آیا ارز ترجیحی دارو حذف می شود؟

کیاپرس/سوالات و ابهاماتی در مورد ارز ترجیحی دارو در ذهن مردم وجود دارد که از جمله آن؛ تکلیف ارز ترجیحی دارو در دولت چهاردهم چه می شود؟ یا آیا ارز اختصاصی دارو دچار تغییرات خواهد شد و این تغییرات چه تبعاتی برای مردم خواهد داشت؟، اشاره کرد.
به گزارش خبرنگار کیاپرس، دکتر اکبر عبدللهی اصل، مدیرکل دارو سازمان غذا و دارو در برنامه کشیک سلامت به این ابهامات پاسخ داد و گفت: دارو از سال ۱۴۰۱ از ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی استفاده نمی کند.
وی ادامه داد: بیش از ۸۰ مواد اولیه داروها به قیمت ۲۸ هزار ۸۰۰ تومانی است، بقیه موارد مانند بسته بندی، مواد جانبی و کاغذ هم با ارز آزاد تهیه می شود.
وی ادامه داد: اگر ارز ترجیحی ۲۸۸۰۰ تومان به ۳۸۰۰۰ تومان تبدیل شود، به این اندازه روی مواد اولیه تاثیر قیمتی دارد که حداکثر ۲۰ درصد بر روی قیمت دارو نخواهد بود.
وی در پاسخ به این سوال که اگر نرخ ارز ترجیحی دارو از ۲۸۸۰۰ تومان به نرخ آزاد تبدیل شود چه تاثیری می گذارد؟ بیان داشت: اگر سیاستی اعمال شود، نرخ ارز ۲۸۸۰۰تومانی به ارز آزاد تبدیل شود یعنی به ۶۰ یا ۷۰ هزار تومان برسد که تابحال این موضوع مطرح نشده، قیمت ماده اولیه را سه برابر افزایش می دهد.
وی افزود: با توجه به اینکه تاثیر مواد اولیه در تعیین قیمت دارو مصرف کننده به صورت میانگین ۴۰ درصد است، پس در نتیجه قیمت دارو حدود ۳۰ درصد افزایش خواهد یافت.
وی تاکید کرد: تا الان برداشت ما این است که حداکثر نرخ ارز ترجیحی از ۲۸۸۰۰ به ۳۸۰۰۰ تومان تبدیل می شود، به همین دلیل توقع بیش از ۲۰ درصد رشد قیمت دارو در سال ۱۴۰۴ نیست.
وی افزود: یکسری از دارو که تعدادشان هم کم است، اصلاح قیمت نشده، ممکن است اصلاح قیمت شوند، این مواردی نیست که هزینه کمرشکن ایجاد کنند و از طرفی بیمه هم دارد آن را قبول می کنند.
وی در پاسخ به این سوال که چرا این روزها حذف ارز ترجیحی بیان می شود؟ گفت: تغییر در نرخ ارز ترجیحی مربوط به تجهیزات پزشکی می باشد که همه را ترسانده است.
وی افزود: ارزی ترجیحی که ما می خواهیم ۴.۵ میلیارد دلار برای دارو تجهیزات پزشکی است و ۱.۵ میلیارد دلار ارز نزدیک به آزاد را به ما بدهند، که اگر به ما بدهند توقع بیش از ۲۰ درصد افزایش قیمت نداریم. گفتند می دهیم اما ممکن است مقداری کمتر از درخواست ما باشد.