حمایت از ما وکم کردن تعداد سزارین از حرف تا عمل

image_pdfimage_print

به گزارش کیاپرس مراسم روز ماما و جشنواره زایمان طبیعی در حالی در استان مازندران برگزار شده است که از ۳۲ هزار زایمان انجام شده سال ۹۷ در استان مازندران ۲۱ هزار مورد به صورت سزارین بوده است.

متولیان دانشگاه علوم پزشکی مازندران از سال ۹۳ با اجرای طرح تحول سلامت ماموریت پیدا کرده بودند که نسبت به کاهش سزارین در استان مازندران اقدام کنند اما طی مدت پنج سال به ۱۰ درصد کاهش این آمار قناعت کرده و این موضوع را به یکی از موفقیت‌های خویش تلقی کردند.

در روی کاغذ و زبان متولیان دانشگاه علوم پزشکی مازندران معتقد هستند که باید ماماها در جامعه به درستی دیده شوند و نقش ماماها در توسعه زایمان طبیعی باید احیا شود.

پرسش همینجا مطرح است که دانشگاه علوم پزشکی مازندران در این زمینه چه اقداماتی انجام داده است؟ بعد از پنج سال از اجرای طرح تحول سلامت انتظار بود که متولیان دانشگاه علوم پزشکی استان درباره اقدامات انجام شده آمار و ارقام ارائه می‌دادند نه به اظهارات شعارگونه که تنها در حد سخنرانی جذابیت دارد اکتفا کنند.

مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مازندران در حالی نسبت به عوارض سزارین حرف و صحبت به میان می آورند و معتقد هستند که شاهد مرگ ۴ برابری نسبت به زایمان طبیعی هستند که عملکرد آنها در کاهش سزارین مبین اقدامات عملکرد ضعیف آنها است.

کاهش سالانه دو درصد سزارین رقمی نیست که بتوان درباره آن صحبت به میان آورد اما ظاهرا متولیان دانشگاه علوم پزشکی به این موضوع افتخار می‌کنند.

رنجبران در بخشی از صحبت‌های خویش به قصوری که نسبت به ماماها انجام شده اذعان کرده است، اما درباره نحوه جبران این قصور و اقداماتی که باید انجام شود صحبتی به میان نیاورده است!

متولیان دانشگاه علوم پزشکی و معاونت درمان وظیفه جدی‌تری در ارتباط با جلوگیری و ترویج زایمان طبیعی دارد، به صورت کلی آمار و اطلاعاتی درباره تعداد زایمان‌های طبیعی و اینکه چه تعداد زایمان‌ها در مراکز خصوصی و دولتی انجام شده در دست نیست و مسئوولان دانشگاه علوم پزشکی کمتر علاقه دارند که در این ارتباط صحبت کنند.

اما بر اساس وظایف قانونی می‌توانند در زمان اعتبار بخشی مراکز درمانی که مروج سزارین هستند این حساسیت‌ها را منتقل کنند.

پرواضح است که بیشتر سزارین‌ها در مراکز درمانی خصوصی انجام می‌شود، چرا از سال ۹۳ تاکنون آمار از برخورد دانشگاه علوم پزشکی مازندران با مروجان سزارین در استان دیده نشده است و اصلا متولیان دانشگاه علاقه‌ای به اظهار نظر در این ارتباط ندارند.

در زبان و کاغذ مسئولان دانشگاه دم از حمایت از ماما و اعتقاد به خدمات آنها دارند اما به صورت عملیاتی ماماها چندان در سیسیم دانشگاه‌ها و مراکز درمانی جایگاهی مناسب حقوقی و مالی ندارند،

مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه ماماها در برنامه تحول سلامت نقش ویژه ای دارند، گفت: بسته ترویج زایمان طبیعی به عنوان یکی از بسته های مهم در تحول سلامت است که با همت همکاران توفیق چشمگیری در آن داشتیم.

مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مازندران از نقش برجسته ماماها در طرح تحول سلامت صحبت به میان آوردند کاهش تنها دو درصدی به صورت سالیانه نشان می‌دهد که یا روش اتخاذ شده اشتباه بوده است یا اینکه مسئولان دانشگاه علوم پزشکی در اجرای مصوبات درمانی در این حوزه کوتاهی کردند.

وی ترویج زایمان طبیعی در جامعه را بسیار مهم دانست و گفت: بهسازی فضای فیزیکی، ساخت LDR، مساعد کردن فضاهای بیمارستانی،حرمت نهادن به مادری که مراجعه می کند از اقدامات سال های اخیر می باشد ولی مهمترین اقدام فرهنگ سازی در حوزه ترویج زایمان طبیعی است و این جشنواره نیز در این راستا برگزار شده است.

اما اقدس عابدی متولی سرپرست مامائی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران در ارتباط با اقدامات انجام شده برای زایمان طبیعی، گفت: مراکز بهداشت همزمان با بیمارستان ها در شهرستان ها جشنواره را برگزار و در آن عملکرد خود را به نمایش می گذارند.

وی هدف از برگزاری این جشنواره را ترویج زایمان طبیعی ایمن دانست و افزود: از مدارس پیش دبستانی، دانشجویان دانشگاه های مختلف و مادران بارداری که در مراکز بهداشت تحت نظر هستند در این جشنواره حضور دارند و از ماماهای نمونه شهرستان ها در این برنامه تقدیر بعمل آمده است.

سرپرست مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران به برگزاری کلاس های زایمان ایمن در مراکز دولتی، بهداشت و خصوصی سطح استان اشاره و با بیان این که در این کلاس ها ورزش های قبل از بارداری و تکنیک هایی برای کاهش درد زایمان آموزش داده می شود افزود: بیشتر تلاش ما روی مادران بارداری است که اولین نوزاد خود را بتوانند به صورت زایمان طبیعی ایمن به دنیا بیاورند و زایمان راحتی داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری با وجود گذشته پنج سال از طرح تحول سلامت در کشور کاهش آمار ۱۰ درصدی سزارین در استان مازندران طی پنج سال نشان می‌دهد که اقدامات مسئولان دانشگاه در افزایش زایمان طبیعی مناسب نبوده و به نظر می‌رسد که متولیان درمانی استان باید راهکارهای مناسب‌تری در این زمینه اتخاذ کنند. خبرگزاری علم و فناوری مازندران

ح.م

این سایت توسط سید حسن موسوی کیاسری با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های خبری فعالیت می کند

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo