روحانی: قلب اقتصاد جهان از نیمه قرن حاضر به بعد در قاره آسیا خواهد تپید

image_pdfimage_print
بسته روحانی

کیاپرس-رییس‌جمهور گفت: تا زمانی که امنیت در مخاطره باشد، چشم انداز روشنی برای توسعه و شکوفایی وجود نخواهد داشت. تروریسم و تفکرات تکفیری، تهدید مشترکی را فراروی جهانیان قرار داده و هماهنگی و همکاری در مقابله با این پدیده شوم، به یک ضرورت تبدیل شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در  سیزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی(اکو) که روز چهارشنبه با حضور سران ۱۰ کشور عضو این سازمان در اسلام آباد آغاز بکار کرد، اظهار داشت: قلب اقتصاد جهان از نیمه قرن حاضر به بعد در قاره آسیا خواهد تپید. اقتصادهای نوظهور آسیایی، جریان اقتصاد جهانی را از غرب به سوی شرق تغییر خواهد داد، و این تغییر  قرن بیست و یکم را به دوران پیشتازی آسیا بدل خواهد کرد. برآوردهای اقتصادی نشان می‌دهد که با تغییر جایگاه اقتصادی برخی اعضای موثر اکو در دهه آینده، سازمان ما در آسیای آینده بار دیگر کلید تعامل شرق و غرب خواهد شد؛ آینده ای که از امروز آغاز می‌شود و به جهانیان نشان می‌دهد که نه تنها اکو فلسفه وجودی خود را از دست نداده ، بلکه اهمیتی مضاعف در آینده منطقه خواهد داشت.

وی گفت: تا زمانی که امنیت در مخاطره باشد، چشم انداز روشنی برای توسعه و شکوفایی وجود نخواهد داشت. تروریسم و تفکرات تکفیری، تهدید مشترکی  را فراروی جهانیان قرار داده و هماهنگی و همکاری در مقابله با این پدیده شوم، به یک ضرورت تبدیل شده است. در افغانستان، عراق، سوریه و یمن صدها هزار نفر جان باخته و میلیون ها نفر آواره شده‌اند؛ نتیجه این رنج ها و دردها، آسیب پذیر شدن منطقه در برابر  تنازع های داخلی و دخالت‌های خارجی است. غلبه بر این مشکلات در گرو دوری از  برتری جویی و  همیاری در ساختن منطقه‌ای قوی‌تر است.

وی تاکید کرد: دولت من  در این فضای جدید ،  از گسترش همکاری در حوزه های ترانزیت و حمل و نقل، مالی و بانکی، علم و فناوری،کشاورزی و امنیت غذایی، فرهنگی و گردشگری زیست محیطی و مقابله با بلایای طبیعی، استقبال می کند. ایران با داشتن بزرگترین ذخائر نفت و گاز جهان ، نقطه کانونی ارتباطات منطقه ای، سرمایه انسانی جوان و متخصص ، توانمندی علمی در حوزه های نوین دانش و فناوری ، کارنامه پرشتاب رشد و اشتغالزائی، و ثبات اقتصادی آمادگی دارد که به عنوان یکی از بنیانگزاران این سازمان، نقش خود را در تحکیم پیوند بین اعضاء و توانمندسازی اکو ایفاء نماید.  خوشبختانه اکو نیز با تأسیس مؤسسات و نهادهای تخصصی که جمهوری اسلامی ایران نقش فعالی در پیشبرد آنها داشته، چارچوب‌های مناسبی برای تحقق این اهداف فراهم کرده است.ایسنا

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo