توصیه معاون مرکز بهداشت مازندران: از کشتار دام در معابر عمومی خودداری شود


معاون فنی مرکز بهداشت مازندران با تاکید بر خودداری از کشتار دام در معابر، گفت: کشتار دام در کشتارگاهها صورت گیرد.
نادر آهنگر ضمن تبریک بهمناسبت عید قربان و کشتار دام توسط مردم گفت: مردم با رعایت مسائل بهداشتی مراقب باشند تا بیماریهای مشترک میان انسان و دام به انسان منتقل نشود.
معاون فنی مرکز بهداشت مازندران بیان داشت: یکی از بیماریهای مشترک دام و انسان بحث سیاهزخم پوستی است که این بیماری در دامها کاهش یافته و بهخوبی کنترل شده است.
آهنگر ادامه داد: موارد انسانی ابتلا به بیماری سیاهزخم پوستی در سال 91، دو مورد، سال 92 یک مورد و در سالجاری نیز تاکنون نداشتیم.
وی با بیان اینکه از بیماریهای دیگری که نگران انتقال آن از سوی دام به انسان هستیم بیماری تب مالت است، اظهار داشت: این بیماری در کشور 55 درصد افزایش داشته است.
معاون فنی مرکز بهداشت مازندران تصریح کرد: بیماری تب مالت از سال 89 تاکنون 15 درصد افزایش داشته است.
آهنگر با اعلام اینکه سالانه 500 مورد تب مالت در مازندران داریم، افزود: از ابتدای امسال تاکنون 204 مورد گزارش شدهاست.
وی خاطرنشان کرد: راه انتقال بیماری مالت از طریق مصرف لبنیات غیرپاستوریزه و تماس با دام است.
آهنگر هشدار داد: توصیه ما به مردم مازندران این است که کشتار دام در کشتارگاهها صورت گیرد و از کشتار دام در معابر عمومی خودداری شود.
وی با تاکید بر استفاده از وسایل حفاظت فردی از جمله روپوش، ماسک، دستکش و پیشبند برای افراد در حین کشتار دام گفت: در صورتی که دست زخم باشد حتماً باید بسته شود و حفاظت شود به دلیل اینکه از طریق زخم بیماری سریعتر منتقل میشود.
معاون فنی مرکز بهداشت مازندران خاطرنشان کرد: بهتر است گوشت قربانی بهمدت 24 ساعت در یخچال نگهداری شود بهدلیل اینکه این امر سبب از بین رفت برخی آلودگیها میشود.
آهنگر ادامه داد: در صورتیکه افراد آبسه یا تاول در گوشت دیدند نباید برش کنند بهتر است با دامپزشکی تماس بگیرند.
وی با اشاره به اینکه امحا و احشای دام باید دفن شود، گفت: بهتر است محل کشتار دام با محلول ضدعفونی، شسته شود.