بگذارید ویروس آبله زنده بماند

image_pdfimage_print

مقامات آمریکایی پس از گذشت بیش از سه دهه از ریشه‌کن شدن بیماری آبله اعلام کردند هنوز زمان نابودی آخرین نمونه از ویروس این بیماری که یکی از مرگبارترین بیماری‌های همه‌گیر در تاریخ بشر بوده، فرا نرسیده‌است.

براساس گزارش میل‌آنلاین، وزرای بهداشت جهان در نشستی که در اواخر این ماه برگزار خواهد شد برسر سرنوشت این ویروس که تحت نظارت و کنترل شدید در دو آزمایشگاه در روسیه و آمریکا نگهداری می شود،  بایکدیگر بحث و گفتگو خواهند کرد.

از این ویروس برای انجام آزمایش‌هایی استفاده می‌شود که در تولید داروها و واکسن‌های پیشگیرانه کاربرد دارند تا درصورت بازگشت این ویروس مهلک به جوامع از طریق خطای پزشکی و یا حملات تروریستی بتوان از این داروها برای مقابله با بیماری استفاده کرد.

اعضای سازمان بهداشت جهانی پیشتر به توافق رسیده‌بودند که این ویروس را به تدریج نابود کنند، اما زمان آن هنوز مشخص نشده‌است. با این‌همه شورای بهداشت جهانی، شورای تصمیم‌گیرنده سازمان بهداشت‌جهانی، اجرای تصمیم نابودی این ویروس را همواره به تاخیر انداخته‌است.

امروزه نسخه‌های جدیدی از واکسن آبله تولید شده‌اند و دو داروی آنتی‌ویروسی نیز برای این بیماری دردست تولیدند. با این‌همه برخی از دانشمندان معتقدند باوجود پیشرفت‌هایی که برای مقابله با این بیماری انجام شده، باید مطالعات بیشتری روی ویروس آبله انجام شود. نشست اخیر سازمان بهداشت جهانی نیز تفکری ترسناک را در ذهن دانشمندان ایجاد کرده‌است: پیشرفت در زیست‌شناسی ترکیبی به آن معنی است که ایجاد نسخه‌ای جدید از ویروس آبله از هیچ امکان‌پذیر است.

باتوجه به این تفکر، دانشمندان اطمینان خود از کارایی و اثرگذاری مخازن دارویی که برای مقابله با آبله موجودند را از دست داده‌اند. آبله برای چندین قرن جان یک سوم انسان‌هایی که به این بیماری مبتلا شدند را گرفته‌است. اما واکسیناسیون جهانی که در سال 1980 انجام گرفت موجب ریشه‌کن شدن این بیماری مهلک گردید.

اما ظاهرا نگرانی از آبله دوباره درحال فراگیر شدن است. سال گذشته دو کمیته از سازمان بهداشت جهانی تحقیقات آبله را مورد بررسی قرار دادند که یکی از آنها اعلام کرد نیازی به ویروس زنده این بیماری نیست،اما گروه دیگر اعلام کردند برای انجام تحقیقات بیشتر به ویروس زنده آبله که واریولا نام دارد، نیاز خواهد بود. گروه اول معتقد است اکنون که ساختار ژنتیکی این ویروس به‌خوبی شناسایی شده و آشکار است،‌ دیگر نیازی به وجود فیزیکی آن نخواهد بود. گروه دیگر اما معتقد است زیست‌شناسی ترکیبی می‌تواند نمونه‌هایی جدید‌تر از این ویروس را تولید کند که در آن صورت برای مقابله با آن، به ویروس زنده آبله نیاز خواهد بود.

ح.م

این سایت توسط سید حسن موسوی کیاسری با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های خبری فعالیت می کند

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo