چه کسانی مستعد ابتلا به ترومبوز هستند؟

image_pdfimage_print

کیاپرس/استاد گروه جراحی عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: افراد بالای ۶۰ سال، بیماران مبتلا به سرطان، افراد دارای سابقه فامیلی، لخته خون در پا یا قسمت دیگری از بدن، آمبولی ریه، زنان باردار یا تازه زایمان کرده، مصرف کنندگان قرص های حاملگی یا درمان های جایگزین هورمونی بیشتر از سایر افراد در معرض ترومبوز (لخته شدن خون) هستند.

به گزارش کیاپرس از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر علیرضا توسلی افزود: افراد تازه جراحی شده، بی حرکتی پا در سه روز گذشته، افراد چاق و دارای اضافه وزن، مصرف کنندگان سیگار و تنباکو، افراد دارای فعالیت بدنی کم و کم تحرکی طولانی مدت، نیر بیشتر از سایر افراد در معرض لخته شدن خون هستند.

وی تاکید کرد: باید توجه داشت که ترومبوز هم ناشی از عوامل ژنتیکی و استعداد فردی و هم اینکه در اثر مسائل محیطی و روش زندگی برای انسان ایجاد می‌ شود.

 وی با اشاره به اینکه ترومبوز با علائمی از جمله، تورم دست یا پا، درد و حساسیت در محل ترومبوز و به تدریج در همان موضع ایجاد گرمی و تغییر رنگ نیز ظاهر می‌شود، گفت: در ارگان‌هایی مثل روده‌، قلب یا ریه ترومبوز باعث خون نرسیدن به آن عضو شده و ممکن است، مشکلات خطرناک‌تری که ناشی از اختلال در عملکرد آن عضو باشد بروز نماید.

وی تشخیص سریع و درمان به موقع این بیماری را بسیار حیاتی دانست و گفت: اگر ترومبوز دیر تشخیص داده شود، پرتاب لخته خون ممکن است به حالت خطرناکی مثل آمبولی منجر شود و اگر آمبولی در ریه اتفاق بیافتد، علائم متنوعی از خفیف مثل تنگی نفس تا علائم شدید مثل نارسایی تنفسی و مرگ و میر همراه دارد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo