فوتی ناشی از میکروارگانیسم های مقاوم در دنیا در سال ۲۰۵۰ به ۵۰ میلیون نفر می رسد

image_pdfimage_print

کیاپرس/سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: سالانه بیش از ۵ میلیون مرگ و میر ناشی از مقاومت میکروبی در دنیا داریم که عمده مقاومت های میکروبی ناشی از تجویز غیر منطقی آنتی بیوتیک ها است.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، دکتر سیدرضا رییس کرمی در نشست خبری اولین جشنواره هنری و دومین همایش علمی بزرگداشت هفته اطلاع رسانی در مورد مقاومت میکروبی و تجویز منطقی آنتی بیوتیک‌ها افزود: استفاده از آنتی بیوتیک ها نسل جدید هم هزینه های بسیار گزافی بر نظام سلامت تحمیل می کند و هم مدت بستری در بخش ها را افزایش می دهد.

وی ادامه داد: این اتفاق، عواقب بسیار ناگواری هم به لحاظ مرگ و میر و هم به لحاظ هزینه ای که به بیمار و نظام سلامت تحمیل می کند، دارد .

وی افزود: هر ساله هفته ای برای انجام فعالیت های آموزشی و اطلاع رسانی در این زمینه قرار دادند که از سه شنبه این هفته آغاز می شود و ما امیدواریم با کمک اهالی رسانه و هنر بتوانیم گامی ارزشمند در این زمینه برداریم.

رییس دانشکده علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه این نشست گفت: براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، سالانه حدود ۵ میلیون نفر براثر میکرو ارگانیسم های مقاوم جان خود را از دست می دهند.

دکتر محمدرضا صالحی، متخصص عفونی افزود: پیش بینی می شود این تعداد تا سال ۲۰۳۰ میلادی به ۱۰ میلیون نفر و تا سال ۲۰۵۰ میلادی به ۵۰ میلیون نفر در سال برسد.

وی تاکید کرد: محاسبه دقیقی از وضعیت کشور در این زمینه، نداریم که این کار باید انجام گیرد.

وی به ارتباط خیلی نزدیک آنتی بیوتیک تراپی با ایجاد مقاومت میکروبی اشاره کرد و گفت: این موضوع فقط در حوزه انسانی نیست و حوزه هایی مانند دام و طیور، کشاورزی و آبزیان را هم شامل می شود.

وی اظهارداشت: آنتی بیوتیک ها در این زمینه ها هم بی رویه استفاده می شوند که در این زمینه ها هم باید ساماندهی انجام گیرد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo