چه میزان از مرکبات استان مازندران در سبد صادرات قرار می گیرد ؟
کیاپرس /۲۰ درصد مرکبات مازندران در سبد صادرات قرار میگیرد/ شناسنامه دار کردن باغات اولویت اصلی جهاد کشاورزی

به گزارش کیاپرس از مازندپاج، بابک مؤمنی سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران در برنامه زنده تلویزیونی گفتگوی ویژه خبری از شبکه تبرستان گفت: وظیفه ما خدمت به قشر زحمتکش کشاورز مازندرانی است و این خدمت یک خدمت بی منت و بی انتهاست.
وی ادامه داد: افق کشاورزی استان، روشن است و به سمت تعالی و دانش بنیان شدن است و بر اساس سند توسعه کشاورزی استان، هدفمند و با برنامه حرکت خواهیم کرد.
مؤمنی اظهار داشت: در ابتدای دهه ۹۰ سند و برنامههای جهاد کشاورزی مازندران را تدوین کردم و امروز به دنبال بهروز کردن برنامهها و اجرایی کردن این برنامهها هستم.
ت سازمان جهاد کشاورزی مازندران به راهاندازی قرارگاه طیور، برنج و مرکبات در استان اشاره کرد و گفت: این محصولات به صورت قرارگاهی مورد رصد و پایش قرار میگیرند و مدیریت خواهند شد.
وی تأکید کرد: امور کشاورزی استان را با کمک مردم پیش میبریم و تمامی مراحل تولید تا صادرات را به خود مردم واگذار میکنیم.
مؤمنی با بیان اینکه پیشبینی میشود امسال از ۱۱۵ هزار هکتار باغات مرکبات استان حدود ۳ میلیون تن محصول برداشت شود، گفت: امسال برای صادرات ۵۰۰ هزارتن مرکبات هدفگذاری کردیم.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران بیان داشت: امسال صادرات نارنگی نسبت به سال قبل ۵ برابر شده و به حدود ۱۱ هزارتن تاکنون رسیده است.
وی گفت: ۲۰ درصد محصول مرکبات تولیدی استان در سبد صادرات قرار میگیرد که اثر خود را روی قیمت محصول میگذارد و هرچه به سمت صادرات محصول پیش برویم قطعا قیمت محصول بهبود خواهد یافت.
مومنی اظهار کرد: شناسنامهدار کردن باغها از مهمترین برنامههای جهاد کشاورزی مازندران است و باغداران برای دستیابی به قیمت مناسب باید تولیدی بر اساس استاندارهای روز دنیا باشد.
وی ادامه داد: صادرات محصولات کشاورزی مازندران باید با دریافت اظهارنامه از داخل استان باشد و صادرات بصورت شفاف انجام شود.
مؤمنی تاکید کرد: ۱۰ هزار هکتار از باغات استان QR code دریافت کردند و محصول شناسنامهدار تولید کردند که قابلیت صادرات دارد و امسال هم ۱۰ هزار هکتار دیگر به این سطح اضافه خواهد شد؛ هرچند این سطح اصلا قابل قبول نیست.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: تمام ظرفیتها را بکار گرفتیم تا محصول باکیفیت و شناسنامه دار از مازندران صادر شود تا برند مازندران در بازارهای جهانی حفظ شود.
مومنی گفت: برای ارتباط با کشاورزان و انتقال دانش نوین، از ظرفیت کشاورزان پیشرو استفاده خواهیم کرد و قطعا به سمت کشاورزی دانشبنیان حرکت میکنیم.
وی ادامه داد: باید ظرفیت صادرات برنج را به حرکت درآوریم تا بازار داخلی را تعدیل کنیم و همانند محصولات لوکسی همچون زعفران و پسته، به فکر صادرات برنج بسیار باکیفیت ارقام محلی باشیم.
مؤمنی تصریح کرد: زمینههای صادرات محصولات کشاورزی باید فراهم باشد تا تجار و بازرگانان خارجی بتوانند محصولات مورد نیاز خودشان را از مازندران تامین کنند.
وی تشکیل نمایشگاه دائمی محصولات کشاورزی و کشاورزی دانشبنیان را از مهمترین برنامههای جهاد کشاورزی مازندران برشمرد.