بدهی ۱۸۵ میلیون‌دلاری ناجا به وزارت نفت

image_pdfimage_print
احمدی نژاد باید پاسخگو باشد

به بهانه بدهي نفتي 185 ميليون دلاري ناجا؛

احمدی نژاد باید پاسخگو باشد

پس از انتشار گزارش تفریغ بودجه سال ۹۱ در رسانه‌ها علنی شد.

در گزارش بودجه سال ۹۱ آمده «شرکت ملی نفت ایران در تاریخ ۴آبان۱۳۹۱ مقدار یک میلیون و ۶۳۹ هزار و ۳۴۲بشکه نفت خام به ارزش ۱۸۵ میلیون و ۲۴۰ هزار و ۴۲ دلار و به سررسید ۳آذر۱۳۹۱ با تضمین فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران به یکی از شرکت‌های وابسته به نیروی انتظامی تحویل نموده است. شرکت مزبور علی‌رغم فروش نفت خام مذکور و دریافت بهای آن، از پرداخت بدهی خود به

شرکت ملی نفت ایران خودداری کرده است.»

بر اساس این گزارش، «مطابق این تضمین، ناجا متعهد شد و تضمین کرد با اولین درخواست کتبی شرکت ملی نفت ایران تا سقف کل وجه‌المعامله مطابق قرارداد، بدون قید و شرط به حساب‌های شرکت ملی نفت ایران به ارز درخواستی با منشاء خارجی در حسابهای خارج از کشور که شرکت ملی نفت ایران معرفی می‌نماید، پرداخت نماید.»

اين در حالي است كه سردار احمدی‌مقدم، فرمانده ناجا پنجشنبه گذشته درباره این موضوع اینطور توضیح داده بود که دولت پیشین در ازای جبران کسری بودجه این ارگان محموله نفتی به آن تحویل داده است. این اقدام نیز پیشنهاد شخص احمدی‌نژاد، رییس دولت پیشین بوده است.

احمدي مقدم با گلایه از قرارگرفتن نام نیروی انتظامی در کنار نام مفسدان، گفته بود: مساله این است که سال گذشته در این زمان دکتر احمدی‌نژاد، رییس‌جمهوری وقت جلسه‌ای را برگزار کردند و کسری اعتبار در قالب فروش یک محموله نفتی به ناجا واگذار شد و محموله نیز فروش رفت و در قالب ۱۱‌درصد کسری اعتبار، تامین شد. احمدی‌مقدم همچنین گفته بود: کار به‌صورت کاملاً قانونی و با مجوزهای رسمی دولت انجام و تنها در زمان حسابرسی کمی تعلل شد.

اما اظهارنظر زنگنه درباره بازپس‌گیری پول نفت از ناجا در حالی است که، سردار احمدی‌مقدم در اظهارات خود در این‌باره گفته بود: امسال نامه‌ای به دولت نوشته شد که کسری از این محل تسویه‌حساب شود.

همچنين سردار احمدرضا رادان، جانشين فرمانده ناجا، در حاشیه همایش پلیس، مدیریت کیفیت و تعالی سازمانی و در جمع خبرنگاران در مورد گزارش تفریغ بودجه ۹۱ و بدهی نفتی ناجا به دولت گفته بود: بخشی از این بدهی پرداخت شده و باقیمانده هم با مذاکرات انجام شده با دولت در دست پرداخت است. به نظر رادان آنچه مسلم است این است که این اقدام و کمک نفتی به دولت با مجوزهای دولت وقت صورت گرفته است.
چه كسي بايد پاسخگو باشد؟
اما «محمد خوش چهره» نماینده پیشین مجلس و استاد دانشگاه تهران در گفت و گو با شرق عنوان مي كند که در درجه اول باید رییس دولت پیشین یعنی محمود احمدی نژاد در این مورد پاسخگو باشد. به عقيده وي نفت چارچوب و مناسبات خاص خود را دارد، این مساله باید ریشه یابی شود که چه شد ما به اینجا رسیدیم که هر شخص یا گروه و سازمانی به فروش محموله های نفتی برسد.
خوش چهره همچنین گفت: آقای احمدی نژاد می گفت تحریم ها چیزی نیست و کاغذپاره است و همین کشور را به چالش کشاند و حالا بسیاری از نهادها و سازمان ها باید پاسخگو باشند. او گفت: من همچنان معتقدم که پیش از همه رییس دولت وقت باید درباره این مسایل پاسخگو باشد.
همچنين محمدسعید انصاری، عضو کمیسیون انرژی مجلس این اقدام را غیرقانونی می‌داند. او در واکنش به اظهارات فرمانده ناجا گفته: ورود دستگاه‌های غیرمسوول به حوزه فروش نفت غیرقانونی است. به عقيده وي دستگاه‌های مختلف کشور هر یک فقط باید در حوزه وظیفه خود عمل کنند و فروش و صادرات نفت در حوزه کاری و وظایف دستگاه‌های ذی‌ربط است. نیروی انتظامی مسوول امنیت و حافظ منافع کشور است و حیطه وظایف آن ارتباطی به بحث صادرات و فروش نفت ندارد.

اين در حالي است كه پيش از اين نيز اعلام شده بود كه بدهي بابك زنجاني از بابت فروش نفت ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون یورو معادل ۹ هزار میلیارد تومان است

حال سوال اين است
چه نهادها و افرادي دوران تحريم مسئول فروش نفت از طرف دولت نهم و دهم شده اند و چرا يك بررسي جامعي در اين باره صورت نمي گيرد تا مشخص شود چقدر از پول فروش نفت برگشت داده نشده و چه افرادي در دولت پيشين زمينه ساز جولان كساني شده اند كه به جاي اينكه تحريم ها دور زده شوند باعث شدند كشور و منافع مردم دور زده شود.

ح.م

این سایت توسط سید حسن موسوی کیاسری با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های خبری فعالیت می کند

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo