کیاپرس/دکتر نجات حسینی نائب رئیس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران گفت: یکی از  چالشها این روزهای جامعه پزشکی خالی ماندن دوره های دستیاری تخصصی و فوق تخصصی رشته های مختلف است بخصوص مربوط به جراحی قلب و عروق، جراحی توراکس و جراحی اطفال و برخی از رشته های تخصصی که حیاتی است و این سوال مطرح می شود که چرا پزشکان و یا جراحان  که تا سال ها پیش مشتاق به گذراندن دوره های تخصصی و یا فوق تخصصی در حوزه های مختلف بودند امروزه کمتر در این رشته ها حاضر می شوند

او معتقد است علاوه بر اینکه تعرفه های پایین پزشکی در این خصوص تاثیر گذار است باید مهمترین دلیل دیگر آن را راه میانبری عنوان کنیم که بسیاری از پزشکان جوان  و جراحان اقدامات و عمل های زیبایی را برای کسب درآمد انتخاب کرده اند. ما در حال حاضر  می دانیم درصدی از این پزشکان جوان  از این میانبر استفاده می کنند و به جای آنکه دوره های تخصصی را برای ۳-۴ سال طی کنند به راحتی و  بدون نظارت و پایش به آنها اجازه داده می شود که وارد این عرصه بشوند . با ورود این گروه از پزشکان به این عرصه بارها شاهد بودیم که نتایج این اقدامات و عمل ها به صورت فاجعه باری منفی شده و در حال حاضر بیشتر عملهایی که پزشکان فوق تخصص زیبایی و پلاستیک انجام می دهند عمل های ترمیمی است که توسط این افراد انجام شده است  .

وی ادامه داد: عدم توجه به این موضوع مهم سبب شده که شاهد ورود حتی  آرایشگرها و تکنسبن ها  به عرصه زیبایی باشیم که در منزل و یا واحد های استیجاری ادارى بیماران را تحت عمل جراحی قرار می دهند  که این واقعا تاسف بار است و انتظارما این است که با این موارد به صورت جدی برخورد شود چرا که این اقدامات در جهت خلاف سلامت مردم انجام می شود و در واقع نقص قوانین در این بخش باید توسط نظام پزشکی و وزارت بهداشت و درمان بررسی و رفع شود .

حسینی با اشاره به یکی از دلایل خروج از شرکت در کنگره جامعه جراحان همین موضوع است ادامه داد: ما نمی توانیم شاهد  این مورد باشیم که در کنگره جامعه جراحان بجای ارایه مطالب و مقالات جدید و مهم درمانی به سمت موارد اعمال زیبایی  کشیده شود .که خود تبلیغ غیر مستقیمی است که جراحان جوان را به این سمت می کشاند .

وی ادامه داد؛ ما بیشتر بر این اصرار داریم که سونامی انجام عمل های زیبایی که بسیاری از آنها نیز غیر ضروری است، باید با کاهش این عمل ها فروکش شود . اما حضور بعضی از جراحان و پزشکان و دلالان و …. در این عرصه این فضا را برای فرهنگسازی غلط باز گذاشته است.  در واقع این گروه از پزشکان با وجود آنکه دوره های تخصصی را ندیده اند اقدام به عمل هایی می کنند که گاهی نتیجه های فاجعه باری به جا گذاشته است.

حسینی افزود :قرار بود در این کنگره انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران که کاملا مسلط به این مباحث است حتی به مسائل زیبایی نپردازد و تمام بحث ها را حول محور مباحث ترمیمی و درمانی ببرد اما اقدام جامعه جراحان مخالف نیاز واقعی و درمانی پزشکی کشور بود و این موضوع ما را وادار به لغو کنگره جراحی پلاستیک -ترمیمی -سوختگی از این کنگره کرد.

خواهان همفکری و هماهنگی بیشتر در کنگره های جامعه جراحان هستیم

نائب رئیس جراحان پلاستیک و زیبایی ایران با بیان اینکه در کنگره جامعه جراحان باید هماهنگی بیشتری برای ارایه مطالب باشد و از  ارایه مطاالب چالش بر انگیز زیبایی توسط گروه ها و تخصص ها پیشگیری شود چرا که تخلف و مداخله در اقدامات زیبایی در جامعه فراگیر شده است . و از طرفی  قوه قضاییه باید در خصوص تخلفات جراحی زیبایی و پلاستیک قانون قوی و جدی داشته باشد تصریح کرد : مداخله جراحان پلاستیک نما بسیار خطرناک شده است و سلامت مردم را به خطر انداخته و این مسئله از بی قانونی نیز فراتر رفته است .

حسینی در ادامه خاطر نشان کرد : متأسفانه به دلیل رواج تب زیبایی در جامعه خیلی از افراد فریب جراحی های زیبایی را خورده اند و حتی برای انجام آن اقدام به دریافت وام کرده اند! در حالیکه مردم برای انجام هرگونه جراحی زیبایی ابتدا باید مشخصات جراح مورد نظر را در سایت نظام پزشکی چک کنند و ببینند  آیا واقعا این جراح، تخصص خود را  در رشته جراحی های پلاستیک و زیبایی گرفته است و مورد تأیید است یا خیر. سپس جهت مشاوره به ان جراح مراجعه کنند .

وی ادامه داد: متأسفانه به دلیل ا فزایش جراحی ها ی زیبایی که درصد بسیاری از آنها ضرورت ندارند .متقاضی تحت تأثیر تبلیغات فریبنده اقدام به جراحی می کند. که منجر به انتخاب مراکز جراحی غیر استاندارد و  انجام جراحی توسط افراد ناوارد  و غیر متخصص می شود! در اخبار می شنویم این متقاضیان چقدر دچار عوارض و حتی مرگ می شوند .
و ما نباید در کنگره های جامعه جراحان این گونه اعمال  را ارایه کنیم که خود تبلیغ غیر مستقیم این عمل هاست و از طرفی جراحان جوان را تشویق میکند بدون گذراندن دوره فوق تخصصی از طریق میانبر زدن  به این اعمال جراحی زیبایی رو بیاورند .

نائب رئیس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی در پایان تصریح کرد : به دلیل نیازهای کاذب و زیاد در زمینه جراحی های پلاستیک و زیبایی  متأسفانه این حیطه دچار بازار سیاه شده است و حتی افرادی در این حوزه باندهای مافیایی تشکیل داده اند و به اصطلاح  مشتری جذب کرده و دلالی  می کنند . این یک زنگ خطر بزرگ و هشدار آمیز است چرا که این معضل باعث شده است جهان  به سمت  علم کاذب برود و این علم کاذب در حوزه علوم اجتماعی و علوم پزشکی بسیار در حال گسترش است و همچنین باعث می شود تجهیزات پزشکی و دارویی ما در این حوزه صرف شود .و افرادی که حتی جراح نیستند به خود اجازه می دهند بر صورت بیمار برش داده و اقدام به اعمال جراحی زیانبار بکنند .
لذا ما از قانون گذاران و قوه قضایه  خواهش می کنیم در امر نظارت  و مجازات مداخله گران اقدام  قانونی مناسب صورت گیرد تا هر کسی نتواند خارج از تخصص علمی خود با ابجاد پیج های در فضای مجازی با فریب کاری در کار درمان و سلامت مردم دخالت کند .  و یک دلیل عمده ان عدم قانون مجازات مناسب است که قضات محترم نمی توانند دستور قضای متناسب با جرم را صادر کنند .

همه پزشکان جراح  اطلاعات جامعی از عمل های زیبایی ندارند

در ادامه محمد رضا قاضی سعیدی عضوانجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران در این خصوص گفت: همه ما پیش از دوره فوق تخصصی جراحی پلاستیک ،جراحی عمومی بوده ایم و به خوبی میزان توانایی و دانش جراحان عمومی را می دانیم .

او اضافه کرد:  یک جراح عمومی بر اساس قوانین و آئین نامه های وزارت بهداشت امکان انجام اعمال زیبایی را به صورت تام نداشته  و  اطلاعات کافی از جراحی زیبایی صورت ،پلک و بینی ندارند و این موضوع را مردم هم باید بدانند . متاسفانه بیشتر مردم در شبکه های مجازی فریب تبلیغات برخی پزشکان را خورده و خود را زیر تیغ عمل  جراحی توسط آنها می برند  . بحث ما این است که مردم قبل از اینکه اقدام به عمل جراحی کنند نام پزشک خود را در سازمان نظام پزشکی سرچ کنند و در صورتی که به داشتن تخصص توسط او مطمئن شدند بعد اقدام به انجام عمل های زیبایی کنند. چرا که عوارض برخی از این عمل ها
بسیار بالا است و می تواند تا مرز از بین رفتن زیبایی فرد برای همیشه پیش برود. یکی از وظایف ذاتی انجمن ما حفظ سلامت مردم است و در همین راستا باید این موضوع را به مردم گوشزد کنیم که برای درمان خود پیش چه پزشکی مراجعه کنند.

اشتراک این خبر در :