تعداد مراکز سراج کم است/در فیلم و سریال، سلامت روان را دست مایه جذب مشتری نکنید

اختصاصی- کیاپرس/سرپرست دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی, تعداد مراکز سراج در کشور را کم دانست و گفت: این مراکز با کمک نهادهای مختلف در سالهای جاری و آینده افزایش خواهد یافت.
دکتر محمدرضا شالبافان در گفت وگو با خبرنگار کیاپرس اظهار داشت: بزودی در تهران هم این مراکز افزایش خواهد یافت.
وی بااشاره به اینکه در حال حاضر ۱۰۷ مرکز سراج در کشور وجود دارد،گفت: مرکز سراج مرکز خدمات تخصصی سلامت روان و اجتماعی است، در واقع غربالگری و پیشگیری از بیماری بر عهده مراکز جامع سلامت است اما آنهایی که نیاز به خدمات تخصصی روان شناسی و روان پزشکی دارند، در این مرکز از دانش و تجربیات پزشکان آموزش دیده بهره می گیرند.
وی افزود: هرچند مجموعه هایی در حوزه نمایشی از جمله سینما، نمایش خانگی و تلویزیون فعالیت دارند، بسیار ارزشمند است و از تفریحات سالم جامعه ایرانی می باشد، اما امیدواریم در کنار کارهای مثبت به اثراتی که می تواند نقش بسیار پررنگی بر سلامت روان هم داشته باشد، توجه ویژه کنند.
وی افزود: در خیلی از سریال های شبکه خانگی، حواس اش به این موضوع نیست که بطور مثال مصرف سیگار تبلیغ نشود، متأسفانه این موضوع بر اثر کم توجهی و کم اطلاعی انجام می گیرد.
وی به نگاه برخی از این مجموعه ها به بیماران روان پزشکی اشاره کرد و گفت: متعدد در سریال ها و فیلم هایی که اخیر به نمایش گذاشته شده به خاطر جذب مشتری، موضوع سلامت روان و اختلالات روانپزشکی را دست مایه خود قرار می دهند به عبارتی بیمار روانپزشکی را فردی خشن یا بدون عواطف نشان می دهند.
وی تاکید کرد: این نگاه را باید اصلاح کنیم. اگر در فیلم یا سریال، سلامت روان را به درستی نشان دهد از تعداد قابل توجهی مصاحبه و مقاله اثرش بیشتری دارد.
وی افزود: یک فیلم یا سریال آسیب زا ممکن است سبب افزایش انگ اختلالات روانپزشکی و عدم مراجعه این بیماران به مراکز درمانی شود.
وی تاکید کرد که وظیفه ما و رسانه ها این است که اطلاع رسانی کنیم و از آنها تقاضا کنیم این موارد را به دقت رعایت کنند.