هیچ ماده غذایی، نمی تواند جایگزین شیرمادر شود

اختصاصی – کیاپرس/متخصص تغذیه و عضو هیات علمی پژوهشگاه و مرکز درمان ناباروری ابن سینا گفت: هیچ ماده غذایی در دنیا نمی تواند جایگزین شیرمادر برای نوزادان شود.

دکتر لادن گیاهی در گفت و گو با خبرنگار کیاپرس افزود: هیچ ماده غذایی وجود ندارد که مانند شیر مادر بتواند ترکیبات متغیر و متناسب با نیاز بشر را بلافاصله بعد از تولد داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه شیردهی ادامه یک بارداری موفق و خوب است، گفت: ارتقا سیستم ایمنی و تکامل سیستم عصبی نوزاد از مهمترین فواید تغذیه با شیر مادر است.

وی ادامه داد: برای پیشگیری از آلرژی ها و تقویت سیستم ایمنی نوزاد، شیر مادر موثر است.

وی بیان داشت: نوزادانی که شیر مادر می خورند، ریسک ابتلا به دیابت، فشار خون بالا و بیماری های متابولیک، پایین تر است.

گیاهی ادامه داد: ترکیب شیر مادر در اول و انتهای شیردهی یکسان نیست به عبارتی شیر مادر دارای ترکیب متغییر و متناسب با نیاز کودک است.

وی به فواید متعدد شیر مادر برای مادران اشاره کرد و گفت: کمک به بازگشت مادر به پیش از بارداری و کاهش خطر ابتلا به سرطان تخمدان، رحم ، پستان و فشارخون بالا از مزیت های شیردهی است.

وی مدت زمان مطلوب شیردهی را ۲ سال اعلام کرد و گفت: شیر مادران در شش ماه اول زندگی یا تا زمانی که نوراد به ۲ برابر وزن تولد برسد، تغذیه انحصاری است.

وی ادامه داد: شیردهی بیش از ۲ سال انجام شود، آسیب های روحی روانی به کودک می زند زیاد است، انگار بچه از نظر رفتاری تکامل درست را پیدا نمی کند.

وی ادامه داد: غذاهایی که می تواند سبب افزایش شیر مادر شود. نان های خوب، برنج، میوجات و سبزیجات در این زمینه کمک کننده هستند. در بین میوه ها، گلابی ، انجیر و زیتون بسیار کمک کننده می باشند.

وی به مادرها توصیه کردد که مصرف آب فراوان و خواب خوب داشته باشند، این دو موضوعی است طوری است که اگر محقق نشود، هرچه به مادران منابع افزاینده شیر بدهیم ممکن است به افزایش شیردهی کمک نکند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo