آجیل کپک زده سرطان زا است

image_pdfimage_print

دکتر  عابدی فوق تخصص گوارش و کبد گفت: مصرف آجیل مانده کبد را سرطانی می ‌کند.

دکتر عابدی افزود: کبد نقش مهمی در متابولیسم پروتئین‌ها، چربی‌‌ ها و هورمون‌ ها دارد ولی شیوع سرطان کبد در ایران رو به افزایش است و مردان ۷۹ درصد بیشتر از زنان مبتلا به این سرطان می ‌شوند.

فوق تخصص گوارش و کبد گفت: افراد بالای ۵۰ تا ۵۵ سال مستعد ابتلا به سرطان کبد هستند به علاوه در ۷۹ درصد موارد سرطان کبد در مردان دیده می‌شود و در جهان این سرطان به عنوان علت مرگ مردان شناخته شده است.

دکتر عابدی افزود: مبتلایان به چاقی بیش از حد یا تجمع بیش از حد آهن و افرادی که در کشورهای در حال توسعه زندگی می‌کنند و مصرف مواد غذایی آلوده به کپک باعث تولید مواد سرطان زا می ‌شود و سرطان کبد را به وجود می‌آورد.

وی با بیان اینکه نگه داری آجیل در یک نقطه تاریک و مرطوب خطر سرطان کبد را افزایش می ‌دهد، گفت: اگر از آجیل مدت زمان طولانی دریک نقطه تاریک و مرطوب نگهداری کنید باعث تولید قارچ می‌ شود و این قارچ ایجاد سرطان کبد می‌ کند.

فوق تخصص گوارش و کبد افزود: آجیل‌ها پرکالری هستند و هر گرم آنها ۵ کالری انرژی غذایی تولید می ‌کند و از نظر ارزش تغذیه‌ ای، یک نعلبکس آجیل دارای تقریبا ۶۰۰ کالری انرژی غذایی است که معادل ۲ بشقاب برنج است به عبارت دیگر یک نعلبکی آجیل می ‌تواند به اندازه ۲ بشقاب برنج در چاق‌کنندگی شما نقش داشته باشد.

دکتر عابدی گفت: توصیه می شود در نوروز، برنامه غذایی مثل سایر اوقات تنظیم شود و مصرف آجیل و مغزها به عنوان میان ‌وعده و در حد متعادل باشد.

وی افزود: مصرف زیاد آجیل سبب جمع شدن انرژی و چربی بیش از حد مورد نیاز در بافت ‌های بدن می ‌شود و افزایش وزن را در پی دارد.

فوق تخصص گوارش و کبد گفت: معمولاً در تهیه انواع آجیل‌ ها از مقادیری زیادی نمک استفاده می ‌شود و بنابراین مصرف بی ‌رویه آجیل، مخصوصا اگر میزان نمک آن بیش از حد متعارف باشد، ممکن است عوارضی را به خصوص برای بیماران قلبی ‌عروقی، افراد مبتلا به فشار خون، و بیماران کلیوی به همراه داشته باشد.

دکتر عابدی افزود: نگهداری آجیل و خشکبار در مکان های مرطوب، موجب کپک زدگی و قارچ زدگی آن ها می شود که هم موجب تغییر شکل ظاهری، بو و طعم نامطبوع می شود و هم در اثر ترشح بعضی از سموم ، عوارض مختلفی در مصرف کننده ایجاد می کند.

وی گفت: مغز گردو نیز نسبت به آفات انباری و کپک ها بسیار حساس است و در اثر نگهداری در شرایط نامناسب به سرعت به این گونه عوامل آلوده می شود، بنابراین از مصرف آنها باید خودداری کنید.

این فوق تخصص گوارش و کبد افزود: چنانچه در هنگام مصرف تخمه ، پسته و بادام، دست ها و لب ها رنگین شدند، این امر علامت مصرف رنگ های شیمیایی در تهیه آن ها است که بایستی از مصرف این گونه تنقلات خودداری کنید.

ح.م

این سایت توسط سید حسن موسوی کیاسری با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های خبری فعالیت می کند

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo