۲۹ بیمارستان بزرگ تهران بر روی گسل ها قرار دارند

کیاپرس/رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه در تهران پنج گسل داریم، گفت: ۲۹ بیمارستان مهم، بزرگ و جنرال تهران بر روی گسل ها قرار دارند.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، دکتر علی رضا زالی در مراسم افتتاحیه نهمین کنگره تخصصی و ششمین کنگره بین المللی بیمارستان ساز و مدیریت منابع مالی و تجهیزات که در سالن همایش های رازی برگزار شد، اظهار داشت: در تهران ۷۰ هزار هکتار بافت فرسوده داریم که بخشی از آن در حوزه درمان و بهداشت است.

وی ادامه داد: بخش زیادی از بیمارستان های مهم، خوش نام و معروف تهران در حوزه فرسوده قرار دارد.

زالی افزود: اگر قرار باشد بافت فرسوده در تهران جایگزین یا بازسازی شود، تکالیف این بیمارستان ها باید مشخص شود.

 بیمارستان سازی باید ادامه‌دار، کمتر و یا با شیب ‌بیشتر ادامه داشته باشد، گفت: کشور ما دارای بیش از هزار و ۱۰۰ بیمارستان فعال با ۱۶۰هزار تخت بیمارستانی است و حدود ۷۰ درصد تخت‌های بیمارستانی نیز تحت پوشش دانشگاه‌های علوم پزشکی با فعالیت آموزشی و یا غیرآموزشی است.

وی افزود: سهم بیمارستان‌های بخش خصوصی در فرایند ناوگان بیمارستانها همچنان سهم اندکی است.

به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به ازای هر هزار نفر جمعیت باید یک تخت بستری بیمارستان خصوصی داشته باشیم و این‌در شرایطی است که مجموع تخت‌های بیمارستانهای خصوصی ۲۰ هزار تخت است.

ضرورت اضافه کردن ۵۵ هزار تخت‌ بیمارستانی به بخش خصوصی
دکتر زالی با تاکید بر ضرورت گسترش تخت‌های بیمارستانی در بخش خصوصی گفت: در حوزه بیمارستانی برای ارایه خدمات استاندارد به مردم باید به عدد ۷۵ هزار تخت خصوصی برسیم.

رییس دانشگاه با بیان اینکه بهترین راهکار برای افزایش تخت بیمارستانی، ایجاد مشوق‌ها، سرمایه‌گذاری و اختصاص تسهیلات در بخش‌های خصوصی است، خاطرنشان کرد: با این اقدام شاهد توان بیشتری برای توسعه فرایند درمانی کشور خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه طبق استانداردها به ازای هر هزار نفر باید ۲ و نیم تخت بستری در اختیار داشته باشیم عنوان کرد: این عدد در حال حاضر بین یک و ۸۸ صدم تا یک و ۸۹ صدم  است.

دکتر زالی در ادامه ساختارهای قدیمی و فرسوده بیمارستان‌های کشور را چالش دیگر حوزه بهداشت و درمان عنوان کرد و افزود: ساخت بیش از ۴۰ درصد بیمارستانهای کشور خصوصا استان تهران مربوط به سال‌های پیش از ۱۳۵۰ بوده و نزدیک ۳۰ درصد بین ۱۳۵۰ تا ۱۳۶۹ ساخته شده است،م

مفهوم این مسئله این است که ۷۰ رصد بیمارستان‌های کشور از قدمت قابل توجهی برخوردارند.

وی با بیان اینکه اصلاح سازه‌ای راهکار منطقی برای فعالیت‌های بیمارستان نیست، توضیح داد: این مورد در تهران جدی‌تر است، در تهران وضعیت بازتوزیع تخت‌های بیمارستانی چندان مطلوب نیست.

رییس کنگره بین‌المللی ساخت بیمارستان و مدیریت منابع و تجهیزات افزود: برای مثال در منطقه شش تهران ۳۴ بیمارستان و بیش از ۲۰۰ درمانگاه فعال داریم این در حالی است که منطقه ۱۹ فاقد بیمارستان است و تنها ۳۴ درمانگاه فعال در این‌منطقه فعالیت دارند.

رییس دانشگاه با تاکید بر اینکه بخش بزرگی از بیمارستان‌های معروف و‌محبوب تهران در بافت چهارهزار هکتاری فرسوده قرار دارند، ادامه داد: در مناطق هفت، ۱۰، ۱۱ و ۱۲ تهران به دلیل قدمت و فرسودگی کالبدی، بیشتر ساختارهای این مناطق در دسته سازه های آسیب‌پذیرند.

دکتر زالی خطاب به حاضرین در این نشست، گفت: امروز ساخت بیمارستان و مراکز درمانی نیازمند دریافت پیوست عدم وجود گسل و رانش زمین است.

  • اخبار مرتبط

    • تیر 14, 1404
    وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

    وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد رئیس انجمن رادیوآنکولوژی ایران هشدار داد: اختلالات درمانی ناشی از شرایط جنگی، احتمال عود سرطان را افزایش می‌دهد. وی از آمادگی برای راه‌اندازی سیستم‌های مجازی و بین‌شهری درمان سرطان با همکاری وزارت بهداشت خبر داد. به گزارش کیاپرس، دکتر علی مطلق در گفت‌وگو با وبدا با اشاره به آسیب‌پذیری بیماران سرطانی در شرایط جنگی اظهار کرد: «بیمارانی که در مرحله درمان فعال هستند بیش از همه در معرض آسیب قرار دارند. هر میزان تأخیر…

    • تیر 14, 1404
    چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

    چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟  کیاپرس: یک متخصص قلب و عروق و فوق‌تخصص آنژیوپلاستی با بیان نکاتی کلیدی برای حفظ سلامت بیماران قلبی در شرایط بحرانی، بر اهمیت توجه به جسم و روان این بیماران تأکید کرد. به گزارش کیاپرس به نقل از وزارت بهداشت، دکتر رضا روان‌پارسا، متخصص قلب و عروق و فوق‌تخصص آنژیوپلاستی گفت: مراقبت از سلامت جسم و روان، به‌ویژه برای بیماران قلبی در شرایط بحرانی، اهمیت زیادی دارد. استرس شدید می‌تواند سلامت این بیماران را به‌طور…

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    اخبار گذشته

    وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

    وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

    رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

    رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

    ضرورت تسریع در ایجاد ذخایر راهبردی جدید اورژانس کشور

    ضرورت تسریع در ایجاد ذخایر راهبردی جدید اورژانس کشور

    چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

    چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

    کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص دقیق‌تر سرطان پستان؛ شانس بیشتر برای درمان هدفمند

    کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص دقیق‌تر سرطان پستان؛ شانس بیشتر برای درمان هدفمند

    چگونه شکایت کنیم و از کیفیت خدمات بیمه سلامت مطمئن باشیم

    چگونه شکایت کنیم و از کیفیت خدمات بیمه سلامت مطمئن باشیم
    enemad-logo