برپایی نخستین نمایشگاه کالای استاندارد در مازندران

image_pdfimage_print

کیاپرس: مدیرکل استاندارد مازندران از برپایی نخستین نمایشگاه کالاهای استاندارد از ۲۵ تا ۲۷ مهرماه امسال خبر داد.

مسعود جوادی امشب در حاشیه بازدید از مراسم افتتاحیه این نمایشگاه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امسال سال حمایت از کالاهای ایرانی است و به همین مناسبت نمایشگاه تخصصی کالاهای استاندارد استان مازندران افتتاح شد.

وی با بیان اینکه در غرفه‌های این نمایشگاه ۴۰ واحد تولیدی از ۷۵۱ واحد تولیدی که نشان استاندارد را در استان مازندران دارند، افزود: برای هزار و ۴۱۶ محصول پروانه استاندارد صادر شد ولی به علت محدودیت مکانی نتوانستیم از حضور همه آنها استفاده کنیم.

مدیرکل استاندارد مازندران با بیان نقش کلیدی استاندارد در زندگی روزمره گفت: از صبح که بیدار می‌شویم مسواکی که به دندان می‌زنیم باید استاندارد باشد، خودرویی که با آن به سرکار می‌رویم، لباسی که می‌پوشیم و غذایی که می‌خوریم اگر استاندارد نباشد آسیب وارد می‌کند.

وی با اشاره به اینکه زندگی ما به استاندارد بستگی دارد و هر چه زندگی صنعتی‌تر می‌شود ضرورت استفاده از استانداردها بیشتر می‌شود، تصریح کرد: امروز در عصر چهارم صنعتی و تکنولوژی ارتباطات هستیم که اگر ناسالم باشد صدمه به‌دنبال خواهد داشت، بنابراین هر چه پیش می‌رویم ضرورت توجه به استاندارد‌‌ها بیشتر می‌شود.

جوادی در پاسخ به این سوال که استان مازندران این مکانیزم را در حوزه‌های مختلف چگونه اجرا می‌کند، گفت: این بحث گسترده است و به این سرعت نمی‌توان به آن پاسخ داد ولی ما در محل واحدهای تولیدی مختلف واحدها را کنترل کرده به طوری که تاکنون ۱۳هزار بازدید از مراکز عرضه داشتیم، همچنین انبارها و مراکز عرضه محصولاتی که در داخل استان تولید می‌شود یا از استان‌های دیگر وارد می‌شود یا حتی از خارج از کشور محصولات وارداتی که مشمول استاندارد باشند را کنترل می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه در طول سال گذشته ۴۵ هزار وسیله سنجش را کنترل کردیم، اظهار کرد: به واحدهای تولیدی متخلف هم تذکر دادیم، ۵ واحد تولیدی به دادگاه معرفی شدند، اگر مردم به نشان استاندارد توجه بیشتری داشته باشند در مقابل پولی که برای خرید کالا صرف می‌کنند، کالای با کیفیت استفاده کنند مشکلات کمتر می‌شود، گاهی اوقات می‌بینیم مردم برای اینکه جنس ارزان‌تر بخرند حاضرند کالای غیراستاندارد مصرف کنند که این مشکلی فرهنگی است و باید حل شود، در این امر رسانه‌ها می‌توانند کمک کنند تا مردم استفاده از کالای با کیفیت را حق خودشان بدانند تا بسیاری از موانع کم شود.

جوادی یادآور شد: اگر تولید کننده؛ مصرف کننده‌ای برای کالای بدون کیفیت خود در بازار نداشته باشد اقدام به تولید نمی‌کند و بنابراین این مشکلات از بین می‌رود.

مدیرکل استاندارد مازندران با اشاره به بخشی از مشکلات بر سر راه این اداره کل افزود: ما به عنوان دستگاه اجرایی کمبود پرسنل داریم که کل پرسنل ما در استان برای کنترل صادرات و واردات ۸۰ نفر بوده این در حالی است که ۱۸ هزار محموله وارداتی داشتیم و هزار و ۸۰۰ تا گواهی‌نامه صادراتی وارداتی صادر کردیم این تعداد کارمند برای ۳ تا ۴ میلیون نفر جمعیت استان مازندران و ۲۰‌ میلیون نفری که گردشگر هستند کافی نیست.

وی با ارائه پیشنهادی برای رفع موانع گفت: مردم باید استاندارد را حق خودشان دانسته و توجه لازم را به این موضوع داشته باشند، سامانه ۱۵۱۷ برای رسیدگی به شکایات است و مردم می‌توانند تماس بگیرند.

جوادی در پاسخ به این سوال که با توجه به قوانین سخت‌گیرانه شما برای حفظ سلامت جامعه، آیا از طریق کانون‌های قدرت اعمال نفوذ را مبنی بر تحت فشار قرار دادن سازمان برای گرفتن مجوز استاندارد دارید، گفت: سازمان ملی استاندارد یک سازمان سیاسی نیست و ریاست این سازمان خودش کارشناس استاندارد بوده، بنده هم ۲۵ سال کارشناس بودم تا مدارج را طی کردم.

این مسؤول تصریح کرد: رسانه‌ها همیشه برای ترویج فرهنگ استاندارد کمک کار بوده و یکی از مهم‌ترین اهرم قدرت هستند.

وی در مورد آخرین وضعیت صادرات محصولات مازندران به روسیه و ارتباط آن به بحث استاندارد، گفت: در بحث محصولات کشاورزی و مرکبات چون مشمول استاندارد اجباری نیستند، هیچ‌گونه کنترل و نظارتی نداریم ولی در بخش فرآورده‌های لبنی و سایر مواد که شامل استاندارد اجباری هستند،نه تنها به اتحادیه اروپا و روسیه و بلکه به قاره آمریکا هم صادر هم صادر می‌شوند، نظارت و کنترل های لازم را داریم./فارس

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo