چاقی کودکان ایرانی به سرعت در حال افزایش است

image_pdfimage_print

کیاپرس/رییس پژوهشکده علوم غدد درون‌ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به اهمیت موضوع چاقی کودکان اشاره کرد و گفت: چاقی کودکان در کشوری مانند ایران به سرعت در حال افزایش است.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، دکتر فریدون عزیزی در مراسم افتتاحیه پنجمین کنگره تغذیه بالینی ایران افزود: در حدود ۵۰ سال پیش درصد چاقی در کودکان در کشورهای حتی پیشرفته حدود ۱۵ درصد بیشتر نبود و در کشورهایی مانند ایران از ۵ درصد هم کمتر بود.

وی ادامه داد: با تغییر سبک زندگی، دسترسی آسان تر به مواد غذایی و توانایی خرید و استفاده از آنها روند چاقی در کودکان به تدریج افزایش یافت. چاقی در کودکان آمریکایی به حدود ۳۵ درصد رسید.

وی افزود: سال آینده نزدیک ۱۸ درصد جمعیت کل دنیا اعم از جوامع پیشرفته و عقب مانده به عنوان افراد چاق شناخته می شوند.

وی گفت: ۲.۸ میلیون از مرگ هایی که در دنیا هر سال رخ می دهد ارتباطی با چاقی دارد.

عزیزی تاکید کرد: هرچه BMI افراد از ۲۴.۹ (حد طبیعی ) بالاتر برود به تدریج دچار عوارض و حتی مرگ و میر بیشتری خواهند شد.

رئیس انجمن تغذیه بالینی ایران در این مراسم گفت: همه گیری چاقی و عوارض ناشی از آن در کشور با سرعت افزایش ۶ درصدی در سال نگران کننده است و تا سال ۱۴۱۴ به جایگاه نهمین کشور چاق در جهان می‌رسیم.

محمد نوروزی افزود: دسترسی به غذای سالم و کافی حقوق اولیه انسان بوده و در واقع جزیی از درمان بیماری است، اما در بیمارستانها به دلیل شیوه زندگی ناسالم با سوءتغذیه برخی افراد مبتلا به بیماریهای غیرواگیر مواجه هستیم.

مهدی شادنوس دبیر اجرایی پنجمین کنگره تغذیه بالینی نیز در این همایش گفت: تغذیه بالینی یکی از ارکان اساسی در درمان و مدیریت کلیدی آن در بهبود کیفیت زندگی بیماران و ارتقای سلامت جامعه غیرقابل انکار است.

وی اظهار داشت: در این کنگره به تغذیه در بیماریهای مزمن و حاد ، مداخلات تغذیه ای در بیمارستانها، استفاده از مکمل های تغذیه ای و نقش تغذیه در پیشگیری و مدیریت بیماریهای مختلف پرداخته می شود.

وی گفت: یکی از اهداف کنگره ارتقای سطح دانش و آگاهی در حوزه تغذیه بالینی به ویژه در شرایط کنونی که اهمیت تغذیه سالم و نقش آن در تقویت سیستم ایمنی و بهبود شرایط نمایان شده است.

پنجمین همایش بین المللی تغذیه بالینی ایران به همت گروه تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی ایران و انجمن تغذیه بالینی ایران با همکاری بسیاری از مراکز علمی و انجمن های تغذیه داخلی و خارجی از ۲۵ تا ۲۷ مهرماه جاری، همزمان با روز جهانی غذا در محل مرکز همایش های بین المللی رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران در حال برگزاری است.

این همایش با حضور جمعی از برجسته ترین متخصصان و پژوهشگران حوزه تغذیه و سلامت برگزار می شود.

این رویداد علمی به میزبانی جمعی از دانشگاه ها، بیمارستان ها و موسسات معتبر کشور برپا می شود، فرصتی استثنایی برای تبادل دانش و تجربیات در زمینه تغذیه بالینی فراهم می آورد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo