در شان شورای آموزش استان نیست که در آن راجع به راه اندازی نمایشگاه صحبت کنیم!

image_pdfimage_print

صبح امروز نهمین جلسه شورای آموزش و پرورش استان در استانداری مازندران برگزار شد.
کیاپرس : ابتدا قاسم بیشه معاون امور اقتصادی استانداری گفت: ما بندی را در قانون گذاشتیم که فضاهای مازاد استفاده آموزش و پرورش برای تبدیل به احسن و تکمیل منابع و تجهیزات به فروش برسد اما آموزش و پرورش تا به حال از آن استفاده نکرده است.

در ادامه نظری، معاون آموزشی آموزش و پرورش استان، تعداد هنرستان های فنی و حرفه ای مازندران را 124، کشاورزی را 3 و کار و دانش را 95 باب اعلام کرد و گفت: تعداد رشته های کار و دانش در مازندران 99 رشته است و 1400 دانش آموز در بخش کشاورزی در 18 رشته فعال می باشند.

وی در ادامه به موانع موجود در بخش هنرستان های استان اشاره کرد و افزود: عدم حصول نتیجه در خصوص تعاونی های تولیدی، عدم حمایت اصناف از آموزش و پرورش ، عدم تخصیص اعتبارات کافی و افزایش هزینه های جاری از مهم ترین مشکلات ماست، ضمن این که برای صدور گواهینامه های مهارتی برای هنرجویان نیز مشکل داریم چون هزینه صدور این گواهینامه ها را از هنرجویان دریافت می کنیم.

نظری درمورد بخش مربوط به دانش آموزان بخش برون سپاری هنرستان ها که در 18 رشته مشغول به تحصیل هستند با اعلام این مطلب که امسال تعداد هنرجویان این بخش کاهش پیدا کرده علت این امر را نبود منابع مالی لازم عنوان کرد و گفت: چالش بزرگ آموزش و پرورش در سال بعد این است که باید از هر سه دانش آموز یک نفر را جذب بخش رشته های نظر و دو نفر را جذب بخش کار و دانش و مهارتی کنیم.

نظری افزود: در هنرستان های ما متاسفانه هنوز موتور پیکان باز و بسته می شود و این یکی از مصادیق کمبود امکانات ماست در حالی که تمام دنیا و به خصوص کشورهای در حال توسعه در بحث آموزش حرفه و حرفه ای شدن نسل آینده از ما جلوتر هستند.

سپس ولی پور با اشاره به صحبت های نظری گفت: تناقضات زیادی در حرف های ایشان وجود دارد چون که مشاورین مدارس، خانواده ها را هدایت می کنند که به سمت انتخاب رشته های تجربی و ریاضی بروند. ضمن این که وقتی مثلا نساجی مازندران تعطیل است چطور انتظار داریم که خانواده ها فرزندانشان را به هنرستان کشاورزی بفرستند؟

هاشمی رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز هم به این بحث ورود کرد و گفت: اقتدار آموزش و پرورش به دلیل کمبود منابع مالی زیر سوال رفته است ضمن این که خودِ مدرسین بخش برون سپاری هم باید سطح علمی بالاتری داشته باشند.

سپس قاسمی مدیرکل آموزش و پرورش استان با اعلام این که راه برون رفت از معضل بیکاری ایجاد تفکر و فرهنگ کارآفرینی است افزود: در چند سال اخیر بستری فراهم شد تا هرکسی به تحصیلات تکمیلی بپردازد و باعث شد که همه به این سمت بروند، ضمن این که اقتصاد آموزش و پرورش نیز در چند سال اخیر به شدت آسیب دیده و مشکلات را مضاعف کرده است وباید به شکل جدی به این معضل پرداخته شود.

وی با اعلام این مطلب که برای اولین بار اقدام به راه اندازی اداره درآمد در آموزش و پرورش استان کرده گفت: درخواست دیگرم این است که دستگاه ها به اندازه خدماتی که ارائه می کنند از بودجه های استانی سهم داشته باشند.

قاسم بیشه نیز با اظهار این مطلب که فنی و حرفه ای ما متاسفانه دارد سنتی اداره می شود و آموزش هایش به روز نیست گفت: الان باید برنامه های سال و سال های بعد شما آماده باشد که این طور نیست. فنی و حرفه ای آینده نگری ندارد و دانش بنیان نیست.

در پایان نیز استاندار مازندران با اشاره به این نکته که کاهش استقبال دانش آموزان از رفتن به هنرستان هایی که قبل از این شاهد پذیرش هنرجویان زیادی بوده اند نگران کننده است گفت: در شان شورای آموزش استان نیست که در آن به دنبال تصویب نمایشگاه برای هنرستان ها باشیم.

استاندار مازندران از آموزش و پرورش خواست تا به شکلی کلان نگر به موضوعات زمینه های آموزشی توجه کند و افزود: امیدوارم در جلسه بعدی شورای آموزش و پرورش شاهد تصمیم گیری ها و برنامه های جامع تری باشیم.

ربیع فلاح در انتها قول داد که استانداری برای حمایت بخش هنرستان های آموزش و پرورش از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد و افزود: باید ظرفیت های مغفول در آموزش شناسایی و از آن ها استفاده شود.نظرنگار

ح.م

این سایت توسط سید حسن موسوی کیاسری با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های خبری فعالیت می کند

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo