فرهنگ اشتباه دورریز غذا/ هر ایرانی سالانه ۹۳ کیلوگرم دورریز دارد

image_pdfimage_print

کیاپرس/معاون غذاو دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد بااشاره به اینکه ایران کشوری است که از جهت گرسنگی وضعیت خیلی بدی ندارد اما از جهت ناامنی وضعیت بغرنج‌ تری دارد، گفت: طبق آخرین آمار اعلام شده هر ایرانی ۹۳ کیلوگرم دورریز در سال دارد.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر علی روحبخش افزود:گرچه به لحاظ آمارهای جهانی آماری عدد بالایی نیست، اما به لحاظ فرهنگی شایسته کشور ما نیست.

سالانه ۱۰۵۲ میلیون تن مواد غذایی به هدر می رود

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: طبق اعلام سازمان فائو سالانه ۱۰۵۲ میلیون تن هدر رفت انواع مواد غذایی را در مصارف خانگی، سرویس‌های غذایی و سایر حوزه های غذایی داریم.

وی افزود: یک سوم کل مواد غذایی تولید شده در دنیا به هدر می‌رود که عدد بسیار بالایی است و طبق آمارهای ثبت شده ۵۰ درصد میوه‌جات و سبزیجات، ۳۵ درصد ماهیها و شیلات، ۲۰ درصد حبوبات و ۲۰ درصد دانه‌های روغنی به هدر می‌رود.

دکتر روحبخش اضافه کرد: همچنین ۷ درصد آب شرب مصرفی هدر  می رود که مربوط به آبیاری‌های مواد غذایی بوده، موادی که یا مصرف نمی‌شود و یا اینکه به هدر می‌رود.

وی با ذکر این نکته که ما گزارش‌هایی مبنی بر سوء استفاده و سوء مصرف در حوزه مواد غذایی داشتیم، تاکید کرد: در این خصوص کارهای خوبی انجام شد و امیدواریم که نتایج آن به نحو احسن در تقویت حوزه غذا ملموس و مشهود باشد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: برنامه جهانی این است که در جهت رسیدن به یک توسعه پایدار در دنیا تا سال ۲۰۳۰ میزان هدر رفت غذایی تا ۵۰ درصد کاهش یابد.

دکتر روحبخش افزود: در مسیر تحقق این موضوع مجموعه‌های مختلفی همچون جهاد کشاورزی، دامپزشکی، جهاددانشگاهی، متولیان حوزه‌های قضایی و انتظامی، رسانه‌ها و دانشگا‌ه‌ها و دانشگاهیان نقش‌آفرین هستند و مسئولیت این حوزه تنها بر عهده سازمان غذا و دارو و معاونت‌های غذا و دارو دانشگاه‌های علوم پزشکی نیست.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo