فصل برگریزان و احتمال وقوع حریق در جنگلهای مازندران

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، در این فصل سال با توجه به برگریزان و همچنین پیشبینی وزش باد گرم احتمال وقوع حریق در جنگلهای مازندران افزایش مییابد.
حریق در جنگل تنها بهمعنای آتش گرفتن درختان نیست بلکه به همراه درختان زندگی جانداران دیگر نیز از بین میرود.
عامل انسانی دلیل اصلی حریق در جنگلها است و اغلب بهدلیل بیتوجهی انسان چهره سبز و پرنشاط جنگل که روح سرزندگی میبخشد، در حالی که تنفس در جنگل انسان را از زندگی شهری دور کرده و خستگی را از تن میزداید، با آتش این طلای سبز در حالهای از غبار خاکستری نهفته میشود و چه بسا سالیان سال طول میکشد تا بتواند دوباره سرسبزی خود را بهدست آورد.
* حریق در جنگل تنها به درخت آسیب نمیرساند
نماینده سازمانهای مردمنهاد مازندران در اینباره در گفتوگو با فارس، اظهار کرد: بهدلیل شرایط جوی و برگریزان در این فصل سال یک بیاحتیاطی کوچک در جنگلهای انبوه استان میتواند فاجعهای را بهدنبال داشته باشد.
علی فلاح اضافه کرد: حریق در جنگل تنها به درخت آسیب نمیرساند بلکه تمام حیاتوحش، پرندگان، خزندگان و اکوسیستم جنگل صدمه میبیند.
وی بیان کرد: انتظار ما این است که همه مردم مواظبت کنند تا حیات جنگل با یک سهلانگاری دچار حادثه و حریق نشود و نقش همه مردم در پیشگیری از این مهم بسیار تاثیرگذار است.
نماینده سازمانهای مردمنهاد مازندران یادآور شد: جنگلهای نور دچار حریق شد و خسارتهای جبرانناپذیری وارد کرده و همه نهادهای مردمی و دولتی با همکاری هم در حال مهار آن هستند.
فلاح تصریح کرد: بهنظر میرسد پیشگیری بسیار مهمتر است جوامع محلی، دهیاران و شوراها در روستاها اطلاعرسانی کنند تا جلوی اینگونه فاجعهها گرفته شود.
* کشاورزان از سوزاندن بقایای محصولات پرهیز کنند
مدیرکل مدیریت بحران مازندران در این باره در گفتوگو با فارس، اظهار کرد: در این ایام برگریزان، گرمای تقریبی هوا و باد گرم میتواند خطر حریق در جنگل را چندبرابر کند به جهت اینکه کوچکترین آتش با عوامل شعلهور شدن و همچنین وزش باد نیز مزید بر علت شده و خطر آتشسوزی را افزایش میدهد و تبدیل به آتش مهیب و بزرگی شود.
علیاصغر احمدی با بیان اینکه این موضوع بهویژه در مناطق جنگلی و اراضی کشاورزی که بقایای ساقههای محصولات کشاورزی را میسوزانند، بیشتر مشاهده میشود، افزود: توصیه ما به افراد این است هر کسی بنا به هر علتی که در جنگل حضور دارد و قصد روشن کردن آتش را دارد، حتماً نسبت به اطفای کامل حریق اقدام کند، حتی خاکستر گرم نیز میتواند عامل بروز حریق در جنگل باشد که افراد باید به این موضوع توجه کنند.
وی یادآور شد: از خاموش شدن آتش اطمینان حاصل کرده و سپس منطقه را ترک کنند.
مدیرکل مدیریت بحران مازندران تصریح کرد: کشاورزان از روشن کردن آتشی که ضرورت ندارد بهویژه آتش زدن ساقههای محصولات کشاورزی در حاشیه جنگل خودداری کرده و اگر اصرار به این کار دارند، در حدی باشد که بتوانند مهار کنند تا به اراضی جنگلی آسیب وارد نشود.
این مسئول با تأکید بر اینکه افراد از آتش زدن باقیمانده محصولات کشاورزی بهویژه در حاشیه جنگل بهشدت پرهیز کنند، که این موضوع در حال حاضر مهمترین مشکل است، خاطرنشان کرد: آتشسوزی در حاشیه جنگل گسترش پیدا کرده و نمیتوان آن را کنترل کرد و در نهایت تبدیل میشود به حریقی که همچنان ما در منطقه چمستان درگیر آن هستیم و روز گذشته در فاصله حدود ۵۰۰ متری حریق شعلهور شد که با توجه به وسعت کم و اعزام بالگرد مهار شد.
احمدی افزود: با توجه به وزش باد و احتمال شعلهور شدن آتش نیروهای مردمی، امدادی و کوهنوردی، منابع طبیعی، فرمانداری و سایر نیروها در منطقه حضور دارند تا در صورت وقوع حرق نسبت به مهار آن اقدام کنند، البته در حال حاضر وضعیت کنترل شده است.
* محیطزیست متعلق به تمام مردم است
فرمانده یگان حفاظت محیطزیست مازندران در اینباره در گفتوگو با فارس، اظهار کرد: با توجه به اینکه جنگلهای مازندران باقیمانده جنگلهای هیرکانی است که هزاران سال پیش به ما رسیده و میراث طبیعی و ملی محسوب میشود لازم است مردم در حفاظت از آن کوشا باشند.
مسلم آهنگری بیان کرد: مردم بنا به هر علتی پس از روشن کردن آتش در جنگل از خاموش شدن آن اطمینان کامل داشته باشند، بهدلیل اینکه اگر کامل اطفا نشود دوباره شعلهور میشود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر نیروها همچنان در منطقه نور حضور دارند و بهدلیل صعبالعبور بودن منطقه و امکانات کم نتوانستند پوشش خوبی داشته باشند.
فرمانده یگان حفاظت محیطزیست مازندران خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه محیطزیست متعلق به همه مردم است و همه افراد باید در حفظ و حراست از آن اهتمام لازم را داشته باشند.
آهنگری در پایان گفت: افراد در صورت مشاهده آتش در جنگل موارد را به شماره تلفنهای ۰۱۱۳۳۳۵۸۸۱۳-۱۵ ادارهکل حفاظت محیطزیست مازندران اعلام کنند تا در اسرع وقت مورد رسیدگی قرار گیرد.
* آمادهباش تمامی نیروها
فرمانده یگان حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ساری در اینباره در گفتوگو با فارس، با اشاره به آمادهباش تمامی نیروها، اظهار کرد: با توجه به فصل برگریزان و وزش باد گرم به تمامی نیروها اعلام کردیم آماده باشند.
عبدالرحیم اسماعیلی با بیان اینکه افراد در صورت امکان از روشن کردن آتش در جنگل خودداری کنند، افزود: در صورت روشن کردن حداقل تا خاموش شدن کامل آن از منطقه خارج نشوند.
به گزارش فارس، این موضوع نهایت خودخواهی کسانی است که بهدلیل خوشی لحظهای آتشی را در دل جنگل روشن میکنند، در حالیکه این حریق به نابودی هزاران درخت و حیاتوحش میانجامد.