لایحه اصلاح ساختار درآمد دهیاریها در انتظار تصویب مجلس
مدیرکل امور روستایی استانداری مازندران گفت: در جلسهای که در تهران برگزار شد طرحی به صورت لایحه برای اصلاح ساختار درآمد پایدار دهیاریها به مجلس ارائه شد و اکنون در انتظار تصویب این طرح از سوی نمایندگان مجلس هستیم.
جانالله عبدی در حاشیه سفر به غرب مازندران و بخش کجور در گفتوگو با خبرگزاری فارس در نوشهر اظهار داشت: در جلسهای که در تهران برگزار شد طرحی به صورت لایحه برای اصلاح ساختار درآمد پایدار دهیاریها به مجلس شورای اسلامی ارائه شد و اکنون در انتظار تصویب این طرح از سوی نمایندگان مجلس هستیم.
وی افزود: در این طرح پیشنهادی که به مجلس شورای اسلامی آمده است، درآمدی که شهرداریها بابت عوارض مختلف دریافت میکنند، عین همین موضوع در لایحه پیشنهادی در راستای درآمد پایدار دهیاران دیده شده است.
عبدی با اشاره به اینکه 22 درصد خانوار مازندرانی از مزایای بیمه روستایی و عشایری برخوردار هستند خاطرنشان کرد: دهیاران باید در توسعه و فراگیرتر شدن این طرح در بین روستاییان اهتمام بیشتری به خرج دهند تا مشکل روستاییان در حوزه بیمه حل شود.
وی بر ضرورت بیمه کشاورزی نیز تاکید کرد و گفت: دشت لاشک کجور بهخاطر کمآبی در حوزه کشاورزی دچار خسارات سنگینی شد و اگر کشاورزان، بیمه کشاورزی داشته باشند میتوانند اقدام جبران خسارات وارده از طریق بیمه کنند.
مدیرکل امور روستایی استانداری مازندران با اشاره به اینکه توسعه پایدار در روستاها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است بیان کرد: تا زمانی که کارشناسان کشاورزی از اتاقهای خود در جهادکشاورزی بیرون نیایند و به دل روستاها نروند و از نزدیک با ظرفیتهای قابل احیا در روستاها آشنا نشوند هرگز توسعه روستایی محقق نمیشود.
وی با ابراز نگرانی از روند رو به رشد مهاجرتها از روستاها به شهرها گفت: در بحث اشتغال در روستاها مشکل داریم که این امر سبب افزایش روند مهاجرت به شهرها شده است و بنابراین باید نسبت به افزایش درآمد اقتصادی خانوارهای روستایی با توجه به ظرفیتها و استعدادهای بالقوه موجود در هر روستا توجه و تدبیر شود.
عبدی از خرید ماشینآلات و خودروهای سنگین به ارزش 200 میلیارد ریال خبر داد و اظهار داشت: بخشی از این خودروها مناسب با اقلیم کوهستانی برخی روستاها نیست که در این زمینه تصمیم گرفتیم آنها را تبدیل به «گریدر» و «لودر» کردیم و در آیندهای نزدیک به همراه سایر خودروها در اختیار دهیاران قرار خواهد گرفت و البته نخستین منطقهای از مازندران که خودروی سنگین به آن تعلق میگیرد بخش کوهستانی کجور است.