مصرف بی رویه کشاورزان از سم و ضعف بزرگ مازندران در حوزه مبارزه بیولوژیک

image_pdfimage_print

هر از چندگاهی که در رسانه ها آمار افراد مبتلا به سرطان عنوان از سوی سازمان ذی ربط عنوان می شود، مازندران رکورددار این عرصه بوده و بیشترین بیماران سرطانی را به خود اختصاص داده است.

به نظر بسیاری از کارشناسان یکی از عوامل مهمی که به این ابتلا ارتباط دارد، فرهنگ مردمان این دیار در استفاده از برنج است، بسیاری از شهروندان مازندرانی گرایش زیادی به محصول خود دارند و علاوه بر اینکه برنج مهمان سفره های ناهار و شام شان است، گاهاً در وعده غذایی صبحانه هم از برنج استفاده می کنند.

آن هم برنجی که این روزها، دستخوش انواع سموم کشاورزی برای مبارزه با آفات، است و ما عمدتاً در دور و برمان شاهد افراد سرطانی هستیم، خصوصاً سرطان معده که بسیار شایع است.

به گزارش فارس، دلاور حیدرپور صبح امروز در همایش سالانه سازمان حفظ نباتات کشور با اعلام اینکه حفظ محصولات کشاورزی اگر به درستی انجام نشود مضرات زیادی دارد، افزود: باید به گونه‌ای عمل کنیم که محصول سالم در اختیار مردم قرار دهیم.

وی با بیان اینکه در مازندران سالانه بیش از ۵ میلیون تن محصول کشاورزی تولید می‌شود، بیان داشت: برای افزایش محصولات نیاز توجه ویژه داریم.

رئیس سازمان جهادکشاورزی مازندران با بیان اینکه استان‌های شمالی برای مصرف سم دچار چالش هستند، گفت: میزان مصرف سم در مازندران به نسبت محصولی که تولید می‌شود، ممکن است بالا باشد.

حیدرپور اضافه کرد: بیشترین آفات کشاورزی در استان وجود دارد و دلیل بالای مصرف سم در مازندران نیز به همین موضوع بر می‌گردد.

وی مهم‌ترین دغدغه کشاورزان استان را کارآیی پایین سم در استان عنوان کرد و گفت: همین امر باعث افزایش هزینه کشاورزان شده و نیاز است مسئولان حفظ نباتات در این زمینه برنامه ویژه‌ای را در دستور کار قرار دهند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی مازندران دیگر مشکلات کشاورزان را تکنولوژی پایین دستگاه‌های آفت‌کش اعلام کرد و گفت: در حوزه مبارزه بیولوژیک نیاز به توجه جدی داریم.

این مسئول با اعلام اینکه قرنطینه خط قرمز در محصولات کشاورزی است، افزود: قرنطینه داخلی اصلا وجود ندارد و نبود کارشناس برجسته در حفظ نباتات از دغدغه جدی است که باید به آن توجه شود.

ح.م

این سایت توسط سید حسن موسوی کیاسری با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های خبری فعالیت می کند

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo