گردشگری مذهبی وارد کشور می‌شوند و در این بخش باید تمرکز بیشتر داشته باشیم.

وی با اشاره به رعایت اصول گردشگری حلال در کشور، تصریح کرد: باید به قطب اصلی گردشگری حلال در دنیا تبدیل شویم و سالانه می‌توانیم ۱۰ میلیون گردشگر شیعه جذب کنیم.

معاون رئیس‌جمهور با بیان اینکه رهبری هم این مسئله را در قالب برنامه ششم در حال ابلاغ هستند، ادامه داد: رئیس‌جمهور هم بر رشد و حمایت از گردشگری تاکید دارد و باید همت کنیم تا مشکلات برطرف شود.

وی با بیان اینکه گردشگر خارجی از هتل چهار و پنج ستاره استفاده می‌کند، خاطرنشان کرد: با به نتیجه رسیدن مذاکرات، با افزایش ورود گردشگران خارجی به کشور مواجه خواهیم شد.

سلطانی‌فر ادامه داد: باید به جای ویلاسازی، نسبت به احداث هتل‌های بزرگ اقدام کنیم.

وی با اشاره به وجود ویلاهای استیجاری، تصریح کرد: استفاده از هتل برای گردشگران داخلی به خوبی نهادینه نشده و شاید  بعضی از این مراکز، خدمت مناسبی هم به مردم ارائه نکنند که باعث شده مردم از اسکان در هتل استقبال نکنند.

سلطانی‌فر با تاکید بر ساماندهی ویلاهای شخصی در استان‌های شمالی، ادامه داد: باید این مراکز ساماندهی شوند.

وی با بیان اینکه مازندران از جهت اقامت مسافران در صدر کشور قرار دارد، گفت: مازندران بار سنگینی را از جهت گردشگری بر دوش می‌کشد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo