از سوی سرپرست دفتر نظارت و پایش فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو: پنج آنتی‌بیوتیک پرمصرف کشور اعلام شد

 سرپرست دفتر نظارت و پایش فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو، هم‌زمان با هفته جهانی آگاهی از مقاومت میکروبی اعلام کرد: بر اساس بررسی نسخ بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی، پنج داروی خوراکی پرمصرف شامل آزیترومایسین، سفکسیم، کوآموکسی‌کلاو، آموکسی‌سیلین و دوباره آزیترومایسین ذکر شده بود که اصلاح شده و چهار گروه اصلی فوق بیشترین میزان مصرف را دارند.

به گزارش وبدا، دکتر نازیلا یوسفی افزود: در بخش آنتی‌بیوتیک‌های تزریقی نیز سفازولین، پنی‌سیلین و سفتریاکسون پرتجویزترین داروها هستند و رتبه‌های اول تا سوم مصرف را به خود اختصاص داده‌اند.

وی با بیان اینکه سهم نسخ حاوی آنتی‌بیوتیک در استان‌های مختلف متفاوت است، اظهار کرد: میانگین تجویز منطقی حدود ۲۰ درصد است، اما در برخی استان‌ها این رقم به بیش از ۶۰ درصد می‌رسد که نشان‌دهنده اختلاف چشمگیر در الگوی مصرف آنتی‌بیوتیک‌هاست.

دکتر یوسفی تأکید کرد: پرهیز از مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها و مدیریت صحیح مصرف این داروها نیازمند همکاری بین‌بخشی، آموزش پزشکان و اطلاع‌رسانی گسترده به عموم مردم است.

وی افزود: کاهش مصرف غیرضروری آنتی‌بیوتیک‌ها و جلوگیری از افزایش مقاومت میکروبی باید از اولویت‌های اصلی سیاست‌گذاران حوزه سلامت باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo