از اتصال به اینترنت در مواقع غیرضرروی پرهیز کنید
رئیس پلیس فضای تبادل اطلاعات (فتا)ی آذربایجانغربی گفت: شهروندان هرگز در مواقع غیرضروری سیستم خود را به شبکه متصل نکنند.
سرهنگ کورهبلاغی در گفتوگو با ایسنا، منطقه آذربایجانغربی، با تاکید بر مطلب فوق افزود: با توجه به تهدیداتی که از طریق ارتباط پیوسته و شبانهروزی اینترنتی برای سیستمها متصور است، در مواقعی که نیازی به ارتباط با اینترنت وجود ندارد، بهتر است آن را قطع کنیم تا از گزند هکرها و جاسوسان اینترنتی در امان باشیم.
وی تصریح کرد: هکرها توانایی فعالسازی میکروفون و وبکم را دارند لذا با توجه به متصل بودن بیمورد و طولانیمدت یک سیستم به اینترنت اینگونه خطرات همواره متصور است. رئیس پلیس فتای آذربایجانغربی در ادامه گفت: بیش از ۹۰ درصد پیامهای الکترونیکی که روزانه در دنیای اینترنت مبادله میشوند را ایمیلهای ناشناخته و جعلی تشکیل میدهند و این ایمیلهای جعلی چندی است که در ایران هم با افزایش چشمگیری رو به رو شده و در بسیاری از مواقع باعث فریب کاربران میشوند.
کورهبلاغی با اعلام این که ناآگاهی مهمترین عامل فریب افراد است، اظهار کرد: ایمیل ناخواسته تنها یک اختلال شبکه و یا مزاحمت اینترنتی نیست، بلکه این پدیده با هدف فریب کاربران روشهای مختلف را برای دسترسی به اطلاعات شخصی، هویتی و حتی حساب مالی کاربران امتحان میکند. وی اضافه کرد: اغلب ایمیلهای ناشناخته با ویرس نیز همراه هستند و با گشودن آن ایمیل وارد سیستم قربانی میشوند و مراحل کار جاسوسی و نفوذ به اطلاعات فرد را آغاز مینمایند.
رئیس پلیس فتای آذربایجانغربی با اشاره به ایجاد صفحات تقلبی توسط هکرها گفت: گاهی در خلال کار با اینترنت صفحاتی به صورت ناخواسته ظاهر گشته و با ترغیب افراد به دادن نام کاربری و رمز عبور اطلاعات شخصی آنها را سرقت میکنند.
وی خاطرنشان کرد: توصیه میشود شهروندان بیتوجه به محتوا و عناوین ایمیلها اقدام به بازگشایی آنها نکنند و همچنین از نصب نرم افزارهای ناشناخته خصوصا نرم افزارهایی که ادعاهای خارقالعاده مطرح میکنند جدا خودداری کنند. کورهبلاغی با اعلام این که قطعات آسیبدیده سیستم کامپیوتر هرگز نباید دور انداخته شوند، افزود: توصیه میشود قطعات آسیبدیده نظیر هارد، سیدی و فلاپی معدوم شوند تا امکان بهرهبرداری مجدد از آنها گرفته شود.
وی تصریح کرد: اغلب کامپیوترهای مستعمل از رده خارج شده دارای اطلاعات ارزشمندی است که در هنگام تعویض یا فروش بر اثر سهلانگاری در سیستمها باقیمانده است و با توجه به وجود امکان بازیافت این اطلاعات در صورت فرمت کردن نباید از پاک شدن صد در صد آنها اطمینان داشت.
رئیس پلیس فتای آذربایجانغربی با اعلام این نکته که یکی از مهمترین اقدامات افراد، شرکتها و سازمانها تهیه نسخههای پشتیبان از اطلاعات است، اظهار کرد: در دانش فناوری اطلاعات، بکآپ یا عمل بکآپگیری اشاره به تهیه کپیهایی از اطلاعات دارد، این نسخههای کپی شده معمولا برای بازگرداندن اطلاعات هنگام آسیب دیدن و یا مفقود شدن به کار میروند.
کورهبلاغی خاطرنشان کرد: محل نگهداری نسخههای پشتیبان از اهمیت بالایی برخوردار است، اگر آنها را در همان اتاق کامپیوتر قرار دهیم ممکن است به راحتی دزدیده شده و یا در اتفاقاتی نظیر آتشسوزی از بین بروند پس بهتر است نسخهای از بکآپها به صورت رمزگذاری شده و در جای مطمئنی خارج از محل کار نگهداری شوند.