حدود ۳۰ هزار پزشک عمومی فعالیت ندارند/ ۲۵۰۰۰ تخت آموزشی کمبود داریم

image_pdfimage_print

کیاپرس/معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با اطلاعاتی که از سازمان نظام پزشکی اخذ شده از مجموعه پزشکان عمومی ما ، حدود ۳۰ هزار پزشک عمومی هیچ جا فعالیت ندارند و به عبارتی جذب نشده اند.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، دکتر سید جلیل حسینی روز یکشنبه در نشست خبری برگزار شد؛ افزود: ما در حال حاضر حدود ۷۴ هزار دانشجو پزشکی را در حال تحصیل داریم که اگر تعداد دانشجویان سال آینده را اضافه کنیم این تعداد به حدود ۹۰ هزار دانشجو می رسد.

وی ادامه داد: مجموعه این موارد نشان می دهد که ما هیچ مشکلی در تامین پزشک عمومی نه تنها نداریم، بلکه باتوجه به معیارها و استاندارها، پزشک عمومی اضافه هم داریم.

وی ادامه داد: فقط باید پزشکان را با راهکاری مختلف از جمله تامین نیازها، متقاعد کنیم که در مناطقی که مورد نیاز است، مشغول فعالیت شوند.

۲۵۰۰۰ تخت آموزشی کمبود داریم

وی افزود: ما حدود ۲۵۰۰۰ تخت آموزشی کمبود داریم تا دانشجویان افزایش ظرفیت بتوانند آموزش ببینند.

وی گفت: براساس استانداردهای آموزش به ۲۹۰۰ استاد علوم و همچنین ۲۳۰۰ استاد بالینی نیاز داریم.

وی بیان داشت: تعداد دانشجو طی ۴ سال از ۸۰۰۰ هزار نفر ۲ برابر شده است. این رشد ناگهانی تعداد دانشجو، شوک بسیار زیادی به دانشگاه های ما وارد کرده است.

۳۰ همت برای تامین زیرساخت ها و تجهیزات آموزشی نیاز داریم

وی افراد: با بررسی هایی که ما انجام دادیم حدود ۱۹ برای تامین زیرساخت ها و حدود ۸.۵ همت برای تهیه تجهیزات آموزشی لازم داریم، به عبارتی مجموعا بین ۲۷ تا ۳۰ همت برای تامین زیرساخت ها و تجهیزات آموزشی نیاز داریم تا شاهد آموزش با کیفیت در افزایش ظرفیت داشته باشیم.

وی افزود: اگر این مبالغ را در سال آینده در اختیار وزارت بهداشت قرار گیرد، زیرساخت و تجهیزات برای آموزش دانشجویان پزشکی فراهم خواهد شد.

وی گفت: هرچند در سال آینده ظرفیت دانشگاه ها افزایش نمی کند و به عبارتی ثابت می ماند اما آموزش این تعداد دانشجو بار مالی بسیار زیادی را به دانشگاه های علوم پزشکی تحمیل می کند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه وضعیت آموزشی کشور این روزها با چالش هایی روبرو است، که موجب بی انگیزگی اساتید و دانشجویان علوم پزشکی شده است، گفت: رئیس جمهور و مسئولان این وزارتخانه تلاش دارند تا با رفع مشکلات محیطی شاد و پر انگیزه برای آنها ایجاد کنند.

حسینی با تاکید بر اینکه اعتبار گروه های پزشکی در گذشته که سرآمد دانش در منطقه بودند باید حفظ شود، افزود: با همراهی و دلجویی و ملاطفت دانشجویان مشکلات برطرف می شود و می توانیم به ارتقای دانش و مهارت در دانشگاه ها دست پیدا کنیم.

وی ادامه داد: افزایش ظرفیت ۲۰ درصدی علوم پزشکی در سال ۱۴۰۰ توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب و از سال ۱۴۰۱ این افزایش ظرفیت شروع شد.

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه قرار بود هر سال ۲۰ درصد پذیرش ظرفیت پزشکی افزایش یابد، تصریح کرد: اکنون میزان افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی دندانپزشکی به سقف ۷۶ درصد و پزشکی به ۷۴ درصد رسیده است.

دکتر حسینی اظهار داشت: این افزایش ها مناسب نبود زیرا دانشجویان در خوابگاه ها به جای سه یا چهار نفر، ۱۲ نفر حضور داشتند، آموزش ها و کلاس ها فشرده بوده و با حضور ۲۰۰ نفر برگزار می شود.

وی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۴ مصوب شده مابقی افزایش ۲۰ درصدی در دوره چهار ساله گرفته شود، یادآورشد: مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی با کمبود منابع مواجه بوده و اعتبار لازم در سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ فراهم نشد و امسال فقط ۱۰ درصد اعتبار پیش بینی شده که هنوز کامل پرداخت نشده است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo