از هر ۱۰۰ کودک ایرانی یک کودک دچار اوتیسم است

image_pdfimage_print

کیاپرس/دبیر علمی هجدهمین کنگره ملی گفتار درمانی ایران گفت: مطالعه ای منسجم و کامل در مورد شیوع اختلال اوتیسم در کشور ما نداریم اما نتایج مطالعات پراکنده نشان می دهد که از هر ۱۰۰ کودک سالم یک کودک دچار اوتیسم است.

به گزارش کیاپرس، محی الدین تیموری سنگانی در حاشیه هجدهمین کنگره ملی گفتار درمانی ایران که در سالن همایش هتل المپیک برگزار شد، افزود: باتوجه به تغییر سبک زندگی با شیوع اختلال اوتیسم مواجه هستیم که شیوع این اختلال حتی در کشورهای پیشرفته هم افزایش یافته است.

وی افزود: در برخی از مقالات و منابع علمی گفته شده که در دنیا به ازای هر ۵۰ کودک یکی از آنها دچار اختلال اوتیسم هستند که با این نوع اختلال به گفتار درمانگرها مراجعه می کنند.

وی به علت افزایش اوتیسم اشاره کرد و گفت: مهمترین علت ابتلا به اوتیسم ژنتیک است اما یکی از موارد افرایش این اختلال، تشخیص های دقیق است و به همین دلیل اختلال زودتر شناسایی می شود.

وی افزود: موضوع دیگر در این زمینه استفاده طولانی مدت از تلفن همراه است به عبارتی استفاده طولانی از تلفن همراه می تواند کودک را مستعد این اختلال کند.

وی ادامه داد: اختلالات مختلف در حوزه گفتار درمان مورد ارزیابی درمان قرار می گیرند که اختلال تلفظ، لکنت و اوتیسم از جمله این موارد است.

وی شیوع اختلال تلفظ را بین ۵ تا ۱۲ درصد اعلام کرد و گفت،: شیوع اختلال لکنت هم در منابع مختلف از ۷ تا ۱۰ درصد بیان شده است.

وی افزود: یک بخشی از فعالیت ما در حوزه کودکان است اما در حوزه بزرگسالان هم فعالیت داریم که از جمله آنها سکته مغزی، پارکینسون و آلزایمر است.

وی در پاسخ به این سوال که از چه زمانی یا مشاهده چه علائمی والدین مطلع شوند که فرزند به گفتار درمانی نیاز دارد ، گفت،: در هر سنی شاخص داریم که والدین باید به آنها توجه کنند به طور مثال انتظار از حدود یک‌سالگی کودکان باید یکسری مفاهیم کلمات ساده و پرکاربرد را درک کنند و بتوانند یکی یا دو کلمه پرکاربرد مانند مامان یا بابا را تلفظ کنند.

وی افزود: اگر کودکی تا یک سالگی هنوز هیچ ارتباطی با محیط اش نمی گیرد یا درکی از محیط اطراف خود ندارد، حتما به گفتار درمان مراجعه کنند.

وی ادامه داد: در ۱۸ ماهگی شاخص دیگری داریم، ما انتظار داریم کودکان در این سن شروع به استفاده از ترکیبات ۲ کلمه کنند یا منبع واژگان آنها حدود ۵۰ تا ۱۰۰ کلمه باشد. اگر کودکی این شرایط را نداشته باشد نیاز به ارزیابی دارد.

وی گفت: در سه سالگی ما انتظار داریم که بچه بتوانند ترکیبات ۳ کلمه ای را استفاده کنند، اگر کودکی درک اش پایین باشد یا محیط اطراف، اسباب بازی اش را نشناسد و همچنین گفته های تک کلمه ای داشته باشد حتما باید تحت نظر گفتار درمان مورد ارزیابی قرار گیرد تا در صورت نیاز، مداخله انجام شود.

افزایش شیوع اختلالات اوتیسم در کودکان ایرانی
رئیس انجمن علمی گفتار درمانی ایران از افزایش شیوع اختلالات اوتیسم در کودکان ایرانی خبر داد و گفت: استفاده زیاد از ابزار دیجیتال به خصوص موبایل، کاهش روابط اجتماعی میان کودکان و آپارتمان نشینی اختلالات گفتار درمانی و اوتیسم را در کشور افزایش داده است.

پیام سید کلاته افزود: اختلالات گفتار زبان در سال های اخیر افزایش یافته به طوری که در پسران چند برابر بیشتر از دختران است.

سیدکلاته با اشاره به وجود ۴ هزار گفتار درمانگر در کشور گفت: قبل از مراجعه به گفتار درمانی حتماً از طریق سامانه سازمان نظام پزشکی کشور از صلاحیت حرفه‌ای و گفتار درمانگر بودن فرد مورد نظر اطمینان حاصل کنند.

۱۴ دانشگاه علوم پزشکی کشور رشته گفتار درمانی را ارایه می دهند.

دکتر فریبا یادگاری دبیر بورد تخصصی رشته گفتاردرمانی کشور هم در مراسم افتتاحیه هجدهمین کنگره گفتار درمانی ایران که درسالن همایش هتل المپیک برگزار شد، : ۱۴ دانشگاه علوم پزشکی کشور رشته تحصیلی گفتار درمانی را ارایه می دهند.

وی ادامه داد: همچنین ۱۴ رشته محل ، کارشناسی گفتار درمانی و ۱۰ رشته محل کارشناسی ارشد و ۴ رشته محل هم دکترای حرفه ای داریم

وی وظیفه بورد را نظارت کامل و دقیق، هدایت و حمایت اعلام کرد و گفت: ما هیچ تصمیمی را بدون دانستن نظرات و پیشنهادات اعضای هیات های علمی دانشگاه ها نمی گیریم.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo