90 درصد کار ستاد پیشگیری از موادمخدر فرهنگی است

image_pdfimage_print

 

 

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر مازندران گفت: با اشاره به اینکه 90 درصد کار ستاد پیشگیری از مواد مخدر فرهنگی است، افزود: اعتبارات فرهنگی برای آموزش پیشگیری از مصرف مواد مخدر قابل توجه است.

علیرضا مرادی  ظهر امروز به مناسبت فرا رسیدن هفته مبارزه با مواد مخدر در جمع خبرنگاران با اعلام اینکه در بحث پیشگیری از مصرف مواد مخدر برنامه‌های فرهنگی و آموزشی مقدم بر سایر فعالیت‌ها است، اظهار داشت: رویکرد ستاد پیشگیری از مواد مخدر کشور فعالیت‌های فرهنگی است.

وی روند فعالیت‌های پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر را در چهار موضوع محوری عنوان کرد و ادامه داد: اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر و روانگردان‌ها، طرح‌های مبارزه با خرده فروشان مواد مخدر و کاهش دسترسی آسان به آن، ایجاد مصونیت فرهنگی، اجتماعی و بهره‌گیری از ظرفیت‌ رسانه‌ها و نیز بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود در مراکز علمی و دانشگاهی از جمله این موارد است.

مرادی افزود: سازمان‌های مردم نهاد در اجرای طرح کارزار با مواد مخدر صنعتی شیشه مشاوره‌های به هنگام ارائه می‌دادند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران با بیان اینکه سازمان‌های مردم نهاد در آموزش پیشگیری از مصرف مواد مخدر و مبارزه با این مواد خانمانسوز با دولت همکاری می‌کنند، تصریح کرد: سال گذشته بیش از 100 میلیون تومان اعتبار به سازمان‌های مردم نهاد در این بخش اختصاص داده شد.

وی با اعلام اینکه سال گذشته با همکاری ضابطان قضایی در مازندران یک‌تن و 835 کیلوگرم انواع مواد مخدر در استان کشف و ضبط شد، گفت: ترکیب مواد نشان می‌دهد 51 درصد مواد مخدر کشف شده تریاک بود.

مرادی خاطر نشان کرد: با وجود افزایش 23 درصدی کشف مواد مخدر نسبت به مدت مشابه سال قبل در کشف تریاک با کاهش 11 درصدی مواجه بودیم و کشف مواد مخدر صنعتی شیشه نسبت به سال قبل با رشد 28 درصدی مواجه بودیم.

مرادی یادآور شد: توزیع پراکندگی مواد مخدر شیشه در مازندران 36 درصد در بابلسر و 31 درصد در چالوس بوده است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر با اعلام اینکه توزیع بیشتر مواد مخدر شیشه در غرب مازندران است، افزود: بیشتر دستگیر شده‌های توزیع مواد مخدر غیربومی هستند.

به گفته مردادی بیشترین کشفیات تریاک در شهرهای بابل و آمل انجام شد.

مرادی به تعداد عوامل دستگیر شده در توزیع مواد مخدر اشاره کرد و گفت: سال گذشته 10 هزار و 769 نفر دستگیر شدند که از این تعداد 97 درصد مرد و سه درصد زن بودند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران با بیان اینکه در سال گذشته به‌طور میانگین هر روز 22 نفر به اتهام نگهداری و هشت نفر به عنوان مصرف مواد مخدر در مازندران دستگیر شدند، اظهار داشت: در سال گذشته 554 عملیات مبارزه با مواد مخدر در مازندران انجام شد که نسبت به سال قبل 89 درصد رشد داشت.

وی یادآور شد: سال گذشته 28 باند توزیع مواد مخدر در مازندران کشف و منهدم شد.

مرادی با بیان اینکه از 31 خرداد تا شش تیر ماه سال‌جاری هفته مبارزه با مواد مخدر معرفی شده است، گفت: مبارزه و پیشگیری از مصرف مواد مخدر نیازمند عزم ملی است.

وی رسانه‌ها را بازوی محکم برای مبارزه با مواد مخدر در کنار دستگاه‌های اجرایی دانست و ادامه داد: ما نیازمند کمک جدی همه اقشار جامعه هستیم.

مرادی شروع مصرف مواد مخدر را استعمال سیگار و قلیان عنوان کرد و گفت: بحث مبارزه با قلیان از وظایف تعریف شده کمیته درمان در استان است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران از ایجاد سه کمپ ترک اعتیاد ویژه بانوان در مازندران خبر داد و گفت: 60 کمپ اعتیاد با مجوز در مازندران فعالیت می‌کنند که 20 کمپ هم در حال اخذ مجوز هستند.

وی افزود: مازندران دارای 415 مرکز دولتی «ام. ام. تی» توزیع شربت متادون درمانی است.

مرادی نظارت جدی و جمع‌آوری داروی متادون از عطاری‌ها را بر عهده کمیته درمان استان دانست و گفت: سال گذشته تهیه و مصرف دارو از عطاری‌ها باعث مرگ و میر شد.

وی با اشاره به اینکه اصناف در پیشگیری و مصرف مواد مخدر با ما همکاری منسجمی دارد، افزود: مجمع امور صنفی با هدف آموزش تمامی صنوف به ویژه آرایشگاه‌های زنانه را مورد بازرسی و ارزیابی قرار می‌دهد.

مرادی با اعلام اینکه میانگین مرگ و میر معتادان روزانه 9 نفر است، تصریح کرد: پارسال هشت کارگاه تولید شیشه و امسال چهار کارگاه در مازندران کشف و منهدم شد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران با اشاره به اینکه تمام تلاش ما از بین بردن اصل مواد مخدر در جامعه است، اظهار داشت: قصد ما در کشف و ضبط مواد مخدر و عوامل آن مچ‌گیری نیست.

وی با اعلام اینکه بحث پیشگیری از مواد مخدر باید از خانواده‌ها شروع شود، اذعان داشت: خانواده حلقه مفقوده‌ای است که در آموزش پیشگیری مصرف مواد مخدر جامعه را متولی می‌داند.

مرادی اظهار داشت: والدین بدون هیچ ملاحظه کاری درباره عوارض و پیامدهای ناشی از مصرف مواد مخدر و روانگردان‌ها مطابق سن و شرایط با فرزندان گفت‌وگو کنند.

ح.م

این سایت توسط سید حسن موسوی کیاسری با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های خبری فعالیت می کند

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo