آمار زایمان طبیعی در مازندران افزایش داشت

image_pdfimage_print

کیاپرس:مدیرمسئول مرکز مشاوره و خدمات مامایی رویان شهرستان قائم‌شهر، گفت: آمار زایمان طبیعی در مازندران افزایش داشت.

زینب هدایتی  با بیان اینکه قدمت مامایی به اندازه تمام عمر بشر روی کره زمین است، اظهار کرد: نخستین زنی که روی زمین فرزندی به دنیا آورد، دانش مامایی خلق شد و همانند هر رشته دیگری رشته مامایی هم دچار چالش‌ها و دغدغه‌های فراوانی است.

وی افزود: مامایی به دلیل گستردگی رشته در بخش‌های مختلف مشکلات متنوع هم دارد و گروه های مختلف مامایی شامل شاغلان بیمارستان و ماماهای مراکز بهداشت و پزشک خانواده و مامای مطب‌دار و مراکز مشاوره هستند.

هدایتی درباره مشکلات ماماها در بیمارستان‌ها با بیان اینکه عمده مشکلات این افراد مربوط شیفت‌های کاری سنگین و تعداد کم پرسنل است، تصریح کرد: مشکلات ماماها در پزشک خانواده و مراکز بهداشتی، عدم امنیت شغلی و شیوه نامناسب پرداخت حقوق و دستمزد است و در مراکز مشاوره و مطب‌های مامایی مشکلات بیمه‌ای وجود دارد.

مدیرمسئول مرکز مشاوره مامایی رویان، یادآور شد: مامایی در سال‌های اخیر پیشرفت قابل ملاحظه‌ای داشت و همکاران ماما در بخش‌های مختلف با وجود مشکلات فراوان همچنان از جان و دل برای حفظ جایگاه مامایی در جامعه تلاش می‌کنند.

این مسئول با اشاره به اینکه تثبیت شغل مامایی در جامعه کمک شایانی به حفظ سلامت مادر و کودک و خانواده می‌کند، عنوان کرد: در حال حاضر با برگزاری کلاس‌های دوران بارداری، ورزش و شنا بارداری تبدیل به دوره‌ای شیرین از زندگی بانوان شده و تمام اینها به لطف تلاش همکاران ماما در همه جای ایران امکانپذیر است.

وی گفت: در سال ۹۵ اکثر بیمارستان‌های دولتی با برگزاری کلاس‌های بارداری و شروع زایمان آسان و حضور همسر حین تولد خاطرات خوبی را برای مادران در زمان تولد ایجاد می‌کنند و امیدوارم که در آینده بتوانیم با پیشرفت مامایی در ایران همانند کشورهای پیشرفته زایمان در منزل را مجددا احیا کنیم.

هدایتی با بیان اینکه در مازندران آمار زایمان طبیعی به صورت چشمگیری افزایش داشت، افزود: در سال‌های گذشته مادرانی که به مطب مراجعه می‌کردند خواستار سزارین بودند اما در حال حاضر اکثر زنان‌ جوان باردار تمایل زیادی به زایمان طبیعی دارند.

وی تصریح کرد: در بیشتر مواقع بیمارستان‌ها با اطلاعات و آگاهی و برگزاری کلاس‌های تئوری برای مادران آنها را برای زایمان طبیعی آموزش می‌دهند.

این کارشناس مامایی درباره تفاوت زایمان طبیعی و سزارین و همچنین فواید و مضرات آن، گفت: در زایمان طبیعی یه دلیل حضور مامای همراه در زایشگاه با زائو و نیز حضور همسر و مامای همراه بسیار به آرامش مادر کمک می‌کند.

وی افزود: مادر باردار ۹ ماه مراقبت را از مامای خود در مطب یا مرکز دریافت می‌کند و هنگام زایمان حضور یک فرد آشنا آرامش و اطمینان زیادی به مادر می‌دهد تا دردهای زایمان را با تنفس و ماساژ راحت‌تر تحمل کند.

هدایتی تصریح کرد: بیمارستان‌هایمان در حال حاضر اکثراً شرایط یک زایمان فیزیولوژیک را دارند و لوازمی مانند توپ تولد، دستگاه تنفس، آب گرم و حتی وان لیبر در آب، موسیقی و بخور بسیار مؤثر است.

وی با اشاره به اینکه در سزارین خونریزی مادر حدود یک لیتر است اما در زایمان طبیعی حدود نیم لیتر خون از بدن مادر خارج می‌شود، گفت: برگشت‌پذیری در زایمان طبیعی بلافاصله است اما در سزارین حداقل سه تا چهار روز طول می‌کشد و عوارض بیهوشی و مصرف دارو حین جراحی سزارین وجود دارد که در زایمان طبیعی اینطور نیست و برای جنین نیز میزان آلرژی و مشکلات تنفسی در زایمان طبیعی کمتر است.

هدایتی یادآور شد: امیدوارم روزی برسد که دوباره زایمان در منزل انجام شود و مادرها در امن‌ترین جای دنیا یعنی همان خانه فرزند خود را به دنیا بیاورند اما متأسفانه در حال حاضر مادران فرزندان خود را جایی خارج از خانه به دنیا می‌آورند.ایسنا

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo