طرح ذخیره عملیاتی صنایع در شرکت توزیع نیروی برق استان مازندران به اجرا در خواهد آمد
رئیس گروه مدیریت مصرف برق شرکت توزیع نیروی برق مازندران گفت : همزمان با شروع فصل گرما و در راستای تعامل بین عرضه کننده و مصرف کننده ، طرح ذخیره عملیاتی برق با مشارکت شرکت توزیع نیروی برق استان مازندران و صنایع با دیماند قراردادی یک مگاوات به بالای تحت پوشش این شرکت اجرا می شود .
سید محمد علیان امیری افزود : این طرح برای اولین بار و بر اساس نظام نامه تهیه شده در وزارت نیرو و با ابلاغیه شرکت توانیر به شرکتهای برق منطقه ای و شرکتهای توزیع نیروی برق به عنوان مجری طرح و با مشارکت صنایع دارای دیماند قراردادی یک مگاوات و بالاتر، در ماههای تیر و مرداد سال 93 اجرا می شود . وی هدف از اجرای طرح ذخیره عملیاتی را تعادل بین عرضه و تولید برق و حفظ و یا افزایش ضریب ذخیره تولید بیان کرد،
رئیس گروه مدیریت مصرف برق شرکت توزیع برق مازندران اظهار داشت : درحاليكه حداكثرنيازمصرف شبكه سراسري در 26 تير 92 وبه ميزان45569 مگاوات بوده ، در طول این سال به مدت فقط 136 ساعت میزان ذخیره برق به کمتر از 1000 مگاوات رسیده که به لحاظ تعادل بین عرضه و تقاضا ، وضعیت به حالت قرمز در آمده بود.، البته پراکندگی این ساعات در طول سال 92 بوده و منحصر به ایام گرم سال نبوده است بلکه پراکندگی ساعات به گونه ای بوده که فقط حدود 80 ساعت در ماههای تیر و مرداد سال 92 رخ داده است .
وی خاطرنشان کرد : لازمه اجرای طرح فوق نصب و بهره برداری از سامانه قرائت هوشمند از راه دور برای مشترکین مشمول بوده است و در همین راستا شرکت توزیع نیروی برق استان مازندران نسبت به نصب 97 دستگاه مودم برای 97 مشترک صنعتی با دیماند قراردادی یک مگاوات و بالاتر اقدام نموده و علاوه بر این طی مکاتبه با این صنایع ، از آنان جهت مشارکت در طرح دعوت به همکاری نموده است . وی ادامه داد : این طرح از جمله برنامه های پیشرفته پاسخگویی بار یا همان Demand Response می باشد که در خیلی از کشورهای پیشرفته نیز اجرا می شود. در واقع یک بازی برد برد که در آن هم عرضه کننده و هم مصرف کننده برنده بازی خواهند بود.
رئیس گروه مدیریت مصرف شرکت توزیع برق مازندران گفت : تعهدات صنایع همکار در طول ماههای تیر و مرداد و به میزان حداکثر 200 و یا 100 ساعت با توجه به نوع توافق (کاهش 25% و یا 50% بار) در زمانهای مورد نیاز که توسط شرکت توزیع و تا قبل از ساعت 14 روز قبل از مشارکت به آنان اعلام می شود خواهد بود . علیان از مشوقهای طرح برای صنایعی که نسبت به انعقاد قرارداد با شرکت توزیع نیروی برق استان مازندران در طرح مشارکت می نمایند خبر داد و یادآور شد : صرفاً با امضای توافق نامه همکاری در طرح، بهای انرژی مصرفی مشترک همکار در ساعات اوج بار طی دوره اجرای طرح، با تعرفه میان باری محاسبه می شود، مشروط بر آنکه الگوی بار مصرفی در ساعات اوج مصرف دوره پایش تطبیق داشته باشد و بهای انرژی مصرفی مشترک همکار در تمام ساعات روز مشارکت، با تعرفه کم باری محاسبه می گردد. وی اظهار داشت : به منظور حفظ سطح تولید مشترک همکار مجاز است در روز مشارکت، در ساعات کم باری، از دیماند قراردادی تجاوز نماید ، سقف تجاوز از دیماند قراردادی با توجه به محدودیت های شبکه، در متن توافق نامه مشخص می شود و پرداخت پاداش همکاری در صورتحساب برق (حداکثر دوره بعد از همکاری) مشترکین همکار محاسبه و اعمال خواهد شد
علیان گفت : در صورت درخواست همکاری شرکت توزیع از مشترک همکار و عدم همکاری، کلیه پاداشها حذف و در اولویت مدیریت بار (در صورت نیاز شبکه) قرار خواهد گرفت.
وی تصریح کرد : شرکت توزیع نیروی برق استان مازندران در راستای اجرای طرح و پس از نشست های جداگانه با صنایع مشمول ، تاکنون توانسته نسبت به انعقاد تفاهم نامه همکاری با 27 صنعت با مجموع دیماند قراردادی 75 مگاوات و متوسط حداکثر مصرف دو ماهه اردیبهشت و خرداد 93 به میزان 55 مگاوات و مجموع مشارکت در راستای طرح ذخیره عملیاتی به میزان 14 مگاوات اقدام نماید .