۹۴ درصد برق کشور از منابع فسیلی تامین میشود

ارش کردی روز پنجشنبه در همایش ملی نقش پایگاه های بسیج دانش بنیان در دستیابی به اهداف استراتژیک صنعت برق کشور
در محل باشگاه برق ساری با بیان اینکه تا سال ۲۰۳۰ میلادی اتکابه انرژی برق و انرژی های تجدید پذیرباید به ۳۰ درصد برسد، گفت: باید سرمایه گذاری زیر ساختی زیادی شود.
وی به اهمیت استفاده از انرژی های تجدید پذیر اشاره کرد و گفت: اکنون از ۳۰۰هزارمگاوات ظرفیت نصب شده برق در کشور ژاپن ۴۵هزار مگاوات آن از نور خورشید است و ما این ظرفیت را داریم که در کشور از انرزی تجدید پذیر انرژی نور خورشید و باد استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه از مصداق دانش بنیان و اقتصاد مقاومتی استفاده از انرژی تجدید پذیر است ، گفت: با این روش مصرف انرژی فسیلی کاسته می شود.
وی قدر سهم ما در انرژی تجدید پذیر را بسیار پائین دانست ،گفت: ساخت تجهیزات در مدیریت انرژی بسیار مهم است .
مدیر عامل شرکت توانیر با بیان اینکه موضوع شعار سال مقام معظم رهبری مبنی بر اقتصاد مقاومتی ، تولید و اشتغال همواره مورد توجه صنعت برق است ، گفت: نبود مدیریت مصرف و بد مصرف کردن از مشکلات جدی و دغدغه های مدیران صنعت برق است .
وی با بیان اینکه استفاده بهینه از انرژی برق فرصت های اقتصادی را بیمه می کند و در راستای تحقق شعار سال مقام معظم رهبری است، تصریح کرد: حاصل و ثمره توجه به مدیریت مصرف درست انرژی برق کاهش سالانه حدود چهارو نیم درصد تلفات برق در کشور است.
وی با بیان اینکه صنعت برق مجموعه افتخار آمیز در توسعه و رشد صنعت ایران است ، ادامه داد: شاخص های آن نشان می دهد که هم اکنون به افق ۱۴۰۴ که اتکا به تولید داخل ،پایداری در شبکه برق است دست یافته ایم.
مدیر عامل شرکت توانیر خاطر نشان کرد: امروز ایران در نصب شبکه های برق رتبه ۱۴ و در مصرف این انرژی رتبه ۱۹ دنیا را دارد.
کردی اظهار داشت: توسعه زیر ساختی در صنعت برق موضوع جدی خودکفایی در تولید این انرژی پس از انقلاب در ایران است.
وی با بیان اینکه امروز ایران در ساخت توربین های گازی جزء چهار کشور دارای تکنولوژی این صنعت است، گفت: ۹۸ درصد انتقال توزیع و فوق توزیع پس از انقلاب ایجاد شده است.
وی با اشاره به اینکه اکنون وضعیت فرکانس ها و ولتاژ در صنعت برق کشور شرائط مناسبی دارد ،گفت: صنعت برق در دوره تحریم نیز دچار مخاطره نشده است.
وی با بیان اینکه از دهه ۶۰زیر ساخت ها در ساخت تجهیزات و تربیت نیروی متخصص داخلی بومی سازی شده است، گفت: کمترین تبعات در دوره تحریم در صنعت برق داشته ایم و این صنعت خم به ابروی خود نیاورده است.
مدیر عامل شرکت توانیر با بیان اینکه پارسال هدف گذاری برق دار شدن روستاهای بالای ۱۰ خانوار را عملیاتی کرده ایم، گفت: سالانه حدود هفت درصد به مصرف برق در کشور اضافه می شود.
وی صنعت برق را استراتژیک ، اقتصادی ، حساس و در عین حال پر از فرصت اقتصادی دانست و گفت: وابستگی به برق و خروج از گاز و نفت مورد تاکید جدی وزارت نیرو است.
وی با بیان اینکه مدیریت مصرف و بهینه سازی مصرف مهم است و افق های علمی در صنعت دانش بنیان برق را باید جدی بگیریم، گفت: در صنعت برق کشور مفهومی بنام پیک مصرف داریم و تابستان پیک مصرف است.
وی با بیان اینکه از پنج سال گذشته تاکنون یک سوم مصرف برق در زمان پیک مربوط به وسایل سرمایشی است، گفت: از ۵۳ هزار مگاوات مصرفی برق ،۱۸هزار مگاوات مربوط به وسایل سرمایشی است.
کردی به اهمیت نقش توسعه شرکت دانش بنیان در صنعت برق اشاره کرد و گفت: شرکت های دانش بنیان باید نسبت به ساخت وتجهیزات صنعت برق وارد عمل شوند.
وی مفهوم شهرهای هوشمندرا تبلوری از اقتصاد مقاومتی و اهمیت فعالیت شرکت های دانش بنیان دانست و گفت: اینترنت اشیا را در دنیا داریم که می توان تمام وسایل انرژی بر را با سامانه اینترنت برنامه ریزی برای وارد و خارج شدن از شبکه و مدار انرژی استفاده کرد و ساخت این تجهیرات از وظایف شرکت های دانش بنیان است.ایرنا