دانشگاه صنعتی در حوزه محیط زیست وارد شود
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در بازدید از دانشگاه صنعتی نوشیروانی و بنیاد علمی حریری بابل گفت: بسیار ناپسند است که با وجود دانشگاه صنعتی، مازندران با مشکل زباله و محیط زیست مواجه باشد و دانشگاه نتواند یا نخواهد وارد این حوزه شود.
سورنا ستاری تصریح کرد: این آمادگی وجود دارد که اگر درصدد باشید برای حل مشکل زباله و زیست محیطی استان، پژوهشکده محیط زیست احداث کنید با شما همکاری لازم انجام شود.
وی، اظهار داشت: هیچ محدودیتی از لحاظ اعتباری و کمکهای مالی برای پژوهشگرانی که در صدد تجاریسازی دانش و محصولات خود هستند وجود ندارد.
معاون رئیس جمهوراز اختصاص اعتبار ویژه به بخش شرکتهای دانشبنیان که اقدام به تجاریسازی محصول خود میکنند خبر داد و گفت: قرار نیست کمکهای بلاعوض به این بخش تخصیص یابد بلکه سیاست ما در این حوزه، در اختیار قرار دادن سبدی از انواع وامهای قرضالحسنه و یا وامهایی با سود بسیار پایین است.
ستاری با اشاره به اینکه به شرکتهای کوچک در آغاز کار تا سقف 300 میلیون تومان وام قرضالحسنه تعلق میگیرد بیان داشت: کل شرکتهای دانشبنیان میتوانند از این وام استفاده کرده و از دادن مالیات معاف شوند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با تاکید بر اینکه هر دانشگاهی باید محصولی تولید کند که نیازهای همان استان را رفع سازد گفت: دانشگاهها موظفند پروژههایی را در دست اقدام داشته باشند که با آن مشکلات استان را حل کنند.
وی به ظرفیت خوب بنیاد نخبگان مازندران اشاره کرد و اظهار داشت: بنیاد نخبگان مازندران یکی از بزرگترین بنیادهای نخبگان کشور است که نخبگان میتوانند به تناسب ارتباطی که با بنیاد دارند از تسهیلات آن استفاده کنند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور اظهار داشت: هدف از تاسیس بنیاد نخبگان نگه داشتن نخبگان در داخل استان است، در این راستا بنیاد نخبگان موظف است با فراهم کردن شرایط مناسبی چون ایجاد شغل، کمک به جذب در شرکتهای دانشبنیان و یا در صورت تمایل تاسیس شرکت دانشبنیان برای خود، این نخبگان را به آینده امیدوار کرده و این باور را در آنها به وجود آورد که آینده خود را داخل استان ببینند.
ستاری مهمترین هدف بنیاد نخبگان را توانمندسازی برشمرد و بیان داشت: در حوزه توانمندسازی پروژه های مختلفی در دست اقدام است که به تناسب ارتباط بیشتر با بنیاد از این تسهیلات استفاده خواهند کرد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور بیان داشت: هر اثری که از یک نخبه بتواند دو بار در جشنواره کشوری حائز رتبه شود میتواند به بنیاد نخبگان مراجعه کرده و اثر خود را وارد تجاریسازی کند.
وی با اشاره به اینکه باید مشکل فرهنگی دانشگاه حل شود اظهار داشت: اعضا هیئت علمی که با بیرون قرارداد دارند در معرض تهمت واقع میشوند در حالی که این اعضا باید مورد حمایت دانشگاه قرار بگیرند تا دانشگاه به فناوری مورد نظر دست یابد.
ستاری در پایان یادآور شد: این افراد باید الگو شوند چون منبع درآمد دانشگاه بوده و بودجه را وارد دانشگاه میکنند تا در زیرساختها و توسعه دانش سرمایهگذاری شود.