گردن درد؛ دلیلی دیگری برای سیگار نکشیدن

image_pdfimage_print

کیاپرس /عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: گردن درد علل مختلفی دارد، مصرف سیگار در کنار ژنتیک و رعایت نکردن سلامت ستون فقرات از مهم‌ترین عوامل آسیب به دیسک‌های گردنی به شمار می‌رود.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر امیر حسین حقیر جراح مغز و فوق تخصص جراحی ستون فقرات افزود: مصرف سیگار منجر به بروز ساییدگی زودتر و یا بیرون زدگی دیسک‌های بین مهره‌ای می‌شود، نیکوتین موجود در سیگار و یا هرگونه توتون و یا تنباکو منجر به آسیب عروق کوچک در تمامی نقاط بدن از جمله دیسک‌های بین مهره‌ای و عروق آن می‌شود.

وی ادامه داد: آسیب عروق کوچک خون رسان دیسک‌های بین‌مهره‌ای منجر به تسریع از بین رفتن و روند پیری آن می شود، با توجه به اینکه دیسک‌ها غضروف‌های ژلاتینی هستند که بین مهره‌ها قرار داشته و نقش ضربه‌گیر ستون فقرات را دارند، هنگامی که قدرت ضربه‌گیر دیسک ها کاهش یابد، فشار به مهره‌ها و عضلات منتقل شده و منجر به بروز درد گردن می‌شود

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه با ورود تلفن‌های همراه و کامپیوتر به زندگی بشری شاهد بروز بیش از پیش گردن درد هستیم، بیان کرد: افزایش سن، ساییدگی یا همان آرتروز، کشیدگی عضلات و تاندون‌ها، بیرون زدگی دیسک گردن، استرس روحی و آسیب یا همان ضربه به گردن از دیگر علل مهم درد گردن است.

وی در خصوص تاثیر افزایش سن و ساییدگی بر درد گردن ادامه داد: با افزایش سن، آب درون دیسک‌ها کاهش می‌یابد و از طرفی با توجه به اینکه دیسک‌ها نقش ضربه‌گیری دارند، این کاهش حجم آب داخل دیسک‌ها منجر به کاهش خاصیت ضربه‌گیری آنها شده و ضربات بیشتری به مهره‌ها انتقال می‌یابد و نتیجه این پدیده، ساییدگی مهره‌ها یا همان آرتروز است که در درازمدت می‌تواند منجر به درد گردن شود.

دکتر حقیر در خصوص عامل کشیدگی عضلانی و تاندونی در ایجاد گردن درد گفت: در حالت «راستا» یعنی وضعیتی که سر روی شانه قرار دارد و گوش‌ها در امتداد شانه هستند، عضلات ناحیه گردنی در بهترین وضعیت خود قرار گرفته و به خوبی وزن سر به پایین منتقل می‌شود ولی در حالتی که گردن برای مدت طولانی به جلو غوز کرده باشد مانند کار طولانی با کامپیوتر، عضلات و تاندون‌های گردن تحت کشش قرار می‌گیرند.

وی افزود: این کشش طولانی مدت منجر به پارگی‌های کوچکی در عضلات و تاندون‌ها می‌شود که درازمدت منجر به بروز دردگردن مزمن می‌شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo