لزوم بازنگری در افزایش ظرفیت دانشجو/شکایات برخی از روسای دانشگاهها به افزایش ظرفیت بی رویه

کیاپرس /وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: برخی از شکایات روسای دانشگاه های علوم پزشکی این است که کلاس ظرفیت ۶۰ نفر دارد اما ظرفیت اعلامی پذیرش ما ۱۲۰ نفر است.
به گزارش خبرنگار کیاپرس، دکتر محمد رضا ظفرقندی در مراسم تکریم و معارفه معاون آموزشی که در سالن امام جواد وزارت بهداشت برگزار شد، بر لزوم بازنگری در افزایش ظرفیت تاکید کرد و اظهار داشت: افزایش ظرفیت، پیوستی داشته که به هر دلیلی محقق نشده است.
وی ادامه داد: یکی از پیوست این بوده که به ازای هر دانشجو، هزینه ای در نظر گرفته می شد به عبارتی این بودجه پرداخت نشد و موضوع دوم زیرساخت های این کار باید فراهم شود، یعنی فقط بحث آموزش و کلاس و درس نیست بلکه باید زیرساخت ها فراهم باشد.
وی گفت: یکی از آفت هایی که افزایش بی رویه ظرفیت داشت این است که از دانشجو دور می شویم یعنی شاخص هایی که آموزش مدرن پزشکی از ما می خواهد این است با سوال و جواب و در جمع های کوچک با بحث و بررسی، آموزش انجام شود.
تخفیف در کیفیت آموزش پزشکی نداریم
وی با اشاره به اینکه تخفیف در کیفیت آموزش پزشکی نداریم، گفت: ممکن است در حوزه هایی تخفیف در کیفیت امکان پذیر باشد اما اگر ما خدمات را به هر دلیلی با کیفیت ارایه کنیم ضامن جان مردمی هستیم که دانشجو یا دستیار به صورت ناقص یا بی کیفیت ارایه می دهد.
وی بیان داشت: قدردان خدمات همه کسانی که در مسیر رشد و تعالی سلامت کشور قدم برداشتند، هستیم. امروز جایگاه آموزش پزشکی کشور، جایگاه مناسبی است.
بازبینی در مورد افزایش بی رویه ظرفیت و سهمیه های ورودی به دانشگاه
به گفته دکتر ظفرقندی، بازنگری در مصوبه افزایش ظرفیت در شورایعالی انقلاب فرهنگی با همکاری رییس جمهور و دبیر این شورا دنبال می شود. همچنین در مورد سهمیه های ورودی به دانشگاه و عدالت آموزشی نیز بازبینی خواهد شد.
وی ادامه داد: وظیفه اصلی ما، احترام و تکریم اساتید و دانشجویان است که در کشور بمانند و به مردم خدمت کنند. اینکه نتوانیم ساز و کاری تعیین کنیم که این همه زحمت آموزشی در مسیر تربیت نیروی انسانی، حفظ شود و به کشور دیگری برود، یعنی خسارت کرده ایم.
ادامه تحصیل در مقاطع تخصصی و فوق تخصصی پزشکی را باید تسهیل کنیم
ظفرقندی با بیان اینکه ادامه تحصیل و مقاطع تخصصی و فوق تخصصی در حوزه پزشکی را باید تسهیل کنیم، گفت: ادامه تحصیل در حوزه پزشکی، خیلی دشوار است که باعث دل زدگی می شود. وقتی فردی ۷ سال دوره پزشکی را با سختی زیاد تمام می کند، باید طرح تعهد خدمت را بگذراند و بعد از دوره دستیاری، دوباره باید به طرح برود و بعد از دوره فوق تخصص نیز این دوره باید گذرانده شود و مشکلات را باید با تدبیر کاهش دهیم.
وی خاطرنشان کرد: باید مراکز تربیت کننده نیروی انسانی را تقویت کنیم و باید به نخبگان اولویت دهیم. دیروز در جلسه شورای معاونان وزارت بهداشت مصوب کردیم که بتوانیم افراد بیشتری را بعد از پایان دوره دستیاری، نگهداری کنیم. دیروز در جلسه شورای معاونان وزارت بهداشت افزایش ۵ درصدی در جذب طرح تعهد هیات علمی ضریب کا را تصویب کردیم که بر اساس آن ۱۰ درصد از نفرات برتر دوره دستیاری، به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه هایی که نیاز کرده و یا خود افراد اعلام آمادگی کنند، جذب می شوند.
کیفیت و پیشرفت های علمی توقف ناپذیر است
وزیر بهداشت کیفیت علم و پیشرفت های آن را توقف ناپذیر دانست و گفت: به دلیل توقف ناپذیری علم است که مدام منابع ما، تجدید چاپ می شوند و اگر در کنگره های بین المللی شرکت نکنیم، از علم روز دنیا عقب می مانیم. در تعلیمات دینی نیز توقف زمانی و مکانی وجود ندارد. اگر گفته می شود «علم را فراگیرید حتی اگر در چین باشد» نشان می دهد باید کمک کنیم که مسیر علم، با کیفیت ادامه پیدا کند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد از مراجعات وزارت بهداشت مربوط به معاونت آموزشی است، گفت: اکثرا به این مراجعان، پاسخ «نه» داده می شود. دکتر باقری فرد در این مدت دوبار به صورت شفاهی و کتبی در این مدت استعفا کرد و مشخص بود که پاسخ های «نه» به مراجعان، وی را خسته کرده است.
گفتنی است در این مراسم دکتر ابوالفضل باقری فرد مورد تکریم قرار گرفت و دکتر سید جلیل حسینی به عنوان معاون آموزشی وزارت بهداشت معارفه شد.