سمهای موجود در ایران از سمهای تاریخ مصرف گذشته ی کشورهای توسعه یافته است

اختصاصی کیاپرس : اولین همایش آموزشی فروشندگان سموم کشاورزی با حضورمدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان مازندران در مرکز خدمات کشاورزی شهید براتی آبکسر از بخش مرکزی ساری برگزار شد.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان مازندران با اشاره به اینکه ارتباط بین عاملان فروش سموم کشاورزی ،کشاورزان و مراکز جهاد کشاورزی بایدصمیمانه و آمیخته به علم روزباشد اظهار داشت:اطلاعات ثابت نیست و هر روز در حال تغییر می باشد بنابراین چون یافته های تحقیقاتی کشفیات جدید تری را به دنبال دارد باید به مقوله آموزش روز پرداخت تا از قافله پیشرفت علمی روز دنیا عقب نیفتیم.
عبدارحمن زاغی با تاکید بر حفظ کرامت و شان و مقام کشاورزان گفت: نباید از عدم آگاهی کشاورزان سوء استفاده شود و باید به گونه ای عمل شود تا واسطه های خرید محصولات کشاورزی نیز از عملکرد نا بجای عاملان فروش سموم به نغع جیب خود بهره برداری نکنند.
وی میزان سطح کشت زارعت و باغ در کشور را حدودا”۱۶میلیون هکتار اعلام و تصریح کرد:میزان مصرف سموم در کشورهای پیشرفته به تناسب تولید در هکتار،۱۰۰۰گرم و در ایران ۵۶۲ گرم می باشد اما در مازندران به نسبت سطح کشت و تولید تقریبا”۱۰۰۰گرم می باشد.
او سمهای موجود در ایران را سمهای تاریخ مصرف گذشته ی کشورهای توسعه یافته دانست و اعلام کرد:کشور ما در استفاده از سموم جدید بسیار ضعیف عمل کرده است ،به این خاطر تنوع سموم در ایران کم می باشد و مصرف بیش از حد یک نوع سم باعث ایجاد مقاومت در آفات و بیماریها شده است. پس برای اینکه مدیریت آفات و بیماریها دچار چالش نشود حتماباید در تنوع استفاده از سموم دقت شود.
کارشناس ارشد مدیریت جهاد کشاورزی استان مازندران با تاکید به خرید سموم از نمایندگیهای مجاز افزود: حتما” برگه ی آنالیز کنتر کیفی از نمایندگیهای مجاز سموم کشاورزی اخذ نموده و در اختیار کشاورزان نیز در صورت درخواست قرار دهید.
وی کشاورزان استان مازندران را تنها کشاورزان کم اطلاع کشور دانست وگفت:حتما قبل از ارائه سم به کشاورزان در صورت ممکن از زمین کشاورزی بازدید شده و اطلاعات کافی در مزرعه به کشاورز گفته و در نهایت اگر نیاز به سم بود تجویزشود تا هم سلامت کشاورز و هم محیط زیست و هم مصرف کننده تامین گردد..
زاغی با اشاره به ۴۳۰۰ عامل فروش مجاز و ۴۰۰۰ عامل غیر مجاز فروشنگی سموم کشاورزی در کشور اظهار داشت:ارزش اقتصادی مصرف سموم در کشور ۱۳۸میلیون دلار یعنی ۳۶/.درصد ازارزش کل جهان می باشد.
اوبه تعداد آفتکشهای ثبت شده در کشور اشاره و تصریح کرد:تعداد ۳۰۷ نوع آفتکش مجاز در کشور ثبت شده است که فقط۱۱۰ تا ۱۲۰ آفتکش در کشور رایج و مصرف می شود یعنی ۶۰ درصد سموم ثبت شده به دلایلی مصرف نمی شوند.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان مازندران ،برخی از دلایل نابسامانی مصرف آفتکشها در کشور را بر شمرد و گفت:
۱-عدم نظارت کافی بر فعالیت فروشگاههای سموم
۲-تعداد زیاد فروشگاههای غیر مجاز سموم
۳-ضعف اطلاعات فنی فروشندگان سموم و عدم اموزش کافی
۴-وجود سموم قاچاق در کشور و توزیع آنها
۵-علی رغم توسعه کمی کلینیکها مراجعه به انها و تهیه نسخ گیاهپزشکی بسیار محدود است.
۶-کارشناسان کلینیک ها هنوز نتوانسته اند در حد قابل قبولی اعتماد کشاورزان را برای تشخیص و صدور نسخ بدست آورند. فلاح