آجیل کپک زده سرطان زا است

دکتر  عابدی فوق تخصص گوارش و کبد گفت: مصرف آجیل مانده کبد را سرطانی می ‌کند.

دکتر عابدی افزود: کبد نقش مهمی در متابولیسم پروتئین‌ها، چربی‌‌ ها و هورمون‌ ها دارد ولی شیوع سرطان کبد در ایران رو به افزایش است و مردان ۷۹ درصد بیشتر از زنان مبتلا به این سرطان می ‌شوند.

فوق تخصص گوارش و کبد گفت: افراد بالای ۵۰ تا ۵۵ سال مستعد ابتلا به سرطان کبد هستند به علاوه در ۷۹ درصد موارد سرطان کبد در مردان دیده می‌شود و در جهان این سرطان به عنوان علت مرگ مردان شناخته شده است.

دکتر عابدی افزود: مبتلایان به چاقی بیش از حد یا تجمع بیش از حد آهن و افرادی که در کشورهای در حال توسعه زندگی می‌کنند و مصرف مواد غذایی آلوده به کپک باعث تولید مواد سرطان زا می ‌شود و سرطان کبد را به وجود می‌آورد.

وی با بیان اینکه نگه داری آجیل در یک نقطه تاریک و مرطوب خطر سرطان کبد را افزایش می ‌دهد، گفت: اگر از آجیل مدت زمان طولانی دریک نقطه تاریک و مرطوب نگهداری کنید باعث تولید قارچ می‌ شود و این قارچ ایجاد سرطان کبد می‌ کند.

فوق تخصص گوارش و کبد افزود: آجیل‌ها پرکالری هستند و هر گرم آنها ۵ کالری انرژی غذایی تولید می ‌کند و از نظر ارزش تغذیه‌ ای، یک نعلبکس آجیل دارای تقریبا ۶۰۰ کالری انرژی غذایی است که معادل ۲ بشقاب برنج است به عبارت دیگر یک نعلبکی آجیل می ‌تواند به اندازه ۲ بشقاب برنج در چاق‌کنندگی شما نقش داشته باشد.

دکتر عابدی گفت: توصیه می شود در نوروز، برنامه غذایی مثل سایر اوقات تنظیم شود و مصرف آجیل و مغزها به عنوان میان ‌وعده و در حد متعادل باشد.

وی افزود: مصرف زیاد آجیل سبب جمع شدن انرژی و چربی بیش از حد مورد نیاز در بافت ‌های بدن می ‌شود و افزایش وزن را در پی دارد.

فوق تخصص گوارش و کبد گفت: معمولاً در تهیه انواع آجیل‌ ها از مقادیری زیادی نمک استفاده می ‌شود و بنابراین مصرف بی ‌رویه آجیل، مخصوصا اگر میزان نمک آن بیش از حد متعارف باشد، ممکن است عوارضی را به خصوص برای بیماران قلبی ‌عروقی، افراد مبتلا به فشار خون، و بیماران کلیوی به همراه داشته باشد.

دکتر عابدی افزود: نگهداری آجیل و خشکبار در مکان های مرطوب، موجب کپک زدگی و قارچ زدگی آن ها می شود که هم موجب تغییر شکل ظاهری، بو و طعم نامطبوع می شود و هم در اثر ترشح بعضی از سموم ، عوارض مختلفی در مصرف کننده ایجاد می کند.

وی گفت: مغز گردو نیز نسبت به آفات انباری و کپک ها بسیار حساس است و در اثر نگهداری در شرایط نامناسب به سرعت به این گونه عوامل آلوده می شود، بنابراین از مصرف آنها باید خودداری کنید.

این فوق تخصص گوارش و کبد افزود: چنانچه در هنگام مصرف تخمه ، پسته و بادام، دست ها و لب ها رنگین شدند، این امر علامت مصرف رنگ های شیمیایی در تهیه آن ها است که بایستی از مصرف این گونه تنقلات خودداری کنید.