تعداد فوتی‌ها دوباره سه رقمی شد

کورونا
ویروس
image_pdfimage_print
تعداد فوتی‌ها دوباره سه رقمی شد

کیاپرس:آمار متوفیان کرونایی در یک روز متاسفانه دوباره به بالای ۱۰۰‌نفر رسید. این اتفاق دیروز روی داد و بعد از گذشت هفته‌ها که تعداد جانباختگان روزانه کرونا در کشور دو رقمی شده و امیدها از بابت کاهش موج کرونا در کشور به‌وجود آمده بود یکبار دیگر اعلام شد که تعداد فوتی‌ها در فاصله ظهر روز شنبه تا ظهر روز یکشنبه به ۱۰۷‌نفر رسید. این زنگ هشداری است برای اینکه ممکن است یکبار دیگر تمام محدودیت‌های دو ماه گذشته برقرار شود.

به گزارش کیاپرس به نقل از روزنامه صبح نو ،سخنگوی وزارت بهداشت ظهر دیروز به روال هر روز گزارش مربوط به تعداد مبتلایان جدید کرونا در کشور را اعلام کرد اما آمار وی نگران‌کننده بود. خانم دکتر لاری درباره تعداد مبتلایان جدید در فاصله ظهر روز شنبه تا ظهر روز یکشنبه ۲۵‌خرداد اظهار داشت: ۲۴۷۲‌بیمار جدید شناسایی شده و ۸۶۴‌نفر بستری شده‌اند، که با این حساب مجموع بیماران کرونایی به ۱۸۷‌هزار و ۴۲۷‌نفر در کشور رسید.

وی در ادامه اظهار داشت: متاسفانه در ۲۴‌ساعت ظهر روز شنبه تا ظهر روز یکشنبه، ۱۰۷‌بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۸‌هزار و ۸۳۷‌نفر رسید. سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه سه رقمی شدن آمار فوتی‌های این بیماری دردناک است، افزود:

این ویروس پیش‌بینی‌ناپذیر و چموش است و هر لحظه ممکن است غافلگیرمان کرده و از گوشه‌های زمین گل بخوریم. بنابراین مقابله با آن عزمی همگانی می‌طلبد و در این شرایط رعایت پروتکل‌های بهداشتی، فاصله‌گذاری اجتماعی و پرهیز از سفرهای غیرضروری بسیار جدی است و امیدواریم به‌دنبال این اقدامات، در روزهای آتی شاهد کاهش آمار ابتلا و فوت ناشی از این بیماری در کشور باشیم.

خانم لاری درباره بهبودیافتگان این بیماری هم اظهار داشت: خوشبختانه تا کنون ۱۴۸‌هزار و ۶۷۴‌نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.به گفته وی، ۲۷۸۱‌نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. دکتر لاری افزود: تا کنون یک میلیون و ۲۴۴‌هزار و ۷۴‌آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است. این در حالی است که استان‌های آذربایجان‌غربی، هرمزگان، خوزستان، کردستان، کرمانشاه، سیستان‌و‌بلوچستان و بوشهر در وضعیت قرمز قرار دارند.

روند صعودی کرونا در ۱۴‌استان کشور

وزارت بهداشت دیروز گزارش اپیدمیولوژی بیماری کرونا در هفته منتهی به ۲۳‌خردادماه را هم منتشر کرد که بر‌اساس آن مشاهده می‌شود که در ۱۴‌استان روند ابتلا به ویروس کووید‌۱۹ صعودی است. بر‌اساس بررسی‌های اپیدمیولوژی صورت گرفته درمورد روند ابتلا و گسترش ویروس کرونا در ایران و جهان که از سوی وزارت بهداشت منتشر شده، تا روز ۲۴خرداد، ایران رتبه دهم ابتلا به کروناویروس را به خود اختصاص داده و بر اساس آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت تا ۲۴خرداد‌ماه، ۱۸۴هزار و ۹۵۵‌نفر در کشور به کرونا مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۸‌هزار و ۷۳۰نفر جان خود را از دست داده و ۱۴۶‌هزار و ۷۴۸‌نفر نیز بهبود یافته‌اند. بر‌اساس بررسی‌های صورت گرفته بیشترین شناسایی موارد قطعی ابتلا به این بیماری در روز ۱۵‌خرداد‌ماه بوده است.

همچنین بر‌اساس این گزارش که از سوی وزارت بهداشت منتشر شده است، تا روز ۲۴‌خرداد، ۷میلیون و ۷۳۹‌هزار و ۴۲۴‌نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۴۲۸‌هزار و ۳۳۶‌نفر جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست داده‌اند. به‌طور کلی در جهان کشورهای آمریکا، برزیل، روسیه، هند و انگلستان رتبه‌های اول تا پنجم ابتلا به بیماری کووید۱۹ را به خود اختصاص می‌دهند.

استان‌ها بر‌اساس میزان بروز تجمعی موارد بیماری به سه دسته پر گزارش، با گزارش متوسط و با گزارش پایین تقسیم شدند و روند بیماری در آن‌ها در جدول و نمودارهای مرتبط مورد بررسی قرار گرفت. در مورد استان‌های با بروز کم، تغییرات کم در داده‌ها می‌تواند تغییرات سریع در شاخص‌ها ایجاد کند و از این رو تفسیر داده‌های این استان‌ها سخت‌تر بوده و با عدم اطمینان بیشتری همراه است.

تحلیل بر اساس این شاخص‌ها، احتمالی بوده و انتظار است تیم کمیته اپیدمیولوژی استان‌ها همراه با سایر شاخص‌ها و تحلیل‌های دقیق‌تر، شواهد بهتری از روند اپیدمی در استان‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ارائه دهند.بر‌اساس گزارش اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، در روند کشوری بیماری، تغییرات مختصر صعودی مشاهده می‌شود.

روند ثبات با تغییرات مختصر صعودی در دو استان کرمانشاه و خراسان‌رضوی دیده شد. روند ثبات با تغییرات مختصر در پنج استان خوزستان، خراسان‌جنوبی، سیستان‌و‌بلوچستان، چهارمحال‌و‌بختیاری و گیلان مشاهده شد. روند صعودی یا شروع پیک در ۱۴استان هرمزگان، لرستان، کردستان، آذربایجان‌شرقی، اردبیل، خراسان‌شمالی، قزوین، مرکزی، یزد، البرز، همدان، مازندران، گلستان و کرمان مشاهده شد. به نظر می‌رسد دو استان آذربایجان‌غربی و سمنان اخیراً پیک اپیدمی را تجربه کرده‌اند. در هشت استان زنجان، اصفهان، ایلام، بوشهر، فارس، قم، کهگیلویه‌و‌بویر‌احمد و تهران ناسازگاری داده‌ها اجازه تحلیل درستی از وضعیت اپیدمی را نمی‌دهد.

ح.م

این سایت توسط سید حسن موسوی کیاسری با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های خبری فعالیت می کند

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo