ایا واقعه ۱۱ سال گذشته حمل زباله تکرار خواهد شد

image_pdfimage_print

معظل ۱۱ ساله حمل زباله های ساری به بخش چهاردانگه و پیامدهای منفی و زیانبار و نیز اعتراضات مردمی مرتبط با آن، این روزها به چالشی بزرگ برای مسوولان استان مازندران تبدیل شده است و از استاندار تا نمایندگان مردم ساری در مجلس و سایر مسوولان شهر ساری و حتی مردم کوچه و بازار نیز نسبت به این ماجرای کهنه و ظالمانه عکس العمل نشان داده اند و مردم چهاردانگه بارها و بارها اعتراض خود را به گوش فروبسته مسوولان رسانیده اند و مسوولان استان مازندران و شهر ساری اما همچنان بر طبل توخالی وعده و وعید ساخت کارخانه زباله سوز کذایی خود می کوبند تا زمان بخرند و اعتراضات را خاموش کنند.

در ماه های اخیر مردم چهاردانگه با راه انداختن کمپین هایی و ایجاد حلقه های اتحاد در محل دپوی زباله در بلندیهای روستای ولویه دست به مخالفت و اعتراضات گسترده تر و علنی تر با آوردن زباله شهر ساری به دیارشان زده اند و دیگر امیدی به مسوولان و وعده های آنها ندارند. آنها حتی به پیشگاه مقام معظم رهبری هم شکایت برده اند. امری که میتوانست در درون شهر ساری به راه حلی کارآمد برسد امروزه به مشکلی ملی و حکومتی تبدیل شده است.

در روزهای اخیر سه تن از کسانی که خود را جلودار کمپین های ضد زباله معرفی کرده اند در دفتر آقای حسین زادگان فرماندار ساری جلسه گذاشته و خبر آن پس از چندین روز به بیرون درز پیدا کرده است.

در رابطه با این نشست محرمانه و تعداد مسوولان شرکت کننده در آن خبری نداریم اما چند موضوع از دیدگاه رسانه ای قابل طرح بوده و انتظار میرود آقای فرماندار به افکار عمومی رسانه ها پاسخگو باشند:

این نشست به درخواست چه کسی بوده است؟ و چرا فرماندار ساری از سه شهروند چهاردانگه ای بدون جایگاه حقوقی دعوت کرده است؟ در مجموع چند نفر در این نشست حضور داشتند؟ و چه تصمیماتی گرفته شده است؟

اگر این نشست یک جلسه عادی بوده، پس نباید بنام مردم چهاردانگه تمام شود که مردم چهاردانگه هرگز از پشت پرده چنین نشست هایی که نماینده رسانه ای آنها حضور نداشته باشد، با خبر نخواهند شد و اگر جلسه ای رسمی بوده که آقای فرماندار این افراد را بر اساس چه معیاری انتخاب و دعوت کرده است؟

چرا در نشستی به این مهمی که در دفتر بالاترین مسوول شهرستان ساری در رابطه با معظلی ملی و زیست محیطی برگزار شده، از اهالی رسانه دعوت نشده است؟ آیا دلیلی برای فاش نشدن مفاد گفت و گوها و تصمیمات صورت گرفته وجود دارد؟ آنچه باعث تاسف عمیق می باشد، حضور نداشتن حتی یکی نفر از اهالی رسانه در این جلسه است تا از جزئیات این نشست و گفت و گوهای انجام شده و تصمیمات گرفته شده، خبر و گزارش تهیه کند و به اطلاع مردم برساند.

از لابلای خبرهای درز پیدا کرده به بیرون، ظاهراً آقای فرماندار با این سه تن به توافق رسیده است که تا زمان اتمام کارخانه زباله سوز در پایان سال ۱۳۹۶ همچنان روزانه ۴۰۰ تُن زباله ساری به چهاردانگه برده شود. این توافق با وعده استاندار مازندران، فرماندار و شهردار و اعضای شورای شهر ساری در تضادی آشکار بوده که جملگی پایان تابستان ۱۳۹۶ را زمان راه اندازی کارخانه زباله سوز اعلام کرده اند.

یکی دیگر از توافقات با فرماندار این بوده که «کامیونهای حمل زباله در شب تردد کنند». این توافق چیزی از اصل مساله بردن زباله کم نمی کند و درصدد است تا صورت مساله را پاک کند. چنین توافقی چند سال پیش نیز با بخشدار و نیروی انتظامی چهاردانگه صورت گرفته بود اما خیلی زود زیر پا گذاشته شد و تریلرها و کامیونهای حمل زباله در روز روشن در جاده کیاسر تردد می کنند. مشکل مردم چهاردانگه، بردن زباله به دیارشان است و نه روز یا شب بردن آن!

کمپینی که ماه های گذشته برای جلوگیری از زباله های ساری به چهاردانگه راه افتاده، توانسته نسبت به آگاهی مردم چهاردانگه از حقوق پایمال شده آنها موثر باشد. جایگاه این کمپین به حضور مردم چهاردانگه وابسته است و هر توافقی در پشت پرده با مسوولان صورت پذیرد، از دید افکار عمومی مردود بوده و محکوم به شکست است.

آقای فرماندار بخوبی می دانند جلسه ای که رسمی نباشد و با حضور اهالی رسانه برگزار نشود، به هیچ وجه قابل استناد و پیگیری نبوده و تمامی تصمیمات گرفته شده و قولهای داده شده، برای ایشان الزام آور نمی باشد. به نظر میرسد این نشست، بیشتر برای کاستن از دامنه اعتراضات مردم چهاردانگه باشد تا حل معظل زباله.چهاردانگه نیوز
کیاپرس : گفتنی است این اعتراض های مردمی ۱۱ سال پیش نیز اتفاق افتاد و در آن حادثه نیز چند نفر با مسوولین نشستند و نتیجه آن ۱۱ سال انتقال زباله به چهاردانگه شد بیم این می رود که این نشست نیز ۱۱ سال دیگر انتقال زباله را به تاخیر بیاندازد .

  • اخبار مرتبط

    • مرداد 18, 1404
    چگونه دکتر محمد عبدالاحد دنیای تشخیص سرطان را متحول کرد؟

    کیاپرس :پروفسور محمد عبدالاحد، دانشمند بزرگ ایرانی و استاد دانشگاه تهران، یکی از چهره‌های برجسته و پیشرو در حوزه تشخیص و درمان بیماری‌های بدخیم، به‌ویژه سرطان است. او با تلفیق دانش مهندسی نانوالکترونیک و پزشکی، موفق به ابداع فناوری‌های نوین و کاربردی برای تشخیص زودهنگام و درمان سرطان شده است که تاثیر چشمگیری بر ارتقای سلامت بیماران داشته است. مسیر علمی دکتر عبدالاحد از زمان تحصیل در مقطع دکتری در رشته مهندسی نانوالکترونیک دانشگاه تهران آغاز شد. او که ابتدا قصد داشت پایان‌نامه خود را…

    • اردیبهشت 1, 1404
    نقدی بر پیام هفته سلامت از منظر رسانه‌ای: میان «سلامتِ مکتوب» و «سلامتِ ملموس»

    نقدی بر پیام رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران به مناسبت هفته سلامت در آستانه هفته سلامت ۱۴۰۴، پیام دکتر محمدصادق رضایی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با شعار «سرآغازی سلامت، آینده‌ای سرآمد»، منتشر شد؛ پیامی با ساختاری منسجم، محتوایی امیدبخش و لحنی انسانی که در نگاه نخست، تلاش دارد سلامت را از مرزهای درمان فردی فراتر برده و به گفتمانی عمومی بدل کند. اما از منظر یک رسانه سلامت‌محور که سال‌هاست با دغدغه روایت مسائل بهداشت و درمان از زبان مردم کار می‌کند، نمی‌توان نسبت…

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    اخبار گذشته

    مراکز دیالیزی که بیست‌وچهارساعته شدند

    مراکز دیالیزی که بیست‌وچهارساعته شدند

    وزیر بهداشت در حاشیه بازدید از ستاد آزمون‌های بورد تخصصی و فوق‌تخصصی:: شرکت ۵ هزار نفر در آزمون‌های بوردامسال

    وزیر بهداشت در حاشیه بازدید از ستاد آزمون‌های بورد تخصصی و فوق‌تخصصی:: شرکت ۵ هزار نفر در آزمون‌های بوردامسال

    قرار گرفتن والدین در معرض مواد شیمیایی ممکن است بر اوتیسم کودک تأثیر بگذارد

    قرار گرفتن والدین در معرض مواد شیمیایی ممکن است بر اوتیسم کودک تأثیر بگذارد

    اولین عینک هوشمند سامسونگ در راه است

    اولین عینک هوشمند سامسونگ در راه است

    واکسن جدید ممکن است از بازگشت سرطان‌های مرگبار پانکراس جلوگیری کند

    واکسن جدید ممکن است از بازگشت سرطان‌های مرگبار پانکراس جلوگیری کند

    تمرین ساده‌ی دو دقیقه‌ای که می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند

    تمرین ساده‌ی دو دقیقه‌ای که می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند
    enemad-logo