هیچ ماده غذایی، نمی تواند جایگزین شیرمادر شود
اختصاصی – کیاپرس/متخصص تغذیه و عضو هیات علمی پژوهشگاه و مرکز درمان ناباروری ابن سینا گفت: هیچ ماده غذایی در دنیا نمی تواند جایگزین شیرمادر برای نوزادان شود.
دکتر لادن گیاهی در گفت و گو با خبرنگار کیاپرس افزود: هیچ ماده غذایی وجود ندارد که مانند شیر مادر بتواند ترکیبات متغیر و متناسب با نیاز بشر را بلافاصله بعد از تولد داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه شیردهی ادامه یک بارداری موفق و خوب است، گفت: ارتقا سیستم ایمنی و تکامل سیستم عصبی نوزاد از مهمترین فواید تغذیه با شیر مادر است.
وی ادامه داد: برای پیشگیری از آلرژی ها و تقویت سیستم ایمنی نوزاد، شیر مادر موثر است.
وی بیان داشت: نوزادانی که شیر مادر می خورند، ریسک ابتلا به دیابت، فشار خون بالا و بیماری های متابولیک، پایین تر است.
گیاهی ادامه داد: ترکیب شیر مادر در اول و انتهای شیردهی یکسان نیست به عبارتی شیر مادر دارای ترکیب متغییر و متناسب با نیاز کودک است.
وی به فواید متعدد شیر مادر برای مادران اشاره کرد و گفت: کمک به بازگشت مادر به پیش از بارداری و کاهش خطر ابتلا به سرطان تخمدان، رحم ، پستان و فشارخون بالا از مزیت های شیردهی است.
وی مدت زمان مطلوب شیردهی را ۲ سال اعلام کرد و گفت: شیر مادران در شش ماه اول زندگی یا تا زمانی که نوراد به ۲ برابر وزن تولد برسد، تغذیه انحصاری است.
وی ادامه داد: شیردهی بیش از ۲ سال انجام شود، آسیب های روحی روانی به کودک می زند زیاد است، انگار بچه از نظر رفتاری تکامل درست را پیدا نمی کند.
وی ادامه داد: غذاهایی که می تواند سبب افزایش شیر مادر شود. نان های خوب، برنج، میوجات و سبزیجات در این زمینه کمک کننده هستند. در بین میوه ها، گلابی ، انجیر و زیتون بسیار کمک کننده می باشند.
وی به مادرها توصیه کردد که مصرف آب فراوان و خواب خوب داشته باشند، این دو موضوعی است طوری است که اگر محقق نشود، هرچه به مادران منابع افزاینده شیر بدهیم ممکن است به افزایش شیردهی کمک نکند.