آمریکایی‌ها هر چه سریع‌تر به بازی خطرناک فشار بر ایران پایان دهند

image_pdfimage_print

محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان صبح امروز – دوشنبه – در روز هوای پاک با مترو به وزارت خارجه رفت و در جمع خبرنگاران گفت: اگر آمریکایی‌ها می‌خواهند به نتیجه برسند هر چه سریعتر بازی خطرناک فشار بر ایران را خاتمه دهند.

خبرگزاری فارس: آمریکایی‌ها هر چه سریع‌تر به بازی خطرناک فشار بر ایران پایان دهند/مذاکرات بسیار پیچیده شده/دور بعدی مذاکرات در مونیخ/پیشنهادات خیلی خوب چینی‌ها در وین

وزیر خارجه کشورمان اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در مرز سوریه که شب گذشته صورت گرفت و منجر به شهادت تعدادی از نیروهای حزب الله لبنان از جمله فرزند شهید عماد مغنیه شد، محکوم کرد.

ظریف اظهار داشت: در نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس و همچنین کنفرانس امنیتی مونیخ شرکت می‌کنم و به احتمال زیاد در این اجلاس‌ها با همتایان خود در 1+5 و احتمالا با جان کری دیدار خواهم کرد.

وزیر خارجه کشورمان تصریح کرد: در صورتی که طرف مقابل اراده و حسن نیت داشته باشد، معتقدیم که یک هفته برای رسیدن به توافق کافیست.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس در خصوص دور اخیر مذاکرات هسته‌ای در ژنو عنوان کرد: مذاکرات بسیار پیچیده شده و وارد جزییات شده‌ایم. مواضع همه درباره کلیات مشخص است. مدت‌هاست که وارد جزییات شده‌ایم.

ظریف ادامه داد: همانطور که بارها گفته‌ام اصل غنی‌سازی، اصل ضرورت برداشتن تحریم‌ها و اصل حفظ برنامه هسته‌ای ایران، همه اینها مورد قبول واقع شده و چند ماهی که مذاکره می‌کنیم درباره جزییات است.

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه در مذاکرات بین‌المللی و هر مذاکره‌ای گرفتاری همیشه در جزییات است، خاطرنشان کرد: الان به این دلیل دوستان ما هر دفعه شاید ده‌ها ساعت مذاکره می‌کنند. به این دلیل این دور من هفت هشت ساعت با آقای کری مذاکرات بسیار صریح بعضی وقت‌ها تند و جدی داشتیم. به جزییات رسیده‌ایم، در جزییات ممکن است مثلا در مورد چیدمان سانتریفیوژها یا بحث‌های مشابه این، علاوه بر طول دوران مذاکرات ما هر طرف دانشمندان و متخصصان آن ساعت‌ها یا روزها مجبور باشند با استفاده از پیشرفته‌ترین برنامه‌های کامپیوتری و مدل سازی انتخاب‌های مختلف را بررسی کنند. این نشانه افتخار ملی ما نیز هست که درباره اقداماتی که دانشمندان جوان ما انجام می‌دهند، بهترین دانشمندان غربی  ساعت‌ها مذاکره و مطالعه می‌کنند تا جزییات آن را مشخص کنند.

مذاکره کننده ارشد هسته‌ای کشورمان با بیان اینکه به مرحله‌ای رسیده‌ایم که جزییات مرحله بسیار جدی است، گفت: بارها تأکید کرده‌ایم که باید طرف مقابل بپذیرد که اگر بخواهد با ایران به یک راه‌حل مذاکراتی برسد باید از سیاست فشار دست بردارد. نمی‌تواند هم با ایران مذاکره کند و هم به ایران فشار وارد کند.

وزیر خارجه ادامه داد: این موضوع کاملا روشن شده و الان فقط درباره سازوکارها بحث می‌‌کنیم. امیدواریم با بحث جدی بتوانیم در فاصله‌ای که وقت داریم به نتیجه برسیم. البته کار دشواری است. ممکن است به نتیجه رسیدن دشوار باشد، اما ما با اطمینان و اعتماد به نفس و با امید به خدا جلو می‌رویم.

خبرنگار فارس در خصوص اخبار مطرح شده مبنی بر ملاقات ظریف با همتای آمریکایی در هفته‌های آینده نیز سؤال کرد که وزیر خارجه در این باره گفت: آخر هفته جاری هم من هم آقای کری و هم تعداد دیگری از وزرای خارجه ۱+۵ برای شرکت در اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در داووس خواهیم بود. هنوز برنامه‌ریزی قطعی صورت نگرفته اما زمان حضور ما در داووس فرصتی هست که بتوانیم مذاکره کوتاه -نه مذاکره هشت ساعته- داشته باشیم.

وی با بیان اینکه در دوران مجمع جهانی اقتصاد همه گرفتار جلسات متعدد، سخنرانی، میزگرد و … هستند، عنوان کرد: بنده هم حداقل در سه میزگرد شرکت می‌کنم و البته حضور ما در آنجا خیلی طولانی نیست و همزمانی حضور من با آقای کری مدت کوتاهی است. لذا احتمال اینکه با آقای کری یا با سایر اعضای ۱+۵ ملاقات کنم وجود دارد.

ظریف با اشاره به کنفرانس امنیتی مونیخ افزود: بعد از اجلاس داووس، کنفرانس امنیتی مونیخ برگزار می‌شود که براساس شنیده‌های من همه وزرای خارجه ۱+۵ در مونیخ هستند و احتمال یک دور دیگر مذاکرات ایران و ۱+۵ در مونیخ است.

وی عنوان کرد: در سفرم به بروکسل با خانم موگرینی قرار گذاشتم که یک دور دیگر مذاکره در داووس داشته باشم با دیگران نیز احتمال دارد گفت‌وگو داشته باشم.

وزیر خارجه در عین حال یادآور شد: الزاما محور همه مذاکرات هسته‌ای نخواهد بود. در داووس در یک جلسه ویژه سوریه شرکت خواهم کرد و درباره وضعیت ژئوپولتیک جهانی من و خانم موگرینی صحبت خواهیم کرد. لذا زمینه‌های حضور و مذاکره و گفت‌وگو در اجلاس داووس زیاد است.

وی اعلام کرد که رئیس جمهور در اجلاس سال جاری داووس حضور نخواهد یافت و به احتمال زیاد علاوه بر او (ظریف) نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور نیز در این نشست شرکت خواهد کرد.

ظریف در پاسخ به این سؤال که آیا در مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا سندی به دست آمده؟ عنوان کرد: ما با ۱+۵ مذاکره می‌کنیم. گفت‌وگوهای ایران و آمریکا در کنار مذاکرات است. همانطور که ما گفت‌وگوهای خیلی خوبی با روس‌ها داشتیم، سفرهای من به اروپا (فرانسه و آلمان) بحث‌های خیلی خوبی داشتیم. تقریبا همان بحث‌هایی که با آمریکایی‌ها داریم با اروپایی‌ها، روس‌ها و چینی‌ها داریم.

وی با بیان اینکه چینی‌ها در وین پیشنهادهای خیلی خوبی را آوردند، عنوان کرد: روس‌ها در بحث همکاری با ایران در حوزه غنی‌سازی و تولید سوخت نظرات جالبی دارند. فرانسوی‌ها در مورد گداخت هسته‌ای نظرات خوبی را ارائه دادند. زمینه‌های مختلفی مطرح شده، حتی به صورت غیررسمی نوشته‌هایی درباره زمینه‌های همکاری نیز بعضی وقت‌ها بین طرف‌ها رد و بدل شده است.

ظریف تصریح کرد: آن کاری که باید در نهایت صورت گیرد، تدوین یک متن مشترک با کل ۱+۵ است، نه با کل آمریکایی‌ها.

وی گفت: علت اینکه به نظر می‌رسد ما با آمریکایی‌ها زیاد صحبت می‌کنیم، در دو وجه قابل بررسی است. یکی اینکه ما تنها جای گفت‌وگویمان با آمریکا در چارچوب ۱+۵ است در صورتی که دوستان ما مرتب با سفرای فرانسه، انگلیس و آلمان و کاردار ترددی انگلیس ملاقات می‌کنند. همکاران ما در برلین، پاریس، لندن و بخصوص مسکو و پکن به صورت روزانه با همتایان اروپایی و روسی و چینی ملاقات دارند. با آمریکایی‌ها تنها زمانی که گفت‌وگو داریم، در زمان مذاکرات ۱+۵ است و این یک دلیل است و به همین خاطر به نظر می‌رسد ما خیلی داریم مذاکره می‌کنیم. در صورتی که این گونه نیست. زمانی که ما با گفت‌وگو با روس‌ها و چینی‌ها صحبت می‌کنیم بسیار بیشتر از زمان گفت‌وگو با آمریکایی‌هاست.

وزیر خارجه افزود: نکته دوم این است که بیشترین میزان تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران توسط دولت و بخصوص کنگره آمریکا اعمال شده و لذا ضروری است بتوانیم راجع به اینکه چگونه می‌شود به این تحریم‌ها پایان داد با اینها گفت‌وگو کنیم.

وی گفت: یک زمانی گفته می‌شد آمریکایی‌ها خود را در تار عنکبوتی از تحریم آنچنان گرفتار کرده‌اند که دست و بال خود را بسته‌اند. امروز شاید این به خوبی مشاهده شود که موضوع تحریم نه تنها یک ابزار فشار برای جمهوری اسلامی شده بلکه یک ابزار دعوای سیاسی در داخل آمریکا شده است.

رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: این نشانگر اشتباه محاسبه‌ای است که دولت آمریکا در این زمینه داشته است. ضرورت دارد اگر می‌‌خواهند این موضوع به نتیجه برسد و یک سابقه مثبت در این زمینه ایجاد شود، هر چه سریع‌تر این بازی خطرناک فشار بر ایران را خاتمه دهند چون با فشار هیچگاه کار به نتیجه نمی‌رسد.

رئیس دستگاه دیپلماسی در خصوص حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به بلندی‌های جولان در سوریه با بیان اینکه حیات این رژیم در ایجاد بحران، تنش و ارتحاب بوده، گفت: این رژیم همواره بر این اساس عمل کرده و همواره از هر چه که منطقه را به سوی آرامش ببرد، نگران شده، کما اینکه مذاکرات هسته‌ای ایران بیشترین عامل نگرانی رژیم صهیونیستی بوده و نتانیاهو مدت‌هاست که به در و دیوار می‌زند تا از موفقیت این مذاکرات جلوگیری کند.

ظریف حرکت‌های این رژیم را اقدام جدیدی ندانست و افزود: ما هر حرکت و تجاوزی را به شدت محکوم می‌کنیم و این اقدام رژیم صهیونیستی هم به شدت محکوم است. اما از سابقه تاریخی که در منطقه ما هست جز این انتظاری از رژیم صهیونیستی نمی‌رود.

– See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13931029000047#sthash.4Ajlxuhe.dpuf

ح.م

این سایت توسط سید حسن موسوی کیاسری با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های خبری فعالیت می کند

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo